Парк

Temperaturi generoase ca de vară, dar iată cum va fi vremea de Paștele Blajinilor

820
Meteorologii anunță pentru miercuri, 5 mai, vreme frumoasă, determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cerul va fi variabil, fără precipitații, doar pe alocuri vor cădea ploi de scurtă durată. Vântul va sufla moderat din Sus-Vest.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. În noapte de marți spre miercuri temperatura minimă a aerului va oscila între +4..+9°C. În raioanele de nord se vor înregistra +4..+6°C, în raioanele de centru +5..+8°C, în raioanele de sud +6..+9°C, în raioanele de est +5..+8°C și în Capitală +6..+8°C.

Miercuri ziua însă va fi cald ca într-o zi de vară, temperatura aerului ziua va oscila între +17 și +22°С. Mai exact, în raioanele de nord   vom avea +17..+20°C, în raioanele de centru +18..+21°C, în raioanele de sud +19..+22°C, în raioanele de est +18..+21°C și în Capitală +19..+21°C.

Deja joi, 6 mai, sunt posibil ploi slabe de scurtă durată, precizează angajații Serviciului Meteorologic de Stat. Ei mai spus că factorii meteorologici vor contribui predominant la dispersia poluanților din aer.

Vom menționa că vremea se va încălzi de la o zi la alta pe tot parcursul acestei săptămâni. Așa că de Paștele Blajinilor, luni, 10 mai, maximele diurne vor ajunge la +26 de grade Celsius. De Paștele Blajinilor nu vor cădea precipitații - nici duminică, 9 mai și nici luni, 10 mai.
Prognoza meteo pentru 04 mai - 10 mai 2021
Prognoza meteo pentru 04 mai - 10 mai 2021

Totodată, în următoarele 24 de ore regimul hidrologic al râurilor Nistru, Prut și al râurilor mici nu se va modifica esențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

820
Tagurile:
Meteo, soare
Primăvara

Vremea se răcește: Câte grade vor fi în termometre astăzi

260
(reînnoit 20:20 07.05.2021)
Maxime de până la 17 grade Celsius prognozează meteorologii pentru sâmbătă, 8 mai. Totodată, vântul va sufla moderat și cu intensificări. 

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Sâmbătă cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat din nord și va fi cu intensificări, iar vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală.

Termometrele vor indica +12..+15 grade Celsius în nord, +13..+16 grade în centru și +14..+17 grade în sudul țării. În Capitală se așteaptă +13..+15°С.

Prognoza meteo pentru 08 mai - 14 mai 2021
Prognoza meteo pentru 08 mai - 14 mai 2021

Meteorologii prognozează că pentru ziua de duminică, 9 mai, vremea se va răci. Totodată, specialiștii susțin că regimul hidrologic al râurilor Nistru, Prut și al râurilor mici nu se va modifica esențial.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 8 mai 2003 a fost înregistrată temperatura de +30,2 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 8 mai de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1909 - atunci au fost 0,2 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

260
Tagurile:
vremea, mai, primăvara, prognoza meteo


Загрузка...
Meteo, primăvară

Cer variabil și maxime de +19 grade: Prognoza meteo pentru ziua de marți

77
(reînnoit 13:23 04.05.2021)
Nici astăzi nu va fi foarte cald. În comparație cu ziua de luni, temperatura maximă va fi de +19 grade, adică doar cu un grad mai ridicată.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +14..+17 grade în nordul țării, +15..+18 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la +19 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla din direcția nord-vest. Presiunea atmosferică va fi normală.

Prognoza meteo pentru 04 mai - 10 mai 2021
Prognoza meteo pentru 04 mai - 10 mai 2021

Miercuri, vremea se încălzește până la +23 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, ploi în această săptămână nu se așteaptă. În weekend, sunt prognozate maxime de +26 de grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
maxime termice, maxime, prognoza meteo
Tematic
Cum să ne îmbrăcăm astăzi: Prognoza meteo pentru 21 aprilie
Meteo Moldova: Prognoza pentru următoarele trei zile


Загрузка...
Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования COVID-19

Primul autotest antigen COVID-19 românesc, autorizat

0
(reînnoit 14:18 07.05.2021)
Agenția Națională a Medicamentului și a dispozitivelor medicale pentru uz medicinal a validat autotestul Antigen COVID-19 dezvoltat și comercializat de DDS Diagnostic. Este unicul autotest din România pentru diagnosticarea COVID-19 validat de ANMDM.

BUCUREȘTI, 8 mai – Sputnik. Vești bune pentru români: în sfârit, vor putea să se testeze în scopul diagnosticării infecției cu COVID-19 folosind un produs autohton.

Și aceasta pentru că Agenția Națională a Medicamentului și a dispozitivelor medicale pentru uz medicinal a validat autotestul Antigen COVID-19 dezvoltat și comercializat de DDS Diagnostic, fiind, de altfel, unicul produs de acest gen validat în România.

Compania informează că primele autoteste antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală şi au o acurateţe foarte mare.

”Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susţine şi uşura procesul de testare în masă şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt educaţia, cultura, HoReCa etc”, spune fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic, Dana Stan.

Avantajul major al acestui produs îl reprezintă faptul că testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de peste un din pricina pandemiei de coronavirus.

Aceste teste au o serie de avantaje, subliniază reprezentanții companiei. Este vorba despre faptul că: permit utilizarea personală/autorecoltarea fără nici un fel de risc; se fac fără supraveghere medicală; sunt foarte uşor şi simplu de utilizat, fiind complet neinvazive; au o precizie de peste 98%; proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează; timpul de reacție este de 10 – 15 minute; proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii; poate indica infecția și la persoane asimptomatice, dacă infecția este activă; nu dă interferențe cu virusul gripal.

Testele pot fi achiziționate online și din rețelele de farmacii și magazine partenere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Romania, România, COVID-19, Test


Загрузка...