CC nu are stabilită data când va fi examinată neutralitatea RM

46
(reînnoit 15:39 06.05.2015)
Curtea Constituţională (CC) nu a stabilit încă data şedinţei unde va examina constituţionalitatea statutului de neutralitate al RM, au declarat pentru News-Moldova responsabili de la CC.

 

CHIŞINĂU, 6 mai  - Sputnik Moldova. Curtea Constituţională (CC) nu a stabilit încă data şedinţei unde va examina constituţionalitatea statutului de neutralitate al RM, au declarat pentru News-Moldova responsabili de la CC. 

„Imediat ce va fi stabilită dată, noi vom anunţa presa şi vom publica avizul pe site-ul oficial al CC”, au declarat sursele. 

Preşedintele CC Alexandru Tănase a declarat în cadrul unui forum în România că în luna mai „Curtea Constituţională din Moldova trebuie să dea o soluţie privind statutul de neutralitate permanentă al ţării, în ce măsură acest statut de neutralitate permanentă este sau nu aplicabil în cazul în care ţara s-ar confrunta cu un pericol militar extern”.

Solicitarea de a interpretarea dispoziţiile din art. 11 din Constituţie, care prevede că Republica Moldova este stat neutru, a fost depusă la CC de către deputaţii liberali.  

 

46
Tagurile:
judecători, statut, neutralitate, CC


Загрузка...