Ploaie

Astăzi - vreme frumoasă, dar iată ce duminică ne așteaptă

414
Vremea frumoasă de astăzi nu se va menține și pe parcursul zilei de mâine. Meteorologii anunță cer noros și ploi slabe pe teritoriul întregii țări.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că pe 4 aprilie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cerul va fi predominant noros, temporar vor cădea precipitații, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla din nord și va fi de la slab la moderat.

Temperatura minimă a aerului va oscila în noaptea de sâmbătă spre duminică între -2..+3°C. Mia exact, în raioanele de nord vom avea -2..+1°C, în raioanele de centru -1..+2°C, în raioanele de sud 0..+3°C, în cele de est -1..+2°C și în Capitală 0..+2°C.

Temperatura aerului ziua va oscila între +7..+12°С. În raioanele de nord +7..+10°C, în raioanele de centru +8..+11°C, în raioanele de sud +9..+12°C, în raioanele de est +8..+11°C, în capitală +8..+10°C.

Prognoza meteo pentru 03 - 08 aprilie 2021
Prognoza meteo pentru 03 - 08 aprilie 2021

Meteorologii anunță că în ziua de luni, 5 aprilie, nu vor cădea precipitații esențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

414
Tagurile:
Ploi, frumoasă, vreme, Meteo
Alertă maximă: Salvatorii și poliția se pregătesc pentru inundații în Moldova

Alertă maximă: Salvatorii și poliția se pregătesc pentru inundații în Moldova

726
Alertă maximă pentru sute de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne; aceștia recomandă întărirea barajelor în toată Moldova.

CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și ținând seama de daunele cauzate deja de ploile torențiale, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat grad sporit de alertă și a mobilizat peste 300 de angajați ai unităților subordonate serviciului.

Patrule comune de salvatori, polițiști și carabinieri efectuează controale a barajelor de protecție în aceste zile pentru a preveni posibilele riscuri de inundații.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă insistent ca agenții economici care gestionează bazinele acvatice să verifice stabilitatea barajelor pentru a preveni situațiile de urgență. În plus, este necesară monitorizarea atentă a previziunilor hidrometeorologice.

De asemenea, ofițerii Ministerului Afacerilor Interne sunt implicați în verificarea și evaluarea riscurilor blocării porțiunilor de drumuri publice, a locurilor în care se acumulează apă, precum și în inspectarea gospodăriilor din zonele expuse riscului de inundații.

În ziua de sâmbătă, riscul de inundații este estimat a fi minim, precizează ministerul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

726
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Pericol de inundații: Intervenția salvatorilor în sudul țării - Foto


Загрузка...
Prognoza meteo pentru acest weekend

Ploile nu contenesc: Prognoza meteo pentru acest weekend

237
(reînnoit 08:46 19.06.2021)
Ploile continuă și în acest weekend. Astfel, meteorologii prognozează cer noros, iar pe arii extinse vor cădea precipitații de scurtă durată. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Dacă cineva a planificat să meargă în acest weekend la un picnic sau la piscină, atunci vremea le va da planurile peste cap. Asta pentru că meteorologii prognozează din nou ploi.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă cerul va fi noros, pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice. Totodată, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală, iar vântul va sufla din est, de la slab la moderat. 

Termometrele vor indica +20..+23° С în raioanele de nord, +21..+24° C, în raioanele centrale, +22..+25° C  în raioanele de sud, iar în Capitală se așteaptă +22..+24° C.

Prognoza meteo pentru 19 - 25 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 19 - 25 Iunie 2021

Pe 20 iunie, vremea nu se va schimba simțitor. Totodată, meteorologii anunță că în următoarele 24 de ore în râul Nistru pe sectorul orașului Soroca și satului Hrușca va crește nivelul apei cu 30-90 de cm, iar pe celelalte sectoare ale râului Nistru, Prut și pe râurile mici, regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 19 iunie 2012 a fost înregistrată temperatura de 35,1 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 19 iunie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1958 - atunci au fost 7,4 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

237
Tagurile:
weekend, ploi, gismeteo, meteo.md, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Își vor recupera oare agricultorii pagubele de după seceta de anul trecut


Загрузка...
Zinaida Gribincea

Momentele dificile pot fi depășite: Sfaturile psihologilor