Zăpadă. 7 aprilie 2021

Video: La Chișinău ninge în plină primăvară cât mai ține vremea rea

161
(reînnoit 12:13 07.04.2021)
Deși suntem în 7 aprilie, de dimineață, a nins în nordul Moldovei, iar la această oră ninsoarea a ajuns la Chișinău. Precipitații sub formă de ninsori și lapoviță au fost anunțate pentru toate regiunile țării.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Nine destul de bine la această oră în Chișinău, dar fulgii, umezi și grei, se topesc când ajung la pământ, datorită faptului că temperatura aerului este pozitivă, de 1,3 grade Celsius.

Și locuitorii orașului Râșcani au fost surpinși să vadă din nou fulgi de zăpadă căzând în dimineața de miercuri, 7 aprilie, în ziua în care ortodocșii din Moldova sărbătoresc Buna Vestire, una dintre cele patru „sărbători împărătești” închinate Maicii Domnului. 

Pentru 7 aprilie, meteorologii prognozează maxime de până la 8 grade și cer noros. Izolat, vor cădea „precipitații în fază mixtă”.

Au fost anunțate +3..+6 grade Celsius în nord, +4..+7 grade în centru și +5..+8 grade în sudul țării. În Capitală se așteaptă +4..+6°С. 

Prognoza meteo pentru 07 - 12 aprilie 2021
Prognoza meteo pentru 07 - 12 aprilie 2021

Presiunea atmosferică va fi scăzută.

Vântul va bate din nord-vest, cu viteză slabă și moderată, dar izolat va sufla cu intensificări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

161
Tagurile:
Chișinău, ninsoare
Tematic
Video: Iarna nu se lasă dusă - a nins astăzi în nordul Moldovei
Prognoza meteo pentru acest weekend

Ploile nu contenesc: Prognoza meteo pentru acest weekend

211
(reînnoit 08:46 19.06.2021)
Ploile continuă și în acest weekend. Astfel, meteorologii prognozează cer noros, iar pe arii extinse vor cădea precipitații de scurtă durată. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Dacă cineva a planificat să meargă în acest weekend la un picnic sau la piscină, atunci vremea le va da planurile peste cap. Asta pentru că meteorologii prognozează din nou ploi.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă cerul va fi noros, pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. Totodată, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală, iar vântul va sufla din est, de la slab la moderat. 

Termometrele vor indica +20..+23° С în raioanele de nord, +21..+24° C, în raioanele centrale, +22..+25° C  în raioanele de sud, iar în Capitală se așteaptă +22..+24° C.

Prognoza meteo pentru 19 - 25 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 19 - 25 Iunie 2021

Pe 20 iunie, vremea nu se va schimba simțitor. Totodată, meteorologii anunță că în următoarele 24 de ore în râul Nistru pe sectorul orașului Soroca și satului Hrușca va crește nivelul apei cu 30-90 de cm, iar pe celelalte sectoare ale râului Nistru, Prut și pe râurile mici, regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 19 iunie 2012 a fost înregistrată temperatura de 35,1 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 19 iunie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1958 - atunci au fost 7,4 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

211
Tagurile:
weekend, ploi, gismeteo, meteo.md, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Își vor recupera oare agricultorii pagubele de după seceta de anul trecut


Загрузка...

Vine ciclonul: Prăpăd în Bulgaria, apa în Nistru crește cu un metru - Video

11780
Un ciclon format în Marea Neagră a lovit cu ploi năprasnice Bulgaria, care au adus cu ele potopul. Străzile au fost inundate, iar nivelul apei a depășit un metru. Mașinile au fost complet înghițite de apă în unele localități.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. În disperare, unii șoferi s-au urcat pe autoturisme, așteptând să fie salvați de potop.

Același ciclon se îndreaptă acum spre București, iar presa de peste Prut scrie că impactul ar putea fi la fel ca cel din Bulgaria.  

Potrivit meteorologilor din București, pe parcursul existenței acestui ciclon, care se pare că va persista până duminică cel puțin, se vor cumula cantități de apă. În același timp, va determina și ceva intensificări ale vântului, cu rafale de 45 - 50 km/h, cel mai probabil cu viteze mai mari în zona Deltei, în zona Moldovei de peste Prut, în zona Carpaților Orientali și Meridionali.

Vom preciza că meteorologii din Republica Moldova nu au anunțat că respectivul ciclon ar putea lovi și țara noastră.

Însă pronosticurile lor arată că și vineri, și sâmbătă vor avea cer predominant noros, pe arii extinse ploi de scurtă durată cu descărcări electrice.

Drept urmare, timp de 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul orașul Soroca - satul Hrușca, va avea loc creșterea nivelului apei cu 30-90 cm, iar pe celelalte sectoare ale râurilor Nistru, Prut și pe râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Pe 19 iunie, sâmbătă, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Așa cum am spus mia sus, cerul va fi predominant noros, pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. 

Vântul va sufla din Est, de la slab la moderat, în timpul descărcărilor, izolat cu intensificări.

Temperatura minimă a aerului (adică în noaptea de vineri spre sâmbătă) va oscila între +13..+18 grade Celsius, în raioanele de nord +13..+16 grade Celsius, în raioanele de centru +14..+17 grade Celsius, în raioanele de sud +15..+18 grade Celsius, în raioanele de est +14..+17 grade Celsius și în Capitală +15..+17 grade Celsius.

Ziua temperatura aerului va oscila între +20..+25 de grade Celsius, în raioanele de nord +20..+23 de grade Celsius, în raioanele de centru +21..+24 de grade Celsius, în raioanele de sud +22..+25 de grade Celsius, în raioanele de est +21..+24 de grade Celsius și în Capitală +22..+24 de grade Celsius.

Duminică, 20 iunie, vremea nu se va schimba esențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11780
Tagurile:
Apa, Nistru, Moldova, Romania, România, Bulgaria, Ploi, potop, prăpăd, ciclon


Загрузка...
Turismul în Moldova: Tot mai multe perspective de dezvoltare

Turismul în Moldova: Tot mai multe perspective de dezvoltare