Зима

Pe alocuri, totuși a nins în Moldova: Ce se întâmplă astăzi Vine sau nu mai vine urgia?

2049
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi ninsori slabe în toate regiunile țării, dar și temperaturi scăzute ale aerului nu doar noaptea și nu doar în nordul țării, dar și în raionale de centrul și de sud.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Potrivit meteorologilor moldoveni, temperaturile vor coborî astăzi ziua sub valoarea de zero grade - în nord vom avea -5 grad Celsius, în centru -4 și în sud -3 grade Celsius - și nu vor urca mai mult de +1..+3 grade Celsius.

Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile

Noaptea vom avea vreme geroasă, așa cum nu a mai fost de mult timp. Se vor înregistra minime de -3..-5 grade, dar în zilele următoare gerul se va înteți. Astfel, spre sfârșitul săptămânii, minimele nocturne ar putea coborî și până la -12..-13 grade Celsius.

Vom nota că pronosticurile meteorologilor moldoveni nu coincid întocmai cu cele făcute de site-urile internaționale de specialitate, cum ar fi, spre exemplu, weather.com, care nu anunță nici măcar un fulg de nea pentru astăzi în Republica Moldova. Acest site menționează că ninsori slabe ar putea să cadă doar astăzi seara, de la ora 22:00 la ora 23:00, dar, se pare că aceasta nu se va menține prea mult, dat fiind că temperatura aerului, potrivit acestui site, va fi de +1 grad.

prognoza meteo weather.com 6 februarie
© Photo : weather
prognoza meteo weather.com 6 februarie

Vom aminti că Serviciul Meteorologi de Stat a anunțat și pentru ziua de ieri, miercuri, 5 februarie, ninsori slabe – prognoza care nu s-a prea confirmat. Ieri a fulguit nițel, dar foarte slab.

Însă, pe alocuri, tot s-a depus un strat subțire de zăpadă. Iată un scurt videoclip făcut miercuri seara, în codri din raionul Nisporeni.

În final vom menționa că în alți ani am avut temperaturi și mai ridicate în această perioada a anului.

Extreme termice înregistrate în Chișinău pentru ziua de 6 februarie în perioada 1886-2019
Extreme termice înregistrate în Chișinău pentru ziua de 6 februarie în perioada 1886-2019

Spre exemplu, din 1886 (când a început să fie monitorizată vremea pe teritoriul actualei Republici Moldova) până în prezent, în ziua de 6 februarie, cea mai ridicată temperatură a fost înregistrată în anul 2009, când au fost fixate +13,9 grade Celsius. În același timp, cea mai joasă temperatură a fost înregistrată în anul 1893: -20,3 grade Celsius.

2049
Tagurile:
vine, urgie, prognoza meteo, meteo
Parc

Prognoza meteo pentru 24 noiembrie: Ce surprize ne așteaptă

128
(reînnoit 08:10 24.11.2020)
Meteorologii anunță pentru astăzi timp frumos, fără precipitații. Maximele vor fi cuprinse între +2 și +7 grade, iar minimele vor oscila între -2 și +3 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +2.. +5 grade Celsius în nordul țării, +3.. +6 grade vor fi în centru, iar în sudul țării sunt așteptate valori de maxime de +4.. +7 grade.

Noaptea se vor înregistra până la -2 grad Celsius. Cerul va fi variabil, iar vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiune atmosferică ridicată. Vântul va sufla slab, din direcția nord-west.

Prognoza meteo pentru 24 – 30 noiembrie
Prognoza meteo pentru 24 – 30 noiembrie

Deși s-ar părea că vremea ar trebui să se răcească, miercuri termometrele vor indica cu două grade mai mult. Astfel, în nordul țării vor fi între +4 și +7 grade, în centru se așteaptă până la +5.. +8 grade, iar în sudul țării se vor înregistra valori de +6.. +9 grade. Aceste temperaturi se vor menține până vineri, iar în weekend se anunță vreme rece, iar în nordul țării ar putea să fulguiască. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
prognoze, noiembrie, hidrometeo, meteo
Tematic
Prognoza meteo pentru 19 noiembrie: Fenomenul care cuprinde toată țara
Prognoza meteo: Timp posomorât și ploi în toată țara


Загрузка...

Lapoviță și ger: Prognoza meteorologilor pentru zilele de weekend

286
(reînnoit 08:36 21.11.2020)
Meteorologii moldoveni anunță că astăzi vor cădea primii fulgi de nea în nordul Moldovei. Iată cum va fi vremea în următoarele 7 zile.

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat au prognozat pentru astăzi precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță în nordul țării. Se pare că iarna încearcă să intre pe deplin în drepturile sale. 

Temperatura aerului pe timp de noapte va coborî până la -2...+2 grade Celsius. Ziua temperatura aerului nu va urca mai mult de +2...+7 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo pentru următoarele zile

 

În următoarele 7 zile se v menține vreme destul de rece, însă fără precipitații, cu o mică excepție în ziua de joi și doar în nordul țării când ar putea să mai avem niște lapoviță.

Presiunea atmosferică va fi ridicată. Vântul va sufla din Nord, Nord-Vest cu o viteză de 1-6 metri pe secundă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

286
Tagurile:
zăpadă, weekend, Meteo Moldova
Tematic
Prognoza meteo pentru 19 noiembrie: Fenomenul care cuprinde toată țara


Загрузка...
Nicolae Ciobanu

Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

0
(reînnoit 17:34 24.11.2020)
Cazurile de vandalism în cimitirele din Republica Moldova sunt întâlnite tot mai frecvent. Autoritățile își propun să înăsprească sancțiunile pentru profanarea mormintelor. Iată ce părere au preoții ortodocși cu referire la acest subiect.
Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", părintele Nicolae Ciobanu, parohul Bisericii „Arhanghelul Mihail din satul Cruglic, raionul Criuleni, și-a exprimat îngrijorarea față de felul în care au ajuns cimitirele din țara noastră din cauza actelor de vandalism ce continuă să persiste.

"Cimitirul este locul de odihnă a părinților și strămoșilor noștri. Profanarea este atunci când batjocorim mormintele, lăsăm mesaje urâte. Chiar și faptul că lăsăm mormintele neîngrijite ar putea fi considerat un păcat, după părerea mea. Cimitirele au ajuns într-un dezastru total – un lucru foarte dureros și neplăcut", a declarat pentru Sputnik preotul ortodox.

Mai mult, Nicolae Ciobanu susține că amenzile pentru cei care comit acte de vandalism în cimitire trebuie să fie cât mai aspre. Totodată, părintele a venit cu un mesaj către întreaga societate: "aveți grijă de morminte nu doar în ajunul Paștelui Blajinilor, ci pe parcursul întregului an. Amintiți-vă și rugați-vă pentru cei adormiți în fiecare zi".

De menționat este că Comisia Juridică, Numiri și Imunități va propune plenului Parlamentului un proiect de modificarea a Codului Penal și Codului Contravențional, care se referă la actele de vandalism și profanare a mormintelor, iar făptașii ar putea să stea și după gratii pentru comiterea acestei infracțiuni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
profanarea mormintelor, morminte, profanare, vandalism, cimitire


Загрузка...