Primăvara

Temperaturi scăzute și astăzi: Când se încălzește vremea

370
(reînnoit 23:37 23.04.2021)
Temperatura aerului continuă să scadă și astăzi. Meteorologii prognozează vreme răcoroasă pe întreg teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Vremea se va menține răcoroasă în acest sfârșit de săptămână, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Potrivit meteorologilor, în perioada 24 – 26 aprilie, se prevede cer variabil, în fond fără precipitații, doar spre seară, pe 25 și noaptea de 26 aprilie, pe alocuri se prevăd ploi slabe de scurtă durată.

 Prognoza meteo pentru 24 - 30 aprilie 2021
Prognoza meteo pentru 24 - 30 aprilie 2021

Vântul va sufla din sectorul de vest, slab până la moderat. Noaptea, în weekend, temperatura minimă a aerului va oscila între 1 și 6 grade Celsius. Meteorologii anunță că în nordul țării există pericol ca la suprafața solului să se ateste înghețuri cu intensitatea de minus 1.. 2 grade. Pe timp de zi, temperatura aerului va oscila între 10-16 grade Celsius. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, înghețurile la suprafața solului determină nu numai frânarea dezvoltării plantelor şi încheierea prematură a ciclului de vegetaţie, ci chiar moartea parţială sau totală a acestora. În pomicultură, daunele îngheţurilor de primăvară sunt deosebit de mari din cauza că pomii sunt în plină floare, iar după îngheț uneori aproape întreaga recoltă este distrusă. Au de suferit îndeosebi caişii, piersicii, vişinii, cireşii, merii şi nucii. Sunt afectate şi plantaţiile viticole, îndeosebi soiurile timpurii.

Culturile de câmp sunt afectate într-o proporţie mai mică de îngheţurile tardive de primăvară şi timpurii de toamnă, având o sensibilitate mai redusă faţă de îngheţ în aceste perioade. În majoritatea cazurilor, momentele critice din ciclul vegetativ (diferenţierea organelor de reproducere, înflorire, fructificare etc.) se produc în afara perioadelor de îngheţ. Numai în cazurile rare, când îngheţurile apar foarte târziu, culturile de câmp sunt afectate într-o proporţie însemnată

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

370
Tagurile:
date meteo, meteorit, gismeteo, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (396)
Ploaie

Nu scăpăm de ploi nici astăzi: Cum va fi vremea în weekend

85
(reînnoit 07:52 12.06.2021)
Weekend cu soare, dar și cu precipitați în toată țara anunță meteorologii. Temperatura aerului va fi ridicată.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Meteorologii anunță vreme instabilă și pentru astăzi, 12 iunie. Chiar dacă vom avea parte de sare din plin, Serviciul Hidrometeorologic de stat informează că sunt prognozate ploi de scurtă durată. Așadar, pe 12 iunie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cerul va fi variabil, ziua izolat ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice. Vântul va bate din Nord Vest slab până la moderat.

Prognoza meteo pentru 12- 18 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 12- 18 Iunie 2021

Și astăzi ne vom bucura de temperaturi ridicate, între +22..+27°Сelsius. Cel mai cald va fi în sudul țării, unde în termometre mercurul va indica între +24..+27°Celsius. În raioanele de nord vor fi între +22..+25°Celsius. temperatura aerului în raioanele centrale va oscila între +23..+26°Celsius.

Vreme ploiasă este prognozată și pentru mâine, când vom avea între +18..+23°Celsius în termometre.

Factorii meteorologici vor contribui predominant  la dispersia poluanţilor din aer. În următoarele 24 de ore regimul hidrologic al râurilor Nistru, Prut și al râurilor mici nu se va modifica esențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

85
Tagurile:
fenomen meteo, Meteorologi, hidrometeo, meteo


Загрузка...
Дождь

Alertă: Cod Galben de ploi puternice, grindină și vijelie

412
(reînnoit 14:42 11.06.2021)
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. Iată când intră în vigoare alerta meteo.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Meteorologii anunță cod galben pentru astăzi în intervalul orelor 13:00-21:00.

Astfel, se așteaptă descărcări electrice, izolat cu averse puternice însoțite de vijelie (15-18 m/s) și grindină.

Avertizatre meteorologică 11 iunie 2021
Avertizatre meteorologică 11 iunie 2021

Pe 11 iunie temperatura aerului ziua va oscila între +22..+27° Сelsius. În raioanele de nord, mercurul în termometre va indica între +22..+25° Celsius, iar în cele centrale - între +23..+26° Celsius. În sudul țării, temperatura aerului va oscila între +24..+27° Celsius. 

Amintim că în ultimele zile a ploua cu grindină în mai multe raioane din țară. În unele localități, precipitațiile abundente au compromis sute de hectare de livezi și culturi agricole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

412
Tagurile:
ploi abundente, ALERTĂ, meteo


Загрузка...
Ministrul de Interne la PTF Leușeni-Albița

Ministrul interimar de Interne, la vama Leușeni: Ce s-a întâmplat