Vaccin anti-COVID și Pașaport

În Republica Moldova începe etapa a 3-a de vaccinare: Iată de când

74
(reînnoit 16:11 07.05.2021)
În Republica Moldova va fi dat startul celei de-a treia etapă de vaccinare a populației împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare. Astfel, începând cu 11 mai vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

„În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. La moment, continuă prima și a doua etapă de vaccinare, care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces. Până la moment, în total au fost vaccinate 171 820 de persoane”, precizează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Amintim, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat startul Programului național de imunizare împotriva noului coronavirus pe data de 2 martie. Lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile de profil COVID-19 au fost primii moldoveni imunizați în Republica Moldova. Astăzi, 7 mai, după ce și-a administrat prima doză de vaccin, președintele Republicii Moldova, Mai Sandu a declarat că țara noastră are acces la suficiente doze de vaccin pentru a putea imuniza întreaga populație a țării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74
Tagurile:
program de vaccinare, vaccinare fortata, despre vaccinare, mituri vaccinare, vaccinare copii, vaccinare

Expert: ”Sputnik V” poate proteja de toate tulpinele cunoscute

142
(reînnoit 07:49 21.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V poate proteja de toate tipurile de tulpine ale coronavirusului, cunoscute până la ora actuală.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V va proteja de toate tulpinele coronavirusului cunoscute până la ora actuală, a declarat directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg.

“Anticorpurile obținute în urma utilizării Sputnik V protejează de toate tulpinele cunoscute până la ora actuală, începând cu cea britanică, și terminând cu tulpina Delta, tulpina indiană”, a declarat Ghințburg la postul de televiziune Rossiya 1.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului se desfășoară în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei. Acesta a primit  numele de Sputnik V. De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile împotriva COVID-19 EpivacCorona, a centrului Vector, și CoviVac, dezvoltat de centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lunii mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccine rusesc – Sputnik Light.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

142
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

1401
(reînnoit 17:19 20.06.2021)
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1401
Tagurile:
avertizare, COVID-19, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare


Загрузка...
Georgiana Arsene

Ce a câștigat Rusia după întrevederea Biden-Putin