struguri

Vremea se schimbă din nou! Iată ce temperaturi se așteaptă

1021
(reînnoit 13:05 01.10.2020)
După mai multe zile cu temperaturi scăzute, valorile termice se ridică din nou. Meteorologii anunță că vremea se va încălzi simțitor în următoarele zile.

CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. Într-un comunicat transmis redacției Sputnik Moldova, Serviciul Hidrometeorologic de stat precizează că mâine temperaturile vor crește mâine cu aproximativ 4 grade Celsius în timpul zilei.

În raioanele din nordul țării valorile termice vor oscila între +19..+22°С, în centru vor fi între +20..+23°С, iar în sudul țării se așteaptă între +21..+24°С. 

În Capitală se așteaptă +20..+22°С. În timpul nopții valorile termice nu se vor schimba semnificativ. Minimele vor oscila între +8..+13°C.

Mâine presiunea atmosferică va fi scăzută, cerul va fi variabil, iar precipitații nu se prevăd. Noaptea și dimineața izolat va fi ceața slabă. Vântul va sulfa din sud-est de la slab la moderat.

În weekend vremea se va încălzi și mai tare. Mercurul din termometre va urca până la 29 de grade Celsius. Precipitații nu se așteaptă sâmbătă și duminică. Și în următoarea săptămână vremea se va menține caldă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1021
Tagurile:
Moldova, meteo
Tematic
Cod roșu de COVID-19 în Capitală: Ion Ceban spune ce urmează

Vine ciclonul: Prăpăd în Bulgaria, apa în Nistru crește cu un metru - Video

1861
Un ciclon format în Marea Neagră a lovit cu ploi năprasnice Bulgaria, care au adus cu ele potopul. Străzile au fost inundate, iar nivelul apei a depășit un metru. Mașinile au fost complet înghițite de apă în unele localități.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. În disperare, unii șoferi s-au urcat pe autoturisme, așteptând să fie salvați de potop.

Același ciclon se îndreaptă acum spre București, iar presa de peste Prut scrie că impactul ar putea fi la fel ca cel din Bulgaria.  

Potrivit meteorologilor din București, pe parcursul existenței acestui ciclon, care se pare că va persista până duminică cel puțin, se vor cumula cantități de apă. În același timp, va determina și ceva intensificări ale vântului, cu rafale de 45 - 50 km/h, cel mai probabil cu viteze mai mari în zona Deltei, în zona Moldovei de peste Prut, în zona Carpaților Orientali și Meridionali.

Vom preciza că meteorologii din Republica Moldova nu au anunțat că respectivul ciclon ar putea lovi și țara noastră.

Însă pronosticurile lor arată că și vineri, și sâmbătă vor avea cer predominant noros, pe arii extinse ploi de scurtă durată cu descărcări electrice.

Drept urmare, timp de 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul orașul Soroca - satul Hrușca, va avea loc creșterea nivelului apei cu 30-90 cm, iar pe celelalte sectoare ale râurilor Nistru, Prut și pe râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Pe 19 iunie, sâmbătă, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Așa cum am spus mia sus, cerul va fi predominant noros, pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. 

Vântul va sufla din Est, de la slab la moderat, în timpul descărcărilor, izolat cu intensificări.

Temperatura minimă a aerului (adică în noaptea de vineri spre sâmbătă) va oscila între +13..+18 grade Celsius, în raioanele de nord +13..+16 grade Celsius, în raioanele de centru +14..+17 grade Celsius, în raioanele de sud +15..+18 grade Celsius, în raioanele de est +14..+17 grade Celsius și în Capitală +15..+17 grade Celsius.

Ziua temperatura aerului va oscila între +20..+25 de grade Celsius, în raioanele de nord +20..+23 de grade Celsius, în raioanele de centru +21..+24 de grade Celsius, în raioanele de sud +22..+25 de grade Celsius, în raioanele de est +21..+24 de grade Celsius și în Capitală +22..+24 de grade Celsius.

Duminică, 20 iunie, vremea nu se va schimba esențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1861
Tagurile:
Apa, Nistru, Moldova, Romania, România, Bulgaria, Ploi, potop, prăpăd, ciclon


Загрузка...
Ploaie

S-a spart cerul: Și azi va ploua cu găleata în toată țara

656
(reînnoit 21:24 17.06.2021)
Se pare că nu scăpăm prea curând de ploi. Meteorologii anunță că astăzi vor cădea precipitații puternice, cu fulgere și tunete, în toată țara.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi va ploua puternic în toată țara. Pe parcursul zilei se așteaptă maxime de 25 de grade Celsius în nordul țării, de 26 de grade în centru și de 27 de grade în raioanele de sud. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab din direcția nord-est. Presiunea atmosferică va fi normală.

Prognoza meteo pentru 18 - 24 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 18 - 24 Iunie 2021

Până joia viitoare, 24 iunie, vom avea zilnic ploi, fie pe teritorii extinse, fie izolate, cu descărcări electrice, însă valorile termice ale aerului vor crește de la o zi la alta. Astfel, termometrele vor indica până la 32 de grade Celsius săptămâna viitoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

656
Tagurile:
prognoze meteo, prognoze, meteo.md, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Avertizare meteo de ultima oră: Un nou Cod Galben de ploi puternice, grindină și vijelie
Meteo: Vine canicula + 32 de grade Celsius


Загрузка...
Serviciul Fiscal de Stat

Anunț important de la Fisc! Mai aveți 12 zile în care puteți face asta