Pieton cu umbrelă

Revin ploile torențiale, dar arșița nu cedează: Prognoza meteo pentru 30 iunie 6 iulie

1280
(reînnoit 08:07 30.06.2020)
Ploile torențiale revin în Republica Moldova, dar maximele termice ale aerului vor scădea cu numai un grad sau două în zilele de marți și miercuri. În a doua jumătate a săptămânii, arșița va crește – vor fi până la 34 de grade la umbră în regiunea de sud.

CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Ploi cu descărcări electrice sunt anunțate pentru marți, 30 iunie, în toate regiunile țării.

Arșița va fi însă practic la fel de mare ca ieri. Maximele termice anunțate de meteorologi sunt doar cu un grad mai mici.

Sunt așteptate până la 27..30 de grade Celsius în nord, 28..31 de grade Celsius în centru și 29..32 de grade Celsius în sud.

Presiunea atmosferică va fi normală. Vântul va sufla din nord-west, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Prognoza meteo pentru 30 iunie - 06 iulie 2020
© Photo : SHS
Prognoza meteo pentru 30 iunie - 06 iulie 2020

Miercuri, comparativ cu ziua de marți, maximele termice ale aerului vor fi cu două grade mai reduse. Nu sunt prevăzute precipitații pentru 1 iulie. Ploi sunt prognozate pentru regiunea de nord numai, în zilele de 3-7 iulie, inclusiv.

Reamintim că în Republica Moldova este în vigoare un Cod Portocaliu ce avertizează despre pericolul revărsării în luncă a râurilor Prut și Nistru. În unele localități s-au înregistrat prejudicii după revărsarea apelor, fiind inundate gospodării și terenuri agricole, deteriorate porțiuni de drumuri locale.

Autoritățile continuă să monitorizeze nivelul apelor în Prut și Nistru.

În ultimele câteva zile, salvatorii, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și cu localnici au ridicat mai multe diguri de protecție în lunca Nistrului: în raioanele Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, în localitatea Vadul lui Vodă, din municipiul Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1280
Tagurile:
arșiță, ploi, prognoza vremii, prognoza meteo
Tematic
Inundații în Moldova: De-a lungul Nistrului și Prutului sunt construite diguri și baraje
Inundații după ploi: Militarii îi ajută pe oameni - Foto
Premierul Ion Chicu a vizitat localitățile în care există risc sporit de inundații
Pericol de inundații la Râșcani: Ce se întâmplă la Barajul Costești-Stânca - Video

Vine ciclonul: Prăpăd în Bulgaria, apa în Nistru crește cu un metru - Video

4297
Un ciclon format în Marea Neagră a lovit cu ploi năprasnice Bulgaria, care au adus cu ele potopul. Străzile au fost inundate, iar nivelul apei a depășit un metru. Mașinile au fost complet înghițite de apă în unele localități.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. În disperare, unii șoferi s-au urcat pe autoturisme, așteptând să fie salvați de potop.

Același ciclon se îndreaptă acum spre București, iar presa de peste Prut scrie că impactul ar putea fi la fel ca cel din Bulgaria.  

Potrivit meteorologilor din București, pe parcursul existenței acestui ciclon, care se pare că va persista până duminică cel puțin, se vor cumula cantități de apă. În același timp, va determina și ceva intensificări ale vântului, cu rafale de 45 - 50 km/h, cel mai probabil cu viteze mai mari în zona Deltei, în zona Moldovei de peste Prut, în zona Carpaților Orientali și Meridionali.

Vom preciza că meteorologii din Republica Moldova nu au anunțat că respectivul ciclon ar putea lovi și țara noastră.

Însă pronosticurile lor arată că și vineri, și sâmbătă vor avea cer predominant noros, pe arii extinse ploi de scurtă durată cu descărcări electrice.

Drept urmare, timp de 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul orașul Soroca - satul Hrușca, va avea loc creșterea nivelului apei cu 30-90 cm, iar pe celelalte sectoare ale râurilor Nistru, Prut și pe râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Pe 19 iunie, sâmbătă, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Așa cum am spus mia sus, cerul va fi predominant noros, pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice. 

Vântul va sufla din Est, de la slab la moderat, în timpul descărcărilor, izolat cu intensificări.

Temperatura minimă a aerului (adică în noaptea de vineri spre sâmbătă) va oscila între +13..+18 grade Celsius, în raioanele de nord +13..+16 grade Celsius, în raioanele de centru +14..+17 grade Celsius, în raioanele de sud +15..+18 grade Celsius, în raioanele de est +14..+17 grade Celsius și în Capitală +15..+17 grade Celsius.

Ziua temperatura aerului va oscila între +20..+25 de grade Celsius, în raioanele de nord +20..+23 de grade Celsius, în raioanele de centru +21..+24 de grade Celsius, în raioanele de sud +22..+25 de grade Celsius, în raioanele de est +21..+24 de grade Celsius și în Capitală +22..+24 de grade Celsius.

Duminică, 20 iunie, vremea nu se va schimba esențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4297
Tagurile:
Apa, Nistru, Moldova, Romania, România, Bulgaria, Ploi, potop, prăpăd, ciclon


Загрузка...
Ploaie

S-a spart cerul: Și azi va ploua cu găleata în toată țara

720
(reînnoit 21:24 17.06.2021)
Se pare că nu scăpăm prea curând de ploi. Meteorologii anunță că astăzi vor cădea precipitații puternice, cu fulgere și tunete, în toată țara.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi va ploua puternic în toată țara. Pe parcursul zilei se așteaptă maxime de 25 de grade Celsius în nordul țării, de 26 de grade în centru și de 27 de grade în raioanele de sud. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab din direcția nord-est. Presiunea atmosferică va fi normală.

Prognoza meteo pentru 18 - 24 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 18 - 24 Iunie 2021

Până joia viitoare, 24 iunie, vom avea zilnic ploi, fie pe teritorii extinse, fie izolate, cu descărcări electrice, însă valorile termice ale aerului vor crește de la o zi la alta. Astfel, termometrele vor indica până la 32 de grade Celsius săptămâna viitoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

720
Tagurile:
prognoze meteo, prognoze, meteo.md, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Avertizare meteo de ultima oră: Un nou Cod Galben de ploi puternice, grindină și vijelie
Meteo: Vine canicula + 32 de grade Celsius


Загрузка...

Ceremonia de ieșire la pensie a pompierilor - Iată cum se desfășoară