Un pod de cale ferată s-a prăbușit în râul Tărlung, România

Asta e culmea: Pod de cale ferată, prăbușit din cauza viiturilor Video

804
Un pod de cale ferată nu a rezistat viiturii și s-a prăbușit în râu.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Departamentul pentru Situații de Urgență din România a anunțat că un pod de cale ferată s-a prăbușit în județul Brașov.

"În județul Brașov, Comuna Budila, pe ruta Brașov-Întorsura Buzăului, un pod de cale ferată s-a prăbușit în râul Tărlung, din cauza unei viituri produse în zonă. Nu sunt înregistrate victime, dat fiind faptul că în momentul prăbușirii nu era traversat de nicio garnitură de tren. Circulația pe acest tronson de cale ferată este oprită", anunță DSU din România.

804
Tagurile:
video, viiturilor, cauza, romania, prabusit, cale ferata, cale, pod, culmea
Soare

Vreme foarte caldă în sudul țării: Ce temperaturi vor fi la nord

169
(reînnoit 20:23 21.04.2021)
Astăzi vom avea parte de cer variabil, fără precipitații esențiale, vânt din Sud Vest de la slab la moderat. Temperaturile ajung până la 20 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Temperaturi de până la 20 de grade vor indica termometrele astăzi, 22 aprilie. Potrivit meteorologilor de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, cel mai cald va fi în raioanele de Sud, Cahul, Ceadîr-Lunga și Comrat, unde mercurul din termometre va crește până la 20 de grade Celsius. În raioanele de Nord va fi în medie cu 5 grade mai răcoare, iar în centrul țării vor fi între 16 și 19 grade Celsius. 

Prognoza meteo pentru 22 - 28 aprilie 2021
Prognoza meteo pentru 22 - 28 aprilie 2021

Pe 22 aprilie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cer variabil, fără precipitații esențiale. Meteorologii informează că factorii meteorologici nu vor contribui la acumulareaa intensivă a poluanților în aer. Totodată, începând cu ziua de vineri vom avea parte de ploi, iar temperaturile vor scădea până la 15 grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

169
Tagurile:
date meteo, meteorolog, gismeteo, Meteo


Загрузка...
Ploaie

Cum va fi vremea astăzi: Ce maxime termice anunță meteorologii

225
(reînnoit 18:16 19.04.2021)
Maxime de până la 15 grade Celsius sunt prognozate pentru astăzi, 20 aprilie. Meteorologii anunță totodată că izolat vor cădea ploi de scurtă durată. 

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Umbrela va fi un accesoriu indispensabil marți, 20 aprilie. Meteorologii prognozează cer noros, iar izolat vor cădea ploi de scurtă durată. Totodată, vântul va sufla de la slab, la moderat, iar vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică scăzută.

Termometrele vor indica +10..+13 grade Celsius în nord, +11..+14 grade în centru și +12..+15 grade în sudul țării. În Capitală se așteaptă +11..+13°С. 

Prognoza meteo pentru 20 - 26 aprilie 2021
Prognoza meteo pentru 20 - 26 aprilie 2021
 

Pentru data de 21 aprilie sunt prognozate ploi slabe de scurtă durată. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 20 aprilie 1943 a fost înregistrată temperatura de +30,1 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 20 aprilie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1979 - atunci au fost -0,8 grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

225
Tagurile:
primăvara, vreme, prognoza meteo


Загрузка...
Curtea Constituțională

Curtea Constituțională are un nou judecător: Cine este

0
(reînnoit 15:10 23.04.2021)
Deputații au votat numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Este vorba despre Boris Lupașco, care a fost ales pentru un termen de șase ani.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Deputații din Parlament au votat numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Candidatul propus este Boris Lupașco și după procedura de vot, el a depus jurământul.

„Comisia juridică numiri și imunități a constatat că Boris Lupașco întrunește cerințele legale pentru funcția de judecător al Curții Constituționale prevăzute de Constituție și de legea cu privire la Curtea Constituțională. În rezultatul celor expuse, Comisia juridică numiri și imunități a decis cu votul unanim a membrilor prezenți, șase voturi pentru, și a hotărât să propună Parlamentului pentru examinarea și adoptarea proiectul de hotărâre privind numirea lui Boris Lupașco în funcția de judecător al Curții Constituționale pentru un termen de șase ani”, a menționat președintele Comisiei juridice numiri și imunități Vasile Bolea. 

După ce a fost prezentată candidatura lui Boris Lupașco, deputatul Adrian Candu l-a întrebat pe acesta dacă nu i se pare numirea sa un abuz și dacă nu i se pare că-și asumă o chestiune problematică, în replică Lupașco a răspuns: „Eu nu pot da apreciere acțiunilor și declarațiilor dumnevoastră ca parlamentari astăzi, dacă voi fi numit, dacă voi fi acceptat sigur că o să urmez buchia Constituției”, a declarat Boris Lupașco. 

Pentru candidatura lui Boris Lupașco au votat 56 de deputați. 

Precizăm că 54 de deputați au adoptat vineri, 23 aprilie, declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale” în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Deputatul PSRM Vasile Bolea, care a citit în plen textul declarației, consideră că Înalta Curte și-a încălcat propria jurisprudență, când a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea parlamentului. Și asta pentru că în Legislativ există o majoritate gata să sprijine un candidat la funcția de premier. 

La scurt timp, Parlamentul a anulat hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită judecător la Curtea Constituțională.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Parlament, judecător, Curtea Constituțională


Загрузка...