Zăpadă pe carosabil, foto de arhivă

Ministrul de Interne cere mobilizare maximă: Ce se întâmplă în țară

233
(reînnoit 18:31 23.03.2018)
Salvatorii și pompierii au venit în ajutorul a 11 șoferi care s-au împotmolit în zăpadă

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Ministrul Afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a convocat astăzi Celula de Criză din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Oficialul le-a cerut subalternilor mobilizare maximă și implicare urgentă în toate situațiile de risc provocate de ninsorile abundente.

În cadrul ședinței, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a declarat că salvatorii au deblocat până acum accesul în patru localități. Este vorba de satele Șamalia, Antonești, Baimaclia și Enichioi din raionul Cantemir. Drumurile locale de aici erau impracticabile. 

Salvatori
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI

La fel, pompierii și salvatorii au scos din nămeți 11 mașini. În satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, salvatorii au deblocat o ambulanță care urma să ajungă la pacient. Salvatorii au intervenit și pe drumurile din raioanele Comrat, Cantemir, Anenii Noi, Vulcănești, Hâncești și Cahul.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să se abțină de la deplasări în sudul și centrul țării pentru a evita apariția unor situații excepționale.

233
Tagurile:
alerta, zapada, mobilizare maximă, ninsoare, salvatori, Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta, Enichioi, antonesti, samalia, Baimaclia, Cantemir
Tematic
Va fi mai frig decât în mijlocul iernii. A fost emisă o nouă alertă meteo
Prognoza meteo: Câte zile cu ninsori și ger mai avem de îndurat
Prognoza meteo: Chișinăul, sub polei. Vin zile și mai grele cu ninsori abundente


Загрузка...