Parlamentul Republicii Moldova

Conducerea Parlamentului criticată pentru ignorarea Zilei de 9 mai

39
(reînnoit 11:57 14.05.2015)
Pentru prima dată în ultimii 15 ani conducerea Parlamentului Republicii Moldova a ignorat evenimentele dedicate Zilei Victoriei. Anunţul a fost făcut joi în cadrul şedinţei Parlamentului de către deputaţii PCRM.

CHIŞINĂU, 14 mai – Sputnik Moldova. Pentru prima dată în ultimii 15 ani conducerea Parlamentului Republicii Moldova a ignorat evenimentele dedicate Zilei Victoriei. Anunţul a fost făcut joi în cadrul şedinţei Parlamentului de către deputaţii PCRM. 

„Nici un reprezentant al conducerii Parlamentului nu era prezent la 9 mai la Memorialul „Eternitate”. Pentru prima dată conducerea Parlamentului a ignorat procedura tradiţională de depunere a coroanei din partea întregului corp legislativ”, a declarat deputatul Inna Şupac.  

„Totodată, la 9 mai doar vicepreşedintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a participat la evenimentele de la Moscova”, a adăugat Şupac. 

Speakerul Andrian Candu a răspuns că „a fi alături de veterani nu înseamnă doar să fii prezent la depunerea unei coroane de flori”. 

„Faptul că preşedintele Parlamentului nu a fost într-o zi anume pentru a depune flori nu înseamnă că nu respectă pe cei care şi-au dat viaţa pentru viitorul generaţiilor”, a declarat Candu.

Vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, şeful delegaţiei parlamentare la Adunarea Interparlamentară a Comunităţii Statelor Independente, a participat la celebrările de 9 Mai la Moscova, consacrate împlinirii a 70 de ani de la Victoria asupra fascismului și ceremonia specială de depunere de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Grădinile Alexandrov, alături de liderii de stat, de guvern și de Parlament din 30 de ţări ale lumii. La invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu un grup de veterani din Republica Moldova, Vladimir Vitiuc a participat la o recepție oficială în Marele Palat al Kremlinului.


39
Tagurile:
70 de ani de la Victorie, 9 mai, Parlament, Inna Şupac
Tematic
Parlamentul amână examinarea legii cu privire la neutralitate
Înalţi demnitari, inclusiv Primul ministru, la Parlament cu explicaţii


Загрузка...