Доставка из России в Молдову второй партии вакцины Спутник V

Când se vor imuniza transnistrenii cu "Sputnik V"

66
(reînnoit 11:57 01.05.2021)
Al doilea lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului se află deja la Tiraspol. Regiunea se pregătește să înceapă campania de vaccinare cu "Sputnik V".

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik, Iulia Sorokopud. Un set complet de vaccin "Sputnik V" a fost primit în Transnistria. A doua tranșă de ajutor umanitar din Rusia a fost livrată Centrului pentru Igienă și Epidemiologie. Primul lot de vaccin rusesc a fost depozitat acolo începând cu 24 aprilie.

Medicamentul este ținut în condițiile necesare: într-un frigider la o temperatură sub 20 de grade. Vaccinarea cu "Sputnik V" se face în două doze, iată de ce cei din regiunea transnistreană  au așteptat încă 31 de mii de doze de vaccin pentru a începe imunizarea.

"Campania de imunizare cu vaccinul rusesc nu a început până când nu s-a asigurat că ambele componente sunt prezente", a subliniat liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, în canalul său Telegram.

El a menționat, de asemenea, că este planificat ca transnistrenii să se imunizeze cu vaccinul rusesc din 6 mai.

Доставка из России в Молдову второй партии вакцины Спутник V
© Photo : Miroslav Rotari
Доставка из России в Молдову второй партии вакцины "Спутник V"

Anterior, s-a anunțat că 15 mii de transnistreni s-au înregistrat pentru a se vaccina. Înregistrarea pentru vaccinul rus a fost suspendată pentru o vreme, în așteptarea sosirii celui de-al doilea lot. „Sputnik V” este o prioritate pentru locuitorii Transnistriei.

Шприцы на фоне логотипа Спутник V.
© Sputnik / Владимир Трефилов
"Suntem cu toții interesați de opțiunile de vaccinare propuse. Personal, aleg "Sputnik V". Eficiența sa este de 95-98%. Prin urmare, de îndată ce se va relua înregistrarea, voi ocupa rând ", spune tiraspoleana Tatiana Kolesnicenko.

Instituțiile medicale din regiunea transnistreană se pregătesc pentru începerea campaniei de imunizare cu medicamentul rusesc. În indicația Ministerului Sănătății, instituțiile medicale analizează listele celor care doresc să fie vaccinați. Prioritatea este pentru cetățenii care nu au fost încă bolnavi cu COVID-19. Primii la rând sunt pensionarii și cei din grupurile cu risc sporit (care au boli cronice, boli coronariene, diabet zaharat, oncologie, obezitate). Aceste categorii de solicitanți sunt deja în așteptarea invitației de a se vaccinată cu „Sputnik V”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Transnistria, tiraspol, Vaccinul Sputnik V, vaccin

Expert: ”Sputnik V” poate proteja de toate tulpinele cunoscute

140
(reînnoit 07:49 21.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V poate proteja de toate tipurile de tulpine ale coronavirusului, cunoscute până la ora actuală.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V va proteja de toate tulpinele coronavirusului cunoscute până la ora actuală, a declarat directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg.

“Anticorpurile obținute în urma utilizării Sputnik V protejează de toate tulpinele cunoscute până la ora actuală, începând cu cea britanică, și terminând cu tulpina Delta, tulpina indiană”, a declarat Ghințburg la postul de televiziune Rossiya 1.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului se desfășoară în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei. Acesta a primit  numele de Sputnik V. De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile împotriva COVID-19 EpivacCorona, a centrului Vector, și CoviVac, dezvoltat de centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lunii mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccine rusesc – Sputnik Light.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

140
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

1380
(reînnoit 17:19 20.06.2021)
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1380
Tagurile:
avertizare, COVID-19, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare


Загрузка...
Parc

Încă un scuar din Chișinău va fi renovat: Cum va arăta

0
(reînnoit 17:48 21.06.2021)
Autoritățile municipale promit renovarea a încă unui scuar din orașul Chișinău. Lucrările de reabilitare vor fi inițiate în scurt timp.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Scuarul „Consiliul Europei” din Capitală va fi renovat. Anunțul a fost făcut de primarul Chișinăului, Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Scuarul este amplasat între străzile Alexei Mateevici și Mihai Kogălniceanu. Potrivit primarului, lucrările de reabilitare vor începe peste două săptămâni. 

„În urma inspectării zonei, am decis că lucrările de renovare vor include amenajarea aleilor pietonale, instalarea sistemului de irigare, iluminării publice, mobilierului urban, amenajarea spațiilor verzi. Totodată, terenul de joacă pentru copii, instalat cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova își va păstra conceptul”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

El a mai precizat că lucrările de renovare ar putea dura două luni. Scuarul se află în stare deplorabilă. A fost lăsat în paragină, iar acum se dorește transformarea acestuia într-un loc util și plăcut pentru chișinăuieni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
renovat, renovare, scuarul europa, scuar
Tematic
Foto: În scuarul Mihai Eminescu a apărut sculptura Veronicăi Micle


Загрузка...