Parc

Cum va fi vremea astăzi și unde sunt așteptate ploi

151
(reînnoit 20:19 11.05.2021)
Meteorologii prognozează pentru astăzi temperaturi de până la 18 grade Celsius. Totodată, izolat ar putea cădea ploi de scurtă durată. 

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Pentru miercuri, 12 mai, meteorologii prognozează cer variabil, iar izolat, în centrul și sudul țării, ar putea cădea ploi de scurtă durată. Totodată, vântul va sufla din sud spre est, de la slab la moderat. 

Termometrele vor indica +13..+16 grade Celsius în nord, +14..+17 grade în centru și +15..+18 grade în sudul țării. În Capitală se așteaptă +15..+17°С.

Prognoza meteo pentru 12 mai - 18 mai 2021
Prognoza meteo pentru 12 mai - 18 mai 2021

Pentru 13 mai, meteorologii prognozează de asemenea ploi slabe de scurtă durată. Totodată, regimul hidrologic al râurilor Nistru, Prut și al râurilor mici nu se va modifica esențial.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 12 mai 1958 a fost înregistrată temperatura de +35 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 12 mai de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1900 - atunci au fost 0,9 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

151
Tagurile:
mai, SHS, prognoza meteo
Meteo Moldova

Meteo Moldova: Prognoza meteorologilor moldoveni - detalii

166
(reînnoit 09:47 20.06.2021)
Canicula se pare că nu se grăbește să vină. Maxime de până la 26 de grade prognozează meteorologii pentru acest sfârșit de săptămână, iar ploile continuă și duminică. 

CHIȘINĂU, 20 iun - Sputnik. Pentru duminică, 20 iunie, meteorologii prognozează cer noros, pe arii extinse ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, ziua izolat vor cădea averse puternice cu grindină. Totodată, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală, iar vântul va sufla din nord spre sud, de la slab la moderat. 

Termometrele vor indica +21..+24° С în raioanele de nord, +22..+25° C, în raioanele centrale, +23..+26° C  în raioanele de sud, iar în Capitală se așteaptă +23..+25° C.

Prognoza meteo pentru 20 - 26 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 20 - 26 Iunie 2021

Pentru 21 iunie, meteorologii prognozează ploi de scurtă durată și cu descărcări electrice. Totodată, în următoarele 24 de ore, pe sectorul satul Hrușca - orașul Camenca va crește nivelul apei cu 0.5-1.0 m, iar pe celelalte sectoare ale râului Nistru, Prut și pe râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 20 iunie 2012 a fost înregistrată temperatura de 36,2 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 20 iunie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1998 - atunci au fost 8,5 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

166
Tagurile:
SHS, ploi, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Alertă maximă: Salvatorii și poliția se pregătesc pentru inundații în Moldova


Загрузка...
Alertă maximă: Salvatorii și poliția se pregătesc pentru inundații în Moldova

Alertă maximă: Salvatorii și poliția se pregătesc pentru inundații în Moldova

2878
Alertă maximă pentru sute de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne; aceștia recomandă întărirea barajelor în toată Moldova.

CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și ținând seama de daunele cauzate deja de ploile torențiale, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat grad sporit de alertă și a mobilizat peste 300 de angajați ai unităților subordonate serviciului.

Patrule comune de salvatori, polițiști și carabinieri efectuează controale a barajelor de protecție în aceste zile pentru a preveni posibilele riscuri de inundații.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă insistent ca agenții economici care gestionează bazinele acvatice să verifice stabilitatea barajelor pentru a preveni situațiile de urgență. În plus, este necesară monitorizarea atentă a previziunilor hidrometeorologice.

De asemenea, ofițerii Ministerului Afacerilor Interne sunt implicați în verificarea și evaluarea riscurilor blocării porțiunilor de drumuri publice, a locurilor în care se acumulează apă, precum și în inspectarea gospodăriilor din zonele expuse riscului de inundații.

În ziua de sâmbătă, riscul de inundații este estimat a fi minim, precizează ministerul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2878
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Pericol de inundații: Intervenția salvatorilor în sudul țării - Foto


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta