Chișinău

Cum va fi vremea astăzi și când vor cădea ploi: Prognoza meteo pentru 12-18 septembrie

830
(reînnoit 08:21 12.09.2020)
Cer parțial acoperit de nori și maxime de +28..+30 de grade Celsius sunt prognozate pentru sâmbătă, 12 septembrie. Ploi sunt posibile abia pe 18 septembrie.

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Termometrele vor indica astăzi cel mult +25..+28 de grade Celsius în nord, +26..+29 de grade în centru și +27..+30 de grade în sud.

Presiunea atmosferică va fi normală, conform prognozei meteo actualizate. Vântul va veni din est, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Prognoza meteo pentru 12 - 18 septembrie
© Photo : SHS
Prognoza meteo pentru 12 - 18 septembrie

Duminică, 13 septembrie, vremea nu se va schimba radical față de ziua de sâmbătă sub aspectul temperaturii aerului. Însă pe cer vor fi mai puțini nori, presiunea atmosferică va crește, iar vântul va sufla din nord-est, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Luni, 14 septembrie, maximele termice ale aerului vor urca cu vreo două grade, după care marți, 15 septembrie, vor coborî cu patru grade.  

Abia pentru 18 septembrie sunt prognozate ploi, dar și acelea reduse cantitativ, în nord și centru.

Până pe 15 septembrie este în vigoare un Cod Portocaliu de secetă hidrologică pentru bazinul inferior al râurilor Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

În același timp, un Cod Galben de secetă este menținut, tot până pe 15 septembrie, pentru râul Prut, pe sectorul Criva - Costești, pentru râurile mici și bazinele acvatice din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

830
Tagurile:
vremea în Moldova, prognoza vremii, prognoza meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (321)
Tematic
Cum este aerul pe care-l respiră moldovenii: Sursele poluante din Moldova – Video
Aerul pe care-l respiră chișinăuienii: Ecologiștii trag un semnal de alarmă
Ploi cu descărcări electrice, averse

Meteorologii anunță ploi pe tot cuprinsul țării

92
(reînnoit 18:14 26.09.2020)
Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi ploi cu descărcări electrice în toate regiunile țării.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Pentru că vor cădea ploi în toată țara, mercurul va coborî în termometre, astfel că maximele vor varia între +23 și +25 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 27 septembrie 2020
Prognoza meteo pentru 27 septembrie 2020

Dar acestea nu sunt temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă, ade3vărat nici cele mai ridicate.

Extremele termice pentru ziua de 27 septembrie (în perioada de când a fost monitorizată temperatura aerului în Chișinău: din 1886 până astăzi) sunt următoarele. În ziua de 27 septembrie s-a înregistrat cea mai înaltă temperatură, cu o maximă de tocmai 31,8 grade Celsius în anul 1932, iar cea mai joasă, sub zero (-0,1 grade Celsius) în anul 1910.

Extremele termice în Chișinău în ziua de 27 septembrie – perioada de monitorizare 1886-2019.
Extremele termice în Chișinău în ziua de 27 septembrie – perioada de monitorizare 1886-2019.

Meteorologii au menținut pentru astăzi Codul Galben de intensificări de vânt.  

Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunțat încă de joi că în perioada 26-27 septembrie se va intensifica vântul, cu direcția sud-est, cu rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
Moldova, ploi cu descărcări electrice, descărcări electrice, Ploi, prognoza vremii, prognoza meteo, prognoza, meteo


Загрузка...

Video: Din România vine o furtună năprasnică E deja la Bacău

2853
(reînnoit 17:22 26.09.2020)
În această noapte vom avea parte de vânt puternic, ploi însoțite de descărcări electrice și izolat averse puternice de 15-20 de litri pe metru pătrat.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunțat încă de ieri că în perioada 26-27 septembrie se va intensifica vântul, cu direcția sud-est, cu rafale de până la 15-20 de metri pe secundă. De aceea ei au emis Cod Galben de intensificări de vânt.  

Vom menționa că peste Prut deja s-a declanșat o adevărată furtună. Iată ce se întâmpla acum mai puțin de o oră în orașul Bacău, care se află la o distanță de doar 155 de kilometri pe linie dreaptă de Chișinău și de mai puțin de 100 de kilometri de Ungheni.
Trebuie să menționăm că duminică nu va ploua, iar temperatura aerului va fi mai ridicată decât astăzi: dacă sâmbătă maximele au ajuns la +28 de grade Celsius, atunci duminică acestea vor atinge gradația de +30 de grade Celsius.

De luni timpul se va răcori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2853
Tagurile:
torențiale, Averse, Ploi, moldova, Bacău, Furtună


Загрузка...
Zinaida GRIBINCEA

Stresul dușmanul nevăzut al zilelor noastre: Cum să-l depășim

0
(reînnoit 16:36 27.09.2020)
Situațiile stresante fac parte din viața de zi cu zi și nu pot fi întotdeauna evitate. De aceea este important să cunoașteți cum să le faceți față și să treceți cât mai ușor peste momentele mai puțin plăcute cu care vă confruntați.
Stresul – dușmanul nevăzut al zilelor noastre: Cum să-l depășim

Stresul este un răspuns fizic al organismului la anumiți factori de mediu, este o stare de tensiune care poate îmbunătăți gradul de reacție în anumite situații, însă poate determina și îmbolnăviri grave. Prevenirea și gestionarea stresului nu înseamnă eliminarea completă a acestuia, ci doar a stresului inutil.

Potrivit psihologului Zinaida Gribincea, stresul este generat de modul haotic de viață pe care îl trăiesc oamenii și modului în care aceștia răspund sarcinilor cotidiene.

"Probleme din viața personală, probleme la serviciu pe care nu avem curajul să le exprimăm, informațiile cu tentă negativă care sporesc nivelul de anxietate – orice factor social pe care noi îl interiorizăm și îi dăm o importanță semnificativă ne poate afecta calitatea vieții și va determina un nivel scăzut de stres", a spus psihologul.

Zinaida Gribincea susține că fiecare persoană răspunde diferit la factorii de stres. Problema vine totuși din interior – pentru cineva o situație banală poate genera nervozitate și stres, pe când celălalt pune accent pe rezolvarea problemei și găsește un echilibru emoțional.

Psihologul afirmă că alimentația corectă și echilibrată, practicarea unui hobby care aduce satisfacție și fericire, sportul, plimbările la aer curat, gândirea pozitivă, comunicarea cu prietenii – toate acestea vă pot ajuta să depășiți cu ușurință situațiile neplăcute din viața cotidiană.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
psiholog, stres la locul de muncă, stresul te îmbolnăvște, stres


Загрузка...