Ploi

Vin ploile: Prognoza meteorologilor pentru acest sfârșit de săptămână

272
(reînnoit 21:25 01.04.2021)
Ziua de vineri vine cu ploi în toată țara. Meteorologii anunță că vor cădea precipitații și în următoarele trei zile. Totodată, vremea se răcește ușor.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +10..+13 grade în nordul țării, +11..+14 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la +15 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla din direcția vest. Presiunea atmosferică va fi normală. În toată țara se așteaptă ploi. 

Prognoza meteo pentru 02 - 07 aprilie 2021
© Screenshot / SHS
Prognoza meteo pentru 02 - 07 aprilie 2021

Sâmbătă ploile vor continua, iar termometrele vor indica pe parcursul zilei maxime cuprinse între +8 și +13 grade. Mai mult, pe parcursul nopții se așteaptă înghețuri de până la -2 grade în nordul țării. Duminică ziua nu vor fi mai mult de +10 grade, noaptea geruri nu se anunță. Datele meteorologilor mai arată că va ploua și luni, iar de marți vremea se încălzește iarăși până la +15 grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

272
Tagurile:
prognoze, meteo.md, meteo
Tematic
Ce se întâmplă cu vremea: Prognoza meteo pentru 1 aprilie
Prognoza meteo la început de săptămână: Ce temperaturi vor fi în următoarele 7 zile
Grindină

Ultima oră: Cod galben de ploi puternice, grindină și vijelie

327
(reînnoit 10:13 23.06.2021)
Serviciul Hidrometeorologic de Stat au emis o nouă avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Ploi puternice, grindină și vijelie sunt prognozate pentru astăzi. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică - instabilitate atmosferică.

Astfel, astăzi 23 iunie, în intervalul orelor 13:00 - 21:00 se prevăd descărcări electrice izolat cu averse puternice, care vor ajunge și până la 35 de litri pe metru pătrat. La fel este prognozată vijelie de până la 15-20 de metri pe secundă. Meteorologii atenționează că este posibil să cadă și grindină.

De precizat, de la începutul anului, ploile puternice cu vânt și grindină au afectat 38 de localități în 17 raioane ale țării. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, ploile abundente au distrus 12 km de drum și au smuls 820 de metri pătrați de tablă de acoperiș. Totodată, au suportat pagube semănăturile agricole de pe o suprafață de peste 8 mii de hectare, în mare parte de porumb, floarea soarelui, orz și alte culturi. Actualmente, pagubele materiale sunt în proces de estimare de către organele administrațiilor teritoriale atât la nivel de primării, cât și la cele ale comisiilor locale de situații excepționale și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

327
Tagurile:
ploi torențiale, ploi abundente, ploi puternice, ploi


Загрузка...
Как люди спасаются от жары в Кишиневе

Ne vom sufoca de căldură, dar va trebui luăm umbrela cu noi

111
(reînnoit 21:03 22.06.2021)
Astăzi vom avea parte din nou de o zi călduroasă, dar pe alocuri va ploua. Termometrele vor urcă până la 32 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Pentru astăzi, meteorologii prognozează vreme caldă și cu maxime de până la 32 de grade. Totodată, cerul va fi variabil, iar ziua izolat ar putea cădea ploi însoțite de descărcări electrice.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală, iar vântul va sufla slab din nord. 

Termometrele vor indica între 27 și 30 de grade Сelsius în raioanele de nord, între 28 și 32 de grade în raioanele centrale, iar între 29 și 32 de grade Celsius în raioanele de sud. În Capitală se așteaptă ploi însoțite de descărcări electrice și până la 30° C.

Prognoza meteo pentru 23 - 29 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 23 - 29 Iunie 2021

Pe 24 iunie, izolat ar putea să cadă ploi de scurtă durată și se așteaptă până la 33 de grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

111
Tagurile:
ploi slabe, căldură, Meteo
Tematic
Meteo Moldova: Prognoza meteorologilor moldoveni - detalii
Avertizare meteo de ultima oră: Un nou Cod Galben de ploi puternice, grindină și vijelie
Ploile nu contenesc: Prognoza meteo pentru acest weekend


Загрузка...
Vladimir Putin

Are loc o intensificare a turbulențelor geopolitice - Putin