Evoluție neașteptată a vremii, imagine simbol

Incredibil: Evoluție neașteptată a vremii în doar câteva zile - Video

322
(reînnoit 17:10 28.02.2019)
Pare incredibil, însă vremea s-a schimbat radical în doar câteva zile. De fapt, și meteorologii atenționează că în această perioadă vremea este foarte schimbătoare, cu perioade mai calde și intruziuni de aer rece.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. În doar câteva zile, vremea s-a schimbat radical. Dacă duminică moldovenii au mers la urnele de vot, fiind îmbrăcați în haine groase și cizme, iar afară ningea ca în toiul iernii, atunci astăzi, în ultima zi a lui Făurar, simțim cum bate la ușă primăvara. Totuși, meteorologul român Elena Cordoneanu, a precizat că prima jumătate a lunii martie este „o perioadă de vreme foarte, foarte schimbătoare”. Nu este exclus să avem intruziuni de aer rece deasupra regiunii noastre.

Pare incredibil, dar iată cum era vremea de afară acum cinci zile.

În ultima zi de iarnă, vremea ne vestește că primăvara își intră în drepturi.

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează temperaturi generoase pentru această perioadă a anului. În același timp, ei au emis o avertizare cod galben care intră în vigoare în această seară și va dura până pe 1 martie.

Cod galben de vânt
© Photo : SHS
Cod galben de vânt

Pe parcursul zilei de vineri, 1 martie, se vor înregistra valori termice maxime de +8..+10 grade Celsius. În zilele următoare temperaturile vor fi în scădere ușoară.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
© Photo : SHS
Prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologii din România au făcut anterior o prognoză pentru sfârșitul ultimei luni de iarnă și prima jumătate a lunii martie, valabilă în linii mari și pentru țara noastră. Potrivit acestora, în intervalul prognozat, valorile termice medii vor fi în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Încă la începutul sezonului rece, site-urile meteo internaționale atenționau că iarna aceasta va fi lungă, iar scurte episoade cu ger și viscol s-ar putea înregistra inclusiv în luna martie.

322
Tagurile:
video, evoluție, Vreme, incredibil
Tematic
Alertă meteo în toată țara - Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
Alertă meteo în prima zi de primăvară: Ce se întâmplă cu vremea pe 1 martie
Parc, toamnă

Prognoza meteo pentru 25 noiembrie: Cum va fi vremea miercuri

91
(reînnoit 21:27 24.11.2020)
Meteorologii anunță că ziua de miercuri vom avea cu două grade mai mult decât marți. Cerul va fi variabil, iar precipitații nu sunt prognozate. Maximele vor fi cuprinse între +5 și +9 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +5..+7 grade Celsius în nordul țării, +6..+8 grade vor fi în centru, iar în sudul țării sunt așteptate maxime de până la +9 grade.

Prognoza meteo pentru 25 noiembrie – 01 decembrie
© Photo : SHS
Prognoza meteo pentru 25 noiembrie – 01 decembrie

Noaptea se vor înregistra între -2 și +3 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiune atmosferică ridicată. Vântul va sufla din vest.

Aceste temperaturi se vor menține până vineri, iar în weekend în nordul țării ar putea să cadă și câțiva fulgi. Săptămâna viitoare vremea nu se schimbă esențial. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
prognoze meteo, prognoze, hidrometeo, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Prognoza meteo pentru 24 noiembrie: Ce surprize ne așteaptă
Prognoza meteo pentru 19 noiembrie: Fenomenul care cuprinde toată țara


Загрузка...
Parc

Prognoza meteo pentru 24 noiembrie: Ce surprize ne așteaptă

150
(reînnoit 08:10 24.11.2020)
Meteorologii anunță pentru astăzi timp frumos, fără precipitații. Maximele vor fi cuprinse între +2 și +7 grade, iar minimele vor oscila între -2 și +3 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +2.. +5 grade Celsius în nordul țării, +3.. +6 grade vor fi în centru, iar în sudul țării sunt așteptate valori de maxime de +4.. +7 grade.

Noaptea se vor înregistra până la -2 grad Celsius. Cerul va fi variabil, iar vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiune atmosferică ridicată. Vântul va sufla slab, din direcția nord-west.

Prognoza meteo pentru 24 – 30 noiembrie
Prognoza meteo pentru 24 – 30 noiembrie

Deși s-ar părea că vremea ar trebui să se răcească, miercuri termometrele vor indica cu două grade mai mult. Astfel, în nordul țării vor fi între +4 și +7 grade, în centru se așteaptă până la +5.. +8 grade, iar în sudul țării se vor înregistra valori de +6.. +9 grade. Aceste temperaturi se vor menține până vineri, iar în weekend se anunță vreme rece, iar în nordul țării ar putea să fulguiască. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

150
Tagurile:
prognoze, noiembrie, hidrometeo, meteo
Tematic
Prognoza meteo pentru 19 noiembrie: Fenomenul care cuprinde toată țara
Prognoza meteo: Timp posomorât și ploi în toată țara


Загрузка...
Coronavirus

Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu

0
Datele Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, colectate între august și octombrie 2020, au dezvăluit care este cel mai frecvent simptom al Covid-19. Contrar concepţiei obişnuite, cele mai frecvente simptome nu sunt febra și tusea uscată.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik, Doina Crainic. Cele mai recente date colectate de cercetătorii de la Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie au arătat că pierderea gustului și a mirosului (anosmia) a fost cel mai frecvent simptom raportat al Covid-19 în rândul celor care au fost testați pozitiv din august până în octombrie.

Dintre cei de peste 35 de ani, între 20 și 40% au suferit de anosmie, comparativ cu aproximativ 15-25% care au avut febră și 13-18%, care au fost cu tuse.

Diferența a fost și mai pronunțată în rândul tinerilor, până la 60% dintre cei sub 35 de ani suferind de anosmie față de 15 până la 25% care au avut febră și mai puțin de 10% tuse

Imaginea generală reflectată de date arată că, în perioada 15 august - 26 octombrie, numărul persoanelor care au fost testate pozitiv cu simptome precum pierderea gustului şi a mirosului a crescut la toate grupele de vârstă.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul cazurilor pe glob se apropie de 59 de milioane și peste 1,38 milioane de oameni au murit. Țările cele mai afectate sunt Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Argentina și Columbia sunt printre zece țări cele mai afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, simptome
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert
Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus


Загрузка...