Мэрцишор

Alertă meteo în prima zi de primăvară: Ce se întâmplă cu vremea pe 1 martie

2104
Meteorologii au emis o avertizare cod galben care va intra în vigoare astăzi și va dura până pe 1 martie.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de vânt puternic în toată țara.

Avertizarea va intra în vigoare în această seară, cu menținere pe 1 martie. Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 15-20 m.

Temperaturile vor descrește ușor comparativ cu ziua de astăzi, însă vor rămâne destul de generoase pentru această perioadă a anului.

Astfel, pe parcursul zilei de vineri, 1 martie, se vor înregistra valori termice maxime de +8..+10 grade Celsius. În zilele următoare temperaturile vor continua să scadă ușor.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
© Photo : SHS
Prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologii din România au făcut anterior o prognoză pentru sfârșitul ultimei luni de iarnă și prima jumătate a lunii martie, valabilă în linii mari și pentru țara noastră.

Potrivit acestora, în intervalul prognozat, valorile termice medii vor fi în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Totuși, meteorologul Elena Cordoneanu, a precizat că prima jumătate a lunii martie este „o perioadă de vreme foarte, foarte schimbătoare. Nu este exclus să avem intruziuni de aer rece deasupra regiunii noastre.

Încă la începutul sezonului rece, site-urile meteo internaționale atenționau că iarna aceasta va fi lungă, iar scurte episoade cu ger și viscol s-ar putea înregistra inclusiv în luna martie.

2104
Tagurile:
1 martie, avertizare, cod galben, primavara, temperaturi, vremea
Tematic
Vremea schimbă foaia: Ce ne așteaptă în ultima zi de iarnă


Загрузка...