Decor de sărbătoare cu fulgi

Va ninge astăzi iată unde: Prognoza meteo

564
(reînnoit 22:54 06.01.2021)
În prognoza meteo apar fulgi pentru regiunea de nord în ziua de 7 ianuarie, când creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului pe stil vechi. Temperaturile vor fi pozitive peste zi și în nord, dar în noaptea spre 8 ianuarie minimele vor coborî până la minus 3 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Meteorologii prevăd pentru joi, 7 ianuarie, precipitații sub formă de ninsori și ploi în raioanele de nord. În regiunile de centru și de sud va ploua.

Noaptea și dimineața, izolat, va fi ceață.

Maximele termice ale zilei vor atinge valori de +3..+6 grade Celsius în nord, +4..+7 grade în raioanele de centru și             +5..+8 grade în regiunea de sud.

Presiunea atmosferică va fi scăzută.

Vântul va sufla din vest, cu o viteză de 3-8 metri pe secundă.

În noaptea spre vineri, 8 ianuarie, se va răci până la minus 3 grade în nord, minus 2 grade în centru și minus 1 grad în sud.

Prognoza meteo pentru 7 - 13 ianuarie
Prognoza meteo pentru 7 - 13 ianuarie

Pentru 8 ianuarie nu sunt prevăzute precipitații esențiale. Va fi cu un grad mai frig decât joi: termometrele vor indica cel mult +2..+5 grade Celsius în nord, +3..+6 grade în centru și +4..+7 grade în sud.

Cerul va fi acoperit de nori. Presiunea atmosferică va fi normală. Vântul se va domoli puțin: va sufla din vest, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

564
Tagurile:
prognoza meteo, prognoza vremii
Tematic
7 ianuarie: Nașterea Domnului pe stil vechi - tradiții și obiceiuri
Cum vom sărbători Nașterea Domnului: Iată ce spune Mitropolia Moldovei
Răsărit

Temperaturile coboară: Ce maxime ne așteptă în weekend

151
(reînnoit 20:38 05.03.2021)
În acest weekend, vremea nu ne va bucura cu temperaturi ridicate. Sâmbătă, maximele termice vor ajunge până la șase grade Celsius. 

CHIȘINĂU 6 mart - Sputnik. După ce vineri ne-am bucurat de temperaturi de 16 grade Celsius, sâmbătă, 6 martie, meteorologii prognozează cer noros, vânt din nord - vest, de la slab la moderat, izolat cu intensificări. Totodată, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată.

Termometrele vor indica +1..+4 grade Celsius în nord, +2..+5 grade în centru și +3..+6 grade în sud. În Capitală se așteaptă +3..+5°С.

Prognoza meteo pentru 06 - 12 martie 2021
Prognoza meteo pentru 06 - 12 martie 2021

În data de 7 martie nu sunt prognozate precipitații esențiale. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 6 martie 1962 a fost înregistrată temperatura de +20,2 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 6 martie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1969 - atunci au fost -15,1 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

151
Tagurile:
primăvara, prognoze meteo, meteo
Tematic
Răcire bruscă a vremii: Cu tocmai 10 grade mai puțin


Загрузка...
Îngheț

Răcire bruscă a vremii: Cu tocmai 10 grade mai puțin

451
De sâmbătă vremea se răcește brusc, temperaturile diurne vor scădea cu tocmai 10 grade, iar cele nocturne vor coborî sub gradația zero.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că sâmbătă vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Cerul va fi de la noros la variabil, noaptea sunt așteptate izolat precipitații slabe în fază mixtă. Vântul va sufla din nord-vest, de la slab la moderat.

Temperatura minimă a aerului va oscila pe parcursul nopții între  -3..+2°C. Meteorologii anunță că în raioanele de nord se vor înregistra 0..-3°C, în raioanele de centru -2..+1°C, în raioanele de sud -1..+2°C și în Capitală -1..+1°C.

Temperatura aerului ziua va oscila între +1..+6°С și vântul va sufla din nord-vest, de la slab la moderat, izolat cu intensificări.

În raioanele de nord mercurul va indica în termometre +1..+4°C, în raioanele de centru +2..+5°C, în raioanele de sud +3..+6°C și în Capitală +3..+5°C.

Duminică vom avea aceleași valori termice ca și sâmbătă și tot fără precipitații. Deja luni se așteaptă ploi și lapoviță în raioanele de nord ale țării.

Prognoza meteo pentru 05 - 11 martie 2021
© Screenshot / SHS
Prognoza meteo pentru 05 - 11 martie 2021

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

451
Tagurile:
bruscă, răcirea vremii, Meteo


Загрузка...
Proteste la Paris

Franţa: violențe urbane în suburbiile Lyonului, peste 12 mașini incendiate - VIDEO

0
(reînnoit 17:51 06.03.2021)
Tulburări şi violenţe în Franţa. 30 de persoane au devastat mobilierul stradal în Rillieux-la-Pape, în suburbiile Lyonului, a doua zi după revoltele din cartierul La Duchère. Cel puțin 12 mașini au fost incendiate.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. În urma violențelor urbane care au afectat districtul La Duchère din Lyon, au avut loc noi ciocniri în suburbiile orașului, pe 5 martie, la Rillieux-la-Pape.

​Imagini cu mai multe mașini în flăcări au fost postate pe rețelele de socializare. Această izbucnire de violențe a avut loc și în sectorul Alagniers în contextul confiscărilor majore de droguri săptămâna aceasta, a afirmat primarul orașului, Alexandre Vincencet (LR), pe Twitter.

​„Un grup de delincvenți deosebit de mobili au degradat mobilierul stradal și au incendiat 12 vehicule parcate”, a scris primarul, care a adăugat că totul a durat doar aproximativ treizeci de minute.

​Potrivit AFP, 13 autoturisme au fost incendiate. Le Figaro vorbeşte despre aproximativ 15 maşini incendiate.

30 de persoane au deteriorat mobilierul stradal și au atacat și ofiţeri de poliție, a declarat Thierry Suquet, viceprefectul pentru apărare și securitate, citat de Sputnik France. Totuşi, potrivit acestuia, deși tensiunile au fost „intense”, poliția a reuşit să restabilească liniştea.

​Poliția a reușit să identifice și să aresteze imediat șase persoane, a adăugat acesta. „Condamnăm cu fermitate aceste violențe inutile, care provoacă tulburări în oraș. Facem apel la toată lumea să îşi păstreze calmul”, a spus viceprefectul. Primarul a avut aceeași reacție pe contul său de Twitter.

Ciocniri anterioare

Prima seară de violențe urbane a avut loc într-un cartier din Lyon, La Duchère, unde au fost incendiate mașini și coșuri de gunoi. Primăria a precizat că incidentele ar putea avea legătură cu un accident de scuter care a avut loc cu o zi înainte.

Un băiat de 13 ani aflat pe un scuter a fost rănit în cartier, fiind urmărit de o mașină de poliție nemarcată. Nu purta cască, iar în prezent se află în comă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Lyon, protest, atac, Franta, Franța


Загрузка...