Fulger, ploi

Vremea se strică astăzi: Cod Galben de ploi puternice și vijelie

220
(reînnoit 06:41 29.09.2020)
Ploi abundente cu descărcări electrice și vânt puternic au anunțat meteorologii pentru astăzi. A fost instituit un Cod Galben de instabilitate atmosferică. După data de 2 octombrie iarăși se va încălzi, sunt așteptate maxime de 28..30 de grade Celsius. 

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Vremea se răcește astăzi, va ploua cu tunete și fulgere în toate regiunile Moldovei, iar vântul va sufla cu putere. Vor cădea ploi și în următoarele trei zile.

Furtună, fulger
© Sputnik / Владимир Астапкович

Maximele termice vor fi astăzi de numai +16..+19 grade Celsius în nord, +17..+20 de grade în centru și +18..+21 de grade în sud.

Un Cod Galben de instabilitate atmosferică a fost instituit de meteorologi pentru marți, 29 septembrie. Ploile vor cădea pe parcursul zilei în averse puternice, însoțite de descărcări electrice, cu o cantitate de 15-49 de litri pe metru pătrat. Izolat, ploile vor fi și mai puternice, cu o cantitate a precipitațiilor de 50-70 de litri pe metrul pătrat.

Vântul se va înteți mult și local va căpăta caracteristicile vijeliei – va sufla în rafale de până la 15-18 metri pe secundă.

Presiunea atmosferică va fi scăzută.

Răcirea vremii la sfârșit de septembrie este un fenomen normal pentru Republica Moldova, influențat de un ciclon din Oceanul Atlantic care traversează teritoriul țării noastre, a declarat pentru Sputnik șeful Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), Ghenadie Roșca.

Prognoza meteo pentru 29 septembrie - 5 octombrie
Prognoza meteo pentru 29 septembrie - 5 octombrie

Menționăm că, după o perioadă secetoasă îndelungată, ploile sunt foarte necesare acum - cerealele de toamnă au nevoie de umiditate.

Miercuri, 30 septembrie, sunt așteptate maxime termice ale aerului cu un grad în scădere: +15..+18 grade Celsius în nord, +16..+19 grade în centru și +17..+20 de grade în sud.

Vremea se va menține răcoroasă până pe 2 octombrie, după care iarăşi sunt așteptate temperaturi de +28..+30 de grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

220
Tagurile:
vijelie, ploi, prognoza vremii, prognoza meteo, vremea
Tematic
Imagini spectaculoase: Fulgerul lovește terasa casei unui norvegian
Fulgerul face noi victime în sudul țării. A ucis o turmă de oi și a rănit ciobanul
La un pas de tragedie: Iată cum lovește fulgerul – VIDEO
Toamnă

Ce se întâmplă cu vremea astăzi: Prognoza meteo pentru 7 zile

209
(reînnoit 07:17 22.10.2020)
Temperaturile continuă să crească și astăzi. Meteorologii ne promit vreme frumoasă fără precipitații.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Astăzi vom avea cu două grade mai mult decât ieri în termometre. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, locuitorii din sudul țării se vor bucura de vreme caldă, cu temperaturi de până la 22 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 22 - 28 octombrie
© Photo : SHS
Prognoza meteo pentru 22 - 28 octombrie

Meteorologii informează că și astăzi ne vom bucura de vreme frumoasă, fără precipitații. Temperatura aerului va oscila între +17..+20 Celsius în raioanele de Nord, iar în Centru mercurul în termometre va indica +18..+21 de grade Celsius. Pe 23 octombrie nu se vor fi înregistrate schimbări esențiale ale vremii. Doar în orele dimineții și seara pe alocuri se va depune ceață.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

209
Tagurile:
7 zile, vremea, prognoza meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi


Загрузка...
Toamnă

Vremea se schimbă: Prognoza meteo pentru 7 zile

259
(reînnoit 13:11 20.10.2020)
După o noapte foarte rece, vremea se menține răcoroasă și pe parcursul zilei de astăzi, deși ne putem bucura de mult soare – meteorologii anunță dacă vom mai avea parte de vreme caldă.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Dimineața de astăzi a fost neobișnuit de rece, după zile în care temperaturile au fost destul de plăcute dacă ținem cont de perioada în care ne aflăm. Ziua însă vom avea vreme frumoasă, cu mult soare, chiar dacă temperaturile nu vor depăși 15..17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 20 - 26 octombrie
© Photo : SHS
Prognoza meteo pentru 20 - 26 octombrie

Va fi destul de frig și la noapte, însă temperaturile vor urca un grad, astfel că vor fi 3..6 grade în nordul țării și 5..8 grade Celsius în raioanele de sud. Vestea bună este că meteorologii nu mai anunță înghețuri în orele nocturne. Totuși, noaptea și dimineața izolat se va produce ceața.

Pentru ziua de mâine, 21 octombrie, meteorologii anunță temperaturi mai mari cu 2-3 grade. Valorile termice maxime vor oscila în țară între 18 și 20 de grade. Vom avea presiune atmosferică ridicată, cerul va fi variabil, fără precipitații.

Joi, 22 octombrie, mercurul din termometre va mai urca ușor, până la valori maxime de 20..22 grade Celsius. Însă temperaturile vor coborî iarăși către sfârșitul săptămânii. Precipitații nu vor cădea în următoarele zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

259
Tagurile:
îngheț, 7 zile, meteo, vremea
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi


Загрузка...
Alexandr Stoianoglo

Stoianoglo: Loteria Națională - un instrument ce prejudiciază statul

0
Procuratura Generală vine cu detalii despre un alt fenomen al economiei moldovenești prin care a fost prejudiciat bugetul de stat în proporții deosebit de mari - este vorba de loteria și jocurile de noroc.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Procurorul general Alexandru Stoianoglo declară că bugetul țării a fost prejudiciat în proporție deosebit de mare prin intermediul unei scheme de la Loteria Moldovei.

”Astăzi, însă, vreau să prezint atenției dumneavoastră detalii despre un alt fenomen al economiei moldovenești: loteria și jocurile de noroc. Vă amintiți probabil epopeea de la finele anului 2016, atunci când liderii neformali ai guvernării de la acea vreme, au decis să ”asaneze moral” națiunea și au anunțat despre interzicerea industriei jocurilor de noroc. Mai târziu, însă, s-au răzgândit și au decis că domeniul trebuie să devină monopol de stat. S-a sfârșit toată epopeea cu trecerea acestui sector al economiei către un parteneriat public-privat. Prin urmare, au fost operate anumite modificări legislative. După care, la nivel de Guvern și instituții cointeresate, a fost aprobată toata baza normativă corespunzătoare”, atenționează Stoianoglo.

Potrivit Procurorului general, Ministerul Economiei și Infrastructurii a ”aranjat” condițiile tehnice pentru potențialii parteneri, astfel încât, de la bun început, să fie excluse din acest sector companiile autohtone, iar toate condițiile au fost ajustate pentru o companie concretă, rezultatele concursurilor fiind previzibile.

Prejudicierea bugetului național

Procuratura Generală a investigat, în cadrul unui proces penal, traiectoria acțiunilor care au permis prejudicierea bugetului public ca urmare a transmiterii, prin diferite scheme dubioase, unor companii străine, a controlului în domeniul jocurilor de noroc.

 

Oamenii legii au stabilit că anumiți factori de decizie ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Proprietății Publice, alte persoane deocamdată neidentificate, urmărind scopul facilitării unor agenți economici de a obține controlul în domeniul jocurilor de noroc, folosind intenționat situația de serviciu, ar fi creat premise pentru preluarea afacerii în beneficiul unui cerc restrâns de persoane, prin intermediul Loteriei Naționale a Moldovei, elaborând și promovând cadrul normativ necesar, precum și trucarea unor activități la nivel departamental și interdepartamental.

 

0
Tagurile:
Alexandr Stoianoglo


Загрузка...