alegeri, выборы

CEC: Reguli pentru candidaţii la funcţia de primar

58
(reînnoit 12:41 14.05.2015)
Comisia Electorală Centrală (CEC) aminteşte candidaţilor înregistraţi la funcţia de consilier local sau la funcția de primar să-şi suspende activitatea în funcţia pe care o deţin.

CHIŞINĂU, 14 mai – Sputnik Moldova. Comisia Electorală Centrală (CEC) aminteşte candidaţilor înregistraţi la funcţia de consilier local sau la funcția de primar să-şi suspende activitatea în funcţia pe care o deţin.

Досрочные парламентские выборы в Молдавии
© Sputnik / Руслан Шалапуда

Aceştia trebuie să prezente organului electoral care i-a înregistrat în calitate de concurenți electorali actele care probează faptul suspendării din funcția deținută pe perioada campaniei electorale, într-un termen de cel mult 3 zile de la data adoptării hotărârii de înregistrare a acestora.

„Din momentul înregistrării lor în calitate de concurenţi electorali, îşi suspendă activitatea persoanele care, în virtutea funcţiei pe care o deţin, nu au dreptul să fie membri ai partidelor sau ai altor organizaţii social-politice, precum şi persoanele cu înaltă funcţie de răspundere”, precizează CEC. 

Este vorba despre viceprim-miniştrii, miniştrii şi viceminiştrii, membrii din oficiu ai Guvernului, conducătorii autorităţilor publice centrale, preşedinţii şi vicepreşedinţii raioanelor, primarii şi viceprimarii,  pretorii şi vicepretorii.  

Astăzi, 14 mai, este ultima zi pentru depunerea dosarelor candidaţilor la funcţia de consilier sau la funcția de primar în cadrul alegerilor locale generale din 14 iunie 2015.

 

58
Tagurile:
primar, candidaţi, alegeri locale generale, CEC
Тема:
Alegeri locale generale în Moldova (37)
Tematic
Alegeri locale pentru o administrație nereformată


Загрузка...