Parcul “Dendrariu”

Surprizele meteo ale zilei de vineri: Cum va fi vremea până la 28 mai

663
(reînnoit 07:01 22.05.2020)
Vineri nu va fi foarte cald - maximele vor urca doar până la 16..18 grade, dar ziua va fi destul de frumoasă. Nu va ploua, Soarele se va arăta des de după nori, presiunea atmosferică va fi normală, iar vântul ne va fi prietenos.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Vineri, 22 mai, va fi o zi fără precipitații, cu cer doar parțial acoperit și maxime termice de 13..16 grade Celsius în nord, 14..17 grade în centru și 15..18 grade în sud.

Presiunea atmosferică va fi normală. Vântul va sufla din direcția nord-vest, cu o viteză de cel mult 6 metri pe secundă.

Noapte spre sâmbătă va fi destul de răcoroasă: termometrele vor indica minime de 2..7 grade Celsius.

Prognoza pentru următoarele 7 zile (21 mai 2020)
© Photo : SHS
Prognoza pentru următoarele 7 zile (21 mai 2020)

Pentru ziua de sâmbătă, meteorologii anunță maxime cu un grad mai mari. Vor fi până la 17 grade Celsius în nord, 18 grade în centru și 19 grade în sud. Vântul va sufla tot din nord-vest, cu o viteză de 1-6 metri pe secundă.

Se schimbă presiunea atmosferică – va fi ridicată în ziua de sâmbătă, dar și duminică.

Duminică sunt așteptate ploi cu descărcări electrice în nordul țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

663
Tagurile:
prognoza vremii, meteo
Tematic
Adevărată splendoare: Un lan de iriși în spatele Casei Guvernului – Video
ninsoare

Natura se dezlănțuie! Ninsori puternice în luna mai - zăpada a atins 6 metri în unele zone

561
(reînnoit 19:17 28.05.2020)
Unele zone ale României se află sub nămeți, după ce a nins din abundență în plină lună mai. În unele zone, stratul de zăpadă a atins nivelul de 6 metri.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Vremea s-a dezlănțuit în România, unde în anumite zone a căzut zăpadă din abundență.

În zonele montane, stratul de omăt a atins nivelul de 6 metri, anunță Mediafax. Iar pe transfăgărășan se lucrează intens la deszăpezire. 

În restul țării au loc furtuni și averse puternice cu descărcări electrice. 

Și în Republica Moldova cad astăzi ploi astăzi puternice, iar în centrul și sudul țării acestea sunt însoțite de descărcări electrice. 

Vineri va continua să plouă în nordul și centrul țării. În weekend maxima va fi de 21 de grade Celsius în nordul țării, de 22 grade în centrul și de 23 de grade în raioanele sudice.

Meteorologii anunță că și săptămâna viitoare va ploua puternic cu descărcări electrice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

561
Tagurile:
luna mai, ninsoare
Tematic
Cât de mult va afecta seceta prețul la grâu: Vom utiliza sau nu rezervele de stat
Agricultorii s-au pomenit într-o situație dificilă: Seceta compromite recolta


Загрузка...
Дождь

Prognoza meteo: Va ploua slab în toată țara

124
(reînnoit 07:00 26.05.2020)
Ploile nu contenesc nici astăzi în cea mai mare parte a țării. Iată ce temperaturi prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi va ploua slab în toată țara. Precipitațiile nu vor fi însoțite de descărcări electrice. Pe parcursul zilei se așteaptă maxime de 18 grade Celsius în nordul țării, de 19 grade în centrul Republicii Moldova și de 21 de grade în raioanele sudice. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab din nord-est. Presiunea atmosferică va fi normală. 

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

Miercuri, va continua să plouă cu descărcări electrice, iar precipitațiile nu vor conteni toată săptămâna. În weekend maxima va fi de 23 de grade Celsius în nordul țării, de 24 grade în centrul și de 25 de grade în raioanele sudice. Meteorologii anunță că și săptămâna viitoare va ploua puternic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

124
Tagurile:
meteo, Ploi
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Ploi cu tunete și fulgere anunțate pentru astăzi: Prognoza meteo pentru 24 - 30 mai
Pregătiți umbrela – vin ploi cu tunete și fulgere: Prognoza meteo pentru 20 – 26 mai


Загрузка...
Вячеслав Ионицэ

Cât de pregătiți suntem dezvoltăm comerțul electronic: Iată ce spun experții economici

0
(reînnoit 00:36 31.05.2020)
Pandemia COVID-19 a avut un efect catalizator asupra pieței comerțului online. Chiar dacă în ultima perioadă, tendința de a procura produse pe Internet a crescut semnificativ în rândul moldovenilor, piața online în Moldova se află la început de cale.
Impactul pandemiei asupra comerțului electronic: Iată ce spun experții economici

O măsură importantă din partea autorităților pentru susținerea businessului în condițiile unei prelungiri a crizei pandemice ar trebui să fie trecerea la comerțul electronic al tuturor tipurilor de afaceri. Potrivit Băncii Mondiale, astăzi în Moldova doar jumătate dintre companii au propriul lor site sau pagină pe rețelele de socializare.

Experții vorbesc despre posibilitatea statului de a oferi programe de subvenționare a companiilor pentru a crea magazine online, precum și pentru reducerea cheltuielilor privind comisioanele mari legate de plățile online care ajung la 3 la sută.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, expertul economic Veaceslav Ioniță a remarcat faptul că pandemia de coronavirus își lasă amprenta în sensul pozitiv asupra comerțului online, demonstrând că acesta este foarte important și accesibil, în special în această perioadă.

Cu toate acestea, expertul a menționat că în țara noastră nu este practicat comerțul online în adevăratul sens al cuvântului, iar vânzările de acest tip se află la început de cale. Potrivit lui Ioniță, în realitate, comerțul online presupune și achitarea online, iar la noi acest segment este puțin dezvoltat.

"În Moldova plățile online sunt efectuate pentru achitarea serviciilor comunale. În mare parte, dacă achiziționăm un produs de pe Internet, achitarea se face la venirea curierului. Acesta nu este comerțul online adevărat", a explicat expertul economic.

În același timp, Veaceslav Ioniță a subliniat că în ultima perioadă moldovenii au început să plaseze la greu comenzi online. Expertul economic consideră că această tendință se va menține și după încheierea pandemiei.

De menționat este că în ultimele luni mai mulți antreprenori s-au conformat noilor cerințe și au început să-și vândă marfa online. Cei care deja au experiență în domeniul respectiv au remarcat o creștere spectaculoasă a vânzărilor online pe timp de pandemie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
pandemie, expert economic, Comerț online


Загрузка...