Ninsori în Moldova

Avertismentele meteorologilor se adeveresc: Au căzut primii fulgi în Capitală - Video

4214
(reînnoit 14:53 14.11.2018)
În Chișinău au căzut primii fulgi din acest an, iar meteorologii au prognozat temperaturi de până la minus șapte grade Celsius.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Deși mai avem două săptămâni până la venirea iernii calendaristice, astăzi au căzut primii fulgi peste Capitală.

Burnița care a început să cearnă în amiaza zilei a trecut ușor în lapoviță. Chiar dacă nu a durat mult, acesta a fost un semn clar că iarna este deja pe aproape.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini care surprind acest scurt episod de ”iarnă”.

Zilele acestea a fulguit deja și în nordul țării. 

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea constant, astfel că spre sfârșitul săptămânii în nordul țării temperaturile ar putea coborî ziua până la zero grade. Valorile minime nocturne vor oscila în următoarele două zile între -3 și -5 grade, iar ulterior nopțile vor fi de-a dreptul geroase, cu temperaturi de până la -5...-7 grade Celsius.

De altfel, la vecinii noștri ucraineni este iarnă de-a binelea. La Kiev a nins abundent, iar tehnica specială încearcă să curețe străzile pe care s-au format deja ambuteiaje, inclusiv din cauza accidentelor provocate de intemperie.

Amintim că meteorologii au estimat anterior că ne așteaptă o iarnă lungă și grea, care va începe chiar din luna noiembrie.

Vom avea parte de ninsori frecvente în lunile ianuarie și februarie și episoade de ger puternic și viscole chiar și în luna martie.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo pentru următoarele zile
4214
Tagurile:
vremea, fulgi, zapada, iarna, meteo
Tematic
Iarna bate la ușă: Prognoza meteo pentru sfârșitul acestei săptămâni


Загрузка...