Ceață, mașina Poliției de patrulare

Astăzi - Cod Galben de ceață: Prognoza meteo pentru 7 zile 

120
(reînnoit 07:11 29.10.2020)
Ceața va fi foarte densă în această dimineață. Poliția îi sfătuiește pe șoferi și pe pietoni să fie prudenți la drum. În zilele următoare va ploua și maximele termice vor scădea până la +10..+12 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Meteorologii au instituit un Cod Galben de ceață pentru astăzi.

La orele dimineții, ceața va fi foarte densă pe o mare parte a teritoriului: vizibilitatea va fi de 200 de metri și mai puţin, a avertizat Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Poliția, la rândul ei, îi sfătuiește pe șoferi și pe pietoni să fie foarte prudenți și să manifeste calm și respect reciproc.

Pentrru astăzi sunt anunțate temperaturi de +13..+16 grade Celsius în nord, +14..+17 grade în centru și +15..+18 grade în sud.

Presiunea atmosferică va fi normală. Vântul va sufla din sud-est, cu o viteză de 3-8 metri pe secundă.

Prognoza meteo pentru 29 octombrie – 4 noiembrie
Prognoza meteo pentru 29 octombrie – 4 noiembrie

Vineri, 30 octombrie, va ploua pe întreg teritoriul țării, potrivit celei mai recente prognoze meteo.

Sâmbătă sunt posibile ploi slabe în sud.

Duminică, 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, din nou, sunt așteptate ploi în toate regiunile, iar maximele termice vor urca până la cel mult +10..+12 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

120
Tagurile:
prognoza meteo, prognoza vremii, ceata, Cod galben
Tematic
Cele mai importante vitamine recomandate toamna - medic rus

Lapoviță și ger: Prognoza meteorologilor pentru zilele de weekend

278
(reînnoit 08:36 21.11.2020)
Meteorologii moldoveni anunță că astăzi vor cădea primii fulgi de nea în nordul Moldovei. Iată cum va fi vremea în următoarele 7 zile.

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat au prognozat pentru astăzi precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță în nordul țării. Se pare că iarna încearcă să intre pe deplin în drepturile sale. 

Temperatura aerului pe timp de noapte va coborî până la -2...+2 grade Celsius. Ziua temperatura aerului nu va urca mai mult de +2...+7 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo pentru următoarele zile

 

În următoarele 7 zile se v menține vreme destul de rece, însă fără precipitații, cu o mică excepție în ziua de joi și doar în nordul țării când ar putea să mai avem niște lapoviță.

Presiunea atmosferică va fi ridicată. Vântul va sufla din Nord, Nord-Vest cu o viteză de 1-6 metri pe secundă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

278
Tagurile:
zăpadă, weekend, Meteo Moldova
Tematic
Prognoza meteo pentru 19 noiembrie: Fenomenul care cuprinde toată țara


Загрузка...
Curățarea zăpezii

Vine iarna: Meteorologii anunță primii fulgi - unde va ninge

1720
(reînnoit 19:55 19.11.2020)
Meteorologii anunță că astăzi vor cădea primii fulgi în nordul și sudul țării. Vremea se răcește, iar apropierea iernii începe să se simtă din plin.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +2 și +5 grade Celsius în nordul țării, +3 și +6 grade vor fi în centru, iar în sudul țării sunt așteptate valori de +4 și +7 grade. Noaptea se vor înregistra până la -2 grad Celsius.

În nordul și centrul țării va ninge. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiune atmosferică ridicată, iar cerul va fi noros. Dimineața se va forma ceață. Vântul va sufla slab, din direcția sud.

Prognoza meteo pentru 20 – 26 noiembrie
Prognoza meteo pentru 20 – 26 noiembrie

Sâmbătă se vor menține aceleași temperaturi, doar că va ninge și în sudul țării. Curios este faptul că și în 2019, tot pe data de 20 noiembrie au căzut primii fulgi. Atunci, Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis chiar și o avertizare de vânt puternic pe întreg teritoriul țării. Pe parcursul săptămânii viitoare vremea nu se schimbă esențial. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1720
Tagurile:
prognoze, hidrometeo, meteo.md, meteo
Tematic
Incredibil, au căzut primii fulgi de nea: Vremea în zilele următoare
Alertă meteo: Primii fulgi de nea și vânt puternic în Moldova


Загрузка...
Anatolie Prohnițchi

Arderea frunzelor - pericol pentru sănătate: Amenzi usturătoare

0
(reînnoit 22:10 23.11.2020)
Specialiștii atenționează: nivelul poluării aerului atmosferic în urma arderii frunzelor ajunge la cote critice și poate avea efecte negative asupra sănătăţii populaţiei. Persoanele care vor recurge la acest proces vor plăti amenzi.
Arderea frunzelor - pericol pentru sănătate: Amenzi usturătoare

Odată cu venirea toamnei, tot mai des oamenii dau foc frunzelor uscate: atât în orașe, cât și în localitățile rurale. Substanţele nocive rezultate din arderea frunzelor se acumulează în stratul de aer de la suprafaţa solului, fiind emanate diferite substanţe toxice, precum monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, funinginea, oxizii de azot, hidrocarburile şi dioxinele - cei mai toxici şi periculoşi compuşi organici de compoziţie complexă.

Aceste substanţe chimice pot cauza intoxicaţii, afecţiuni ale căilor respiratorii și sistemului nervos central, ale mucoasei ochiului sau unele maladii severe.

"Aceste sunt niște deprinderi și obiceiuri ale oamenilor de a aduna frunzele și a le da foc, iar mai apoi respirăm acest aer poluat. Soluția corectă ar fi ca frunzele să fie adunate și ulterior să fie folosite pentru îngrășăminte. Cumpărăm adesea diverși compuși chimici, însă nu folosim ce ne oferă natura", a relatat într-un interviu pentru Sputnik ecologistul Anatolie Prohnițchi.

Mai mult, legislația în vigoare prevede amenzi pentru arderea resturilor vegetale. Conform Codului Contravențional al Republicii Moldova, art.154, persoanele fizice se sancţionează cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 60 de ore, iar persoanele juridice cu amendă de la 120 la 180 de unităţi convenţionale cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
amenzi pentru arderea frunzelor, frunze uscate, toamnă


Загрузка...