Londra. Imagine de arhivă

Alertă meteo: Marea Britanie va fi îngropată sub zăpadă

1448
(reînnoit 17:37 05.01.2019)
O hartă meteo îngrijorătoare cu privire la Marea Britanie arată că întreaga ţară ar putea fi „îngropată” sub zăpadă în doar cinci zile.

BUCUREŞTI, 5 ian – Sputnik, Doina Crainic. Diagrama meteo publicată de MetDesk prezice că până pe 9 ianuarie, iarna în adevăratul sens se va instala în Marea Britanie, unde va ninge abundent în cinci zile, anunţă Express

Pot fi căderi de zăpadă aproape în întreaga țară, mai ales în majoritatea regiunilor din Scoția și Țara Galilor. Zonele albe ale hărții semnifică şanse mai scăzute de zăpadă, cele albastre, o posibilitate mai mare, iar cele roşii, o probabilitate semnificativă.

Culoarea albastră şi roşie acoperă aproape întregul Regat Unit până la mijlocul lunii următoare.

Singurele zone unde pare puţin probabil să cadă zăpadă sunt în sud-vestul Angliei, în Cornwall și Devon. Temperaturile au început deja să scadă din această săptămână.

Meteorologul Jeff Knight de la Met Office a declarat că diagramele meteorologice indică o încălzire stratosferică bruscă în a doua jumătate a iernii, care ar putea determina o scădere dramatică a temperaturilor şi căderi semnificative de zăpadă în întreaga țară.

Knight a spus că meteorologii au prevăzut că o răcire accentuată a vremii va avea loc mai târziu în iarnă. Potrivit acestuia, anul trecut a avut loc un fenomen El Nino moderat, care a favorizat o vreme mai blândă, mai umedă și mai specific vestică în primele etape ale iernii.

1448
Tagurile:
Marea Britanie, ninsoare abundentă, zapada, meteo
Tematic
Vreme schimbătoare la sfârșit de săptămână: Când vine gerul și ninsoarea în Moldova


Загрузка...