Ploi, ninsori puternice și foarte puternice, troiene, ghețuș, polei, chiciură, care se va depune pe crengi și firele electrice

Iată ce ne așteaptă: Ploi, ninsori și troiene: Salvatorii și polițiștii, în alertă

2356
(reînnoit 08:37 05.02.2020)
Ploi, ninsori puternice și foarte puternice, troiene, ghețuș, polei, chiciură, care se va depune pe crengi și firele electrice – asta este vremea anunțată pentru astăzi de meteorologi.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează că, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 05-06 februarie 2020, sunt prevăzute condiții meteorologice nefavorabile.

Pe teritoriul întregii țări vor cădea precipitații sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori puternice (7 - 17 l/m2), izolat foarte puternice (20 - 25 l/m2). Izolat, pe firele electrice și crengile copacilor se va depune zăpadă și chiciură.

Potop pe drumuri

Pe arii extinse de drumuri locale și naționale se vor forma troiene și ghețuș. În acest context, IGSU îndeamnă administrațiile publice locale să monitorizeze sectoarele de drumuri naționale care sunt în subordinea acestora. Salvatorii îi îndeamnă pe cetățeni să țină cont de avertizările meteorologice și de indicațiile autorităților. Să nu pornească la drum dacă nu este strict necesar, iar dacă totuși sunt nevoiți să o facă, atunci să-și facă rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare.

Totodată, autoritățile îndeamnă ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate. Conducătorii auto, în special cei de autocare școlare din localități, sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

Copiii – cei mai vulnerabili

Totodată, potrivit specialiștilor, stratul de gheață devine un pericol pentru pescari și minori în timpul de iarnă. Este strict interzis ca oamenii să iasă pe gheață dacă stratul format nu depășește 8-10 cm. Salvatorii îi atenționează pe maturi să nu lase copii nesupravegheați în preajma bazinelor acvatice în timpul iernii. Mai mult, părinții sunt rugați să le interzică strict copiilor schiatul, patinajul, dar și ieșire pe gheață.

O atenție deosebită trebuie să fie acordată femeilor însărcinate și oamenilor cu boli grave cronice. După necesitate, se recomandă transportarea acestora la instituții medicale înainte de perioada pentru care au fost anunțate condiții meteo complicate cu scopul evitării situațiilor de risc în timpul intemperiilor. 

În perioada rece a anului oamenii sunt rugați să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea incendiilor în sectorul locativ, pompierii recomandă ca sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit.

IGSU va monitoriza strict situația, iar salvatorii vor interveni pentru a efectua acțiuni de deblocare și tractare în caz dacă cetățenii se vor afla în situații de risc. În situații de urgență oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112.

2356
Tagurile:
meteo, troiene, polei și ghețuș în Chișinău, polei, ninsori, Ploi
Parc

Prognoza meteo pentru 24 noiembrie: Ce surprize ne așteaptă

127
(reînnoit 08:10 24.11.2020)
Meteorologii anunță pentru astăzi timp frumos, fără precipitații. Maximele vor fi cuprinse între +2 și +7 grade, iar minimele vor oscila între -2 și +3 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +2.. +5 grade Celsius în nordul țării, +3.. +6 grade vor fi în centru, iar în sudul țării sunt așteptate valori de maxime de +4.. +7 grade.

Noaptea se vor înregistra până la -2 grad Celsius. Cerul va fi variabil, iar vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiune atmosferică ridicată. Vântul va sufla slab, din direcția nord-west.

Prognoza meteo pentru 24 – 30 noiembrie
Prognoza meteo pentru 24 – 30 noiembrie

Deși s-ar părea că vremea ar trebui să se răcească, miercuri termometrele vor indica cu două grade mai mult. Astfel, în nordul țării vor fi între +4 și +7 grade, în centru se așteaptă până la +5.. +8 grade, iar în sudul țării se vor înregistra valori de +6.. +9 grade. Aceste temperaturi se vor menține până vineri, iar în weekend se anunță vreme rece, iar în nordul țării ar putea să fulguiască. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

127
Tagurile:
prognoze, noiembrie, hidrometeo, meteo
Tematic
Prognoza meteo pentru 19 noiembrie: Fenomenul care cuprinde toată țara
Prognoza meteo: Timp posomorât și ploi în toată țara


Загрузка...

Lapoviță și ger: Prognoza meteorologilor pentru zilele de weekend

286
(reînnoit 08:36 21.11.2020)
Meteorologii moldoveni anunță că astăzi vor cădea primii fulgi de nea în nordul Moldovei. Iată cum va fi vremea în următoarele 7 zile.

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat au prognozat pentru astăzi precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță în nordul țării. Se pare că iarna încearcă să intre pe deplin în drepturile sale. 

Temperatura aerului pe timp de noapte va coborî până la -2...+2 grade Celsius. Ziua temperatura aerului nu va urca mai mult de +2...+7 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo pentru următoarele zile

 

În următoarele 7 zile se v menține vreme destul de rece, însă fără precipitații, cu o mică excepție în ziua de joi și doar în nordul țării când ar putea să mai avem niște lapoviță.

Presiunea atmosferică va fi ridicată. Vântul va sufla din Nord, Nord-Vest cu o viteză de 1-6 metri pe secundă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

286
Tagurile:
zăpadă, weekend, Meteo Moldova
Tematic
Prognoza meteo pentru 19 noiembrie: Fenomenul care cuprinde toată țara


Загрузка...

SUA s-au retras din Acordul Cer Deschis: Care vor fi consecințele

0
(reînnoit 16:48 24.11.2020)
SUA s-au retras oficial din Acordul Cer Deschis. Documentul semnat în anul 1992 și intrat în vigoare în 2002, își propunea consolidarea securității în Europa după Războiul Rece.

Acordul le permite statelor semnatare să efectueze zboruri reciproce de recunoaștere de către aeronave de observație neînarmate, să adune deschis informații cu privire la forțele armate și evenimentele cu caracter militar. Moscova a declarat că regretă retragerea SUA din acord și a subliniat că această decizie dăunează securității regionale și internaționale.

Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis>>>

Americanii și-au anunțat intenția de a se retrage din Acordul Cer Deschis în luna mai a acestui an, sub pretextul unor încălcări din partea Rusiei. Moscova respinge aceste acuzații, menționând că SUA au încălcat în mai multe rânduri documentul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
acord, retras, SUA
Tematic
Lavrov, despre situația din jurul Acordului Cer Deschis - detalii


Загрузка...