Ploaie

Revin ploile: Ce temperaturi vom avea astăzi

146
(reînnoit 07:57 08.06.2021)
Meteorologii prognozează vreme instabilă și pentru astăzi. Vor cădea precipitații însoțite de descărcări electrice.

CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Vreme ploioasă, dar cu temperaturi ridicate prognozează meteorologii pentru astăzi, 8 iunie. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 8 iunie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală.

Prognoza meteo pentru 08 - 14 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 08 - 14 Iunie 2021

Cerul va fi variabil, iar pe timp de zi izolatvor cădea ploi slabe, de scurtă durată însoțite de descărcări electrice. Vântul va bate din Nord Vest, slab până la moderat. Temperatura aerului ziua va oscila între +21..+26° Сelsius. Potrivit meteorologilor, în raioanele de nord vor fi între +21..+24° Celsius, iar în raioanele centrale - între +22..+25° Celsius. În raioanele de sud, mercurul în termometre va indica între +23..+26° Celsius. 

Conform datelor multianuale înregistrate din 1886 până în 2020, cel mai cald în ziua de 8 iunie a fost în 2009, când maxima termică îngregistrată era de +31.4° Celsius.

Cel mai frig la această dată a fost în noaptea din 1962, când mercurul în termometre indica doar +6.4° Celsius. Vremea instabilă se va menține și în următoarele zile.

Factorii meteorologici vor contribui predominant  la dispersia poluanţilor din aer. În următoarele 24 de ore regimul hidrologic al râurilor Nistru, Prut și al râurilor mici nu se va modifica esențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

146
Tagurile:
cod galbe de ploi, ploi torențiale, ploi slabe, ploile, Ploi
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (399)
Alertă maximă: Salvatorii și poliția se pregătesc pentru inundații în Moldova

Alertă maximă: Salvatorii și poliția se pregătesc pentru inundații în Moldova

1046
Alertă maximă pentru sute de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne; aceștia recomandă întărirea barajelor în toată Moldova.

CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și ținând seama de daunele cauzate deja de ploile torențiale, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat grad sporit de alertă și a mobilizat peste 300 de angajați ai unităților subordonate serviciului.

Patrule comune de salvatori, polițiști și carabinieri efectuează controale a barajelor de protecție în aceste zile pentru a preveni posibilele riscuri de inundații.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă insistent ca agenții economici care gestionează bazinele acvatice să verifice stabilitatea barajelor pentru a preveni situațiile de urgență. În plus, este necesară monitorizarea atentă a previziunilor hidrometeorologice.

De asemenea, ofițerii Ministerului Afacerilor Interne sunt implicați în verificarea și evaluarea riscurilor blocării porțiunilor de drumuri publice, a locurilor în care se acumulează apă, precum și în inspectarea gospodăriilor din zonele expuse riscului de inundații.

În ziua de sâmbătă, riscul de inundații este estimat a fi minim, precizează ministerul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1046
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (399)
Tematic
Pericol de inundații: Intervenția salvatorilor în sudul țării - Foto


Загрузка...
Prognoza meteo pentru acest weekend

Ploile nu contenesc: Prognoza meteo pentru acest weekend

247
(reînnoit 08:46 19.06.2021)
Ploile continuă și în acest weekend. Astfel, meteorologii prognozează cer noros, iar pe arii extinse vor cădea precipitații de scurtă durată. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Dacă cineva a planificat să meargă în acest weekend la un picnic sau la piscină, atunci vremea le va da planurile peste cap. Asta pentru că meteorologii prognozează din nou ploi.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă cerul va fi noros, pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. Totodată, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală, iar vântul va sufla din est, de la slab la moderat. 

Termometrele vor indica +20..+23° С în raioanele de nord, +21..+24° C, în raioanele centrale, +22..+25° C  în raioanele de sud, iar în Capitală se așteaptă +22..+24° C.

Prognoza meteo pentru 19 - 25 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 19 - 25 Iunie 2021

Pe 20 iunie, vremea nu se va schimba simțitor. Totodată, meteorologii anunță că în următoarele 24 de ore în râul Nistru pe sectorul orașului Soroca și satului Hrușca va crește nivelul apei cu 30-90 de cm, iar pe celelalte sectoare ale râului Nistru, Prut și pe râurile mici, regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 19 iunie 2012 a fost înregistrată temperatura de 35,1 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 19 iunie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1958 - atunci au fost 7,4 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

247
Tagurile:
weekend, ploi, gismeteo, meteo.md, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (399)
Tematic
Își vor recupera oare agricultorii pagubele de după seceta de anul trecut


Загрузка...
Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iulie