Ceață

Meteo: Mesaj important de la Poliție și de la administrația Aeroportului Chișinău

537
Administrația Aeroportului Internațional Chișinău îi anunță pe pasageri că din cauza condițiilor meteo dificile, și mai ales a ceții dense, sunt posibile schimbări în tabloul de zboruri operate pe Aeroportul Chișinău.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Administrația Aeroportului Internațional Chișinău îi anunță că din cauza ceții dense care s-a abătut asupra Capitalei este posibil ca unele curse aviatice să decoleze sau să aterizeze cu întârziere sau, în general, să fie anulate. În astfel de cazuri, pasagerii sunt rugați să contacteze compania de la care au procurat bilete pentru a afla mai multe detalii.

Totodată oamenii sunt rugați să urmărească orarul curselor pe site-ul aeroportului.

Și Inspectoratul Național de Patrulare vine cu un avertisment în urma ceții de afară. Potrivit poliției, circulația rutieră pe unele porțiuni de drum din țară se desfășoară în condiții de ceață. În același timp, pentru că partea carosabilă este umedă și temperaturile sunt scăzute, există risc de formare a poleiului.

Pentru creșterea gradului de siguranță în traficul rutier, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor:

- să manifeste prudență sporită la volan;

- să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteorologice ca să poată opri mașina în condiții de siguranță, atunci când pe drum apare o situație de pericol;

- să folosească luminile de întâlnire și cele de ceață;

- se mărească distanţa dintre vehicule aflate în deplasare;

- să fie atenți în depășiri;

- iar în cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare decât de obicei.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiți să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.  

537
Tematic
Vom avea zăpadă în perioada sărbătorilor de iarnă? Ce anunță meteorologii
Util pentru șoferi: Cum poți supraviețui pe timp de iarnă în automobil
Util: Cetățenii vor fi informați în regim online despre starea drumurilor pe timp de iarnă


Загрузка...