Flori

Prognoza meteoe pentru 6 aprilie: Când ar putea ningă?

359
(reînnoit 18:03 05.04.2021)
Astăzi în cea mai mare parte a țării vremea va fi frumoasă, iar maximele vor ajunge până la 17 grade. Meteorologii anunță că în nordul țării ar putea ploua slab, iar miercuri ar putea ninge.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +12..+15 grade în nordul țării, +13..+16 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la +16 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla din direcția sud. Presiunea atmosferică va fi scăzură. În nordul țării se așteaptă ploi slabe.

Prognoza meteo pentru 06 - 11 aprilie 2021
© Screenshot / SHS
Prognoza meteo pentru 06 - 11 aprilie 2021

Datele meteorologilor arată că miercuri ne-am puteam pomeni cu ninsori în nordul și centrul țării, iar la sud va ploua slab. Timpul se răcește brusc, iar termometrele vor indica maxime între +6 și +8 grade Celsius. Joi, va fi cu trei grade mai cald, iar precipitații nu se prevăd. La sfârșitul săptămânii, vremea frumoasă revine și vom avea maxime de +17 grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

359
Tagurile:
prognoze meteo, prognoze, meteo.md, meteo, Meteo
Tematic
Flori vii sau artificiale: Ce ducem la morminte - Răspunsul preoților și al ecologiștilor
Primele flori de cireș (Sakura) din Japonia
Как люди спасаются от жары в Кишиневе

Ne așteaptă zile de foc: Cum facem față caniculei

105
(reînnoit 15:34 23.06.2021)
În următoarele zile vom avea parte de caniculă. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări față de cetățeni pentru această perioadă.

CHIȘINĂU, 23 iunie - Sputnik. Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile anti-incendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscat. Mai mult, o atenție sporită este acordată persoanelor care aleg să meargă în spații de agrement.

Totodată, specialiștii roagă oamenii să nu aprindă ruguri și mangaluri, dar să opteze pentru spații destinate special acestor activități.

Pentru a evita tragediile din preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară.

Pe timp de caniculă, specialiștii îndemnă persoanelor să evite aflarea îndelungată la soare, în special în orele 11:00 – 17:00, să evite efortul fizic supra solicitant și să opteze pentru haine din țesături naturale.

Pentru a evita situațiile de risc cu implicarea copiilor, adulții sunt rugați să fie atenți la activitățile lor și să nu le permită aflarea sub razele directe ale soarelui în orele cu temperaturi ridicate. În caz de situații de risc oamenii pot apela la Serviciul 112.

Pentru următoarele zile, meteorologii anunță temperaturi înalte de până la 33 de grade Celsius

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

105
Tagurile:
IGSU, recomandări, Caniculă
Tematic
Caniculă: Ne paște vreun pericol de izbucnire a incendiilor de proporții în păduri?
Cod galben de caniculă: Copiii și oamenii în etate, extrem de vulnerabili
Alimentația și hidratarea pe timp de caniculă: Recomandările specialiștilor


Загрузка...
Grindină

Ultima oră: Cod galben de ploi puternice, grindină și vijelie

447
(reînnoit 10:13 23.06.2021)
Serviciul Hidrometeorologic de Stat au emis o nouă avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Ploi puternice, grindină și vijelie sunt prognozate pentru astăzi. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică - instabilitate atmosferică.

Astfel, astăzi 23 iunie, în intervalul orelor 13:00 - 21:00 se prevăd descărcări electrice izolat cu averse puternice, care vor ajunge și până la 35 de litri pe metru pătrat. La fel este prognozată vijelie de până la 15-20 de metri pe secundă. Meteorologii atenționează că este posibil să cadă și grindină.

De precizat, de la începutul anului, ploile puternice cu vânt și grindină au afectat 38 de localități în 17 raioane ale țării. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, ploile abundente au distrus 12 km de drum și au smuls 820 de metri pătrați de tablă de acoperiș. Totodată, au suportat pagube semănăturile agricole de pe o suprafață de peste 8 mii de hectare, în mare parte de porumb, floarea soarelui, orz și alte culturi. Actualmente, pagubele materiale sunt în proces de estimare de către organele administrațiilor teritoriale atât la nivel de primării, cât și la cele ale comisiilor locale de situații excepționale și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

447
Tagurile:
ploi torențiale, ploi abundente, ploi puternice, ploi


Загрузка...
Emil Ceban

Admiterea la Universitatea de Medicină: Oferte educaționale pentru noul an de studii