Arșiță

Vremea se schimbă radical: Alertă meteo în toată țara

1612
(reînnoit 15:47 05.08.2019)
Meteorologii au emis cu puțin timp în urmă o nouă avertizare cod galben – iată ce ne așteaptă în următoarea perioadă.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Vremea se va schimba radical în următoarea perioadă. După câteva zile ceva mai răcoroase și precipitații abundente, meteorologii au emis iarăși cod galben de vreme caniculară.

Avertizarea va fi valabil în intervalul 7-12 august. Pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35 de grade Celsius.

Vor crește și valorile termice nocturne, care vor ajunge treptat până la 20..22 de grade. Precipitații s-ar putea înregistra în a doua jumătate a săptămânii, doar în raioanele de nord ale țării.

Marți vom avea valori termice maxime de 29..31 de grade Celsius. Noaptea vor fi în jur de 17 grade.

Meteo - Șapte Zile (5 Iulie 2019)
Meteo - Șapte Zile (5 Iulie 2019)

Potrivit medicilor, schimbarea brusca a vremii are efect negativ asupra sănătății oamenilor Migrenele, variații ale tensiunii arteriale, durerile articulare, accentuarea manifestărilor astmului și instalarea unei stări de anxietate sunt doar câteva dintre simptomele resimțite ca urmare a variațiilor climatice.

Cei mai expuși la aceste variații sunt copiii, bătrânii, precum și cei cu boli cronice, cardiace, hipertensivii, bolnavii pulmonari cronici, dar și cei cu boli autoimune.

Pentru a ne adapta la aceste schimbări, specialiștii recomandă consumul multor lichide, în special ceaiuri calde, a multor legume și fructe, deoarece sunt bogate în vitamine. Este bine să alegem mâncărurile ușoare, fără grăsimi, și să avem un regim de viață în care mișcarea să ocupe un loc important.

Cum să suportăm mai ușor căldura
© Sputnik / Nicolai Kibich
Cum să suportăm mai ușor căldura

Totodată, specialiștii avertizează și asupra riscului de intoxicații alimentare în perioada în care temperaturile depășesc 30 de grade Celsius. Pentru a ne proteja sănătatea, președintele Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor din Moldova, Serghei Lelic, vine cu mai multe  recomandări.

"Unele persoane își comercializează marfa în soare, în praf și astfel pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor. Cu regret, nici oamenii care achiziționează aceste produse nu se axează pe calitate, ci se orientează după prețul mărfii, care este mai avantajos pentru ei", a subliniat Serghei Lelic.

Specialiștii recomandă să evităm comerțul stradal și să procurăm produsele alimentare din spații sau unități autorizate sanitar-veterinar. Trebuie să atragem o atenție deosebită condițiilor de păstrare a mărfii, data fabricării, termenul de valabilitate și numele producătorului.

1612
Tagurile:
cod galben, avertizare, vremea, meteo


Загрузка...