Oameni, oraș

Vremea schimbă foaia: Ce ne așteaptă în ultima zi de iarnă

3514
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea joi, 28 februarie, în ultima zi de iarnă calendaristică.

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Se pare că primăvara se grăbește să ia locul iernii. Cel puțin pentru mâine, meteorologii promit vreme deosebit de frumoasă.

În ultima zi de iarnă calendaristică, cerul va fi variabil, fără precipitații. Valorile termice maxime vor urca până la +12..+14 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor oscila în jurul gradației zero.

În următoarele zile, temperaturile vor fi în ușoară scădere, până la valori maxime de +4..+6 grade. Însă la începutul săptămânii viitoare vremea se încălzește iarăși simțitor.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

Meteorologii din România au făcut anterior o prognoză pentru sfârșitul ultimei luni de iarnă și prima jumătate a lunii martie, valabilă în linii mari și pentru țara noastră.

Astfel, în perioada de până la 4 martie, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile din sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo pentru perioada 4 - 11 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioadă.

Prognoza meteo pentru perioada 11 - 18 martie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel specific al perioadei.

Totuși, meteorologul Elena Cordoneanu, a precizat că prima jumătate a lunii martie este „o perioadă de vreme foarte, foarte schimbătoare. Nu este exclus să avem intruziuni de aer rece deasupra regiunii noastre.

3514
Tagurile:
ultima zi, primavara, temperaturi, vremea
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (372)
Tematic
Alertă meteo în toată țara - Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
Viscol puternic și temperaturi scăzute în România

Meteo pentru începutul lui martie - Când vine Baba Dochia

647
(reînnoit 13:59 01.03.2021)
Încăpând de marți, în Republica Moldova, pe zi ce trece, vremea va fi tot mai călduroasă. Dar asta nu înseamnă că iarna a plecat definitiv și că Baba Dochia a renunțat să-și scuture cele șapte cojoace.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. În data de 2 martie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică înaltă. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că cerul va fi variabil, fără precipitații. Iar vântul va sufla din nord-vest, de la slab la moderat.

Noaptea de luni spre marți nu va fi geroasă, cu temperaturi caracteristice pentru primele zile ale primăverii. Mai exact, temperatura minimă a aerului va oscila între  -1..+3°C. În raioanele de nordvom avea -1..+1°C, în cele de centru 0..+2°C, în raioanele de sud +1..+3°C și în Capitală 0..+2°C.

Luni ziua temperatura aerului va oscila între +5..+10°С. În raioanele de nordse vor înregistra maxime de +5..+8°C, în raioanele de centru +6..+9°C, în cel de sud +7..+10°C și în Chișinău +7..+9°C.

Meteorologii anunță că miercuri, 3 martie, nu vor avea loc schimbări esențiale ale vremii.

Deocamdată meteorologii nu anunță venirea Babei Dochia, care ne aduce vreme rea, în primele zile ale lunii martie: cer înnorat, vreme ploioasa, cu lapovița și chiar ninsoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

647
Tagurile:
martie, prognoza, Meteo, Baba Dochia


Загрузка...
Iarna

Prima zi de primăvară ne aduce ninsoare: Iată ce prognozează meteorologii

162
(reînnoit 20:13 28.02.2021)
Prima zi de primăvară nu ne bucură cu temperaturi generoase. Ba chiar se așteaptă zăpadă în unele zone ale țării. Meteorologii prognozează maxime de până la șase grade Celsius. 

CHIȘINĂU 1 mar - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru luni, 1 martie, cer variabil, izolat vor cădea precipitații, vântul va sufla din Nord de la slab la moderat, iar presiunea atmosferică va fi înaltă. 

Termometrele vor indica +1..+4 grade Celsius în nord, +2..+5 grade în centru și +3..+6 grade în sud. În Capitală se așteaptă +3..+5°С.

Prognoza meteo pentru 01 - 07 martie 2021
© Screenshot / SHS
Prognoza meteo pentru 01 - 07 martie 2021

În data de 2 martie nu sunt prognozate precipitații esențiale. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 1 martie 1994 a fost înregistrată temperatura de +17,8 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 1 martie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1985 - atunci au fost -16,3 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

162
Tagurile:
termometre, SHS, prognoza meteo, 1 martie
Tematic
Imagini spectaculoase: Un labirint gigantic de zăpadă în Canada


Загрузка...
Soare

Primăvara își intră pe deplin în drepturi: Câte grade vor fi

0
(reînnoit 19:55 01.03.2021)
Vreme neobișnuit de caldă pentru acest început de primăvară anunță meteorologii. Iar în următoarele zile se va încălzi și mai mult.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Temperaturi generoase, cer variabil, fără precipitații. Asta prognozează meteorologii Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru astăzi, 2 martie. Potrivit meteorologilor mercurul în termometre va urca până la 10 grade pe timp de zi și până la 3 grade Celsius în orele nocturne. Astfel, în raioanele de nord +5..+8°C, în raioanele centrale +6..+9°C, în raioanele de sud +7..+10°C, în capitală +7..+9°C.

Prognoza meteo pentru 01 - 07 martie 2021
© Screenshot / SHS
Prognoza meteo pentru 01 - 07 martie 2021

Vremea caldă se va menține pe parcursul întregii săptămâni, iar pe 5 martie termometrele vor indica și +17 grade Celsius în unele raioane ale țării. Meteorologii anunță că miercuri, 3 martie, nu vor avea loc schimbări esențiale ale vremii. Începând de sâmbătă se răcește brusc, iar temperatura scade cu aproximativ 10 grade Celsius. Deocamdată meteorologii nu anunță venirea Babei Dochia, care ne aduce vreme rea, în primele zile ale lunii martie: cer înnorat, vreme ploioasa, cu lapovița și chiar ninsoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Meteo, meteorit, meteoriți


Загрузка...