Ploaie, foto simbol

Ploi torențiale, grindină și vijelie: Unde va lovi dezastrul în următoarele ore

2355
(reînnoit 15:16 03.07.2019)
După furtuna care făcut ieri prăpăd în nordul țării și ”spectacolul” de tunete și fulgere de astă noapte din capitală, Meteorologii moldoveni au emis astăzi o avertizare cod galben.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru următoarele ore. Va vi afectat cu precădere centrul și sudul țării.

Astfel, până la ora 23:00, în raioanele centrale și de sud se prevăd descărcări electrice, izolat averse cu grindină (15-25 l/m2) și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Amintim că în urma ploilor torențiale cu vânt puternic şi grindină, înregistrate în nordul ţării în după-amiaza zilei de 2 iulie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în mai multe localităţi. Furtuna a afectat raioanele Bălţi, Briceni, Edineţ, Ocniţa, Râșcani, Sângerei, Glodeni şi Donduşeni.

Până astăzi mai rămâneau parțial deconectate de la energia electrică 10 localităţi din șase raioane. Totodată, ploaia cu grindină a afectat mai multe terenuri cu culturi agricole în satele Medveja, Cotiujeni şi Larga a raionului Briceni, dar şi circa 100 hectare de porumb în localitatea Rotunda a raionului Edineţ. Vântul puternic a smuls mai multe foi de ardezie şi a deteriorat acoperişurile unor case de locuit în mai mute localităţi din raioanele afectate de intemperie.

2355
Tagurile:
alertă meteo, Ploi torențiale
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (120)
Tematic
Gheața a acoperit pământul în nordul țării: Imagini de coșmar
Furtuna a făcut prăpăd ieri în nordul țării: Iată ce s-a întâmplat în mai multe localități


Загрузка...