Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca

Africa de Sud returnează vaccinurile AstraZeneca după ce a suspendat administrarea lor

169
După ce au suspendat campania de vaccinare, autoritățile din Africa de Sud au decis să returneze producătorului un lot mare de vaccinuri AstraZeneca din cauza protecției „minime” pe care o oferă împotriva mutaţiei răspândite în țară. Campania de vaccinare se stopează.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Africa de Sud a cerut Institutului Seric din India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, să-și retragă lotul de vaccinuri AstraZeneca trimise anterior, relatează publicaţia indiană The Economic Times.

Acest lot de un milion de vaccinuri a fost trimis de ISS în februarie, în timp ce un alt lot de 500.000 de doze urmează să sosească în Africa de Sud, mai notează ziarul.

Anterior, ministrul Sănătății din țară sugerase că țara ar putea returna vaccinurile de la AstraZeneca.

Pentru moment, Africa de Sud optează pentru vaccinul Johnson & Johnson, dar încă nu a început campania de vaccinare, potrivit Sputnik France.

Protecție „minimă”

Africa de Sud și-a suspendat programul de vaccinare pe 7 februarie după publicarea unui studiu de la Universitatea din Witwatersrand, Johannesburg, care a dezvăluit eficacitatea „minimă” împotriva formelor ușoare ale variantei sud-africane a Covid-19.

Potrivit datelor din studiile clinice de fază III, vaccinul AstraZeneca este eficient cu 76%. Laboratorul britanic a obținut o autorizație de comercializare condiționată sau de urgență pentru vaccinul său în peste 50 de țări. Cu o zi înainte, vaccinul AstraZeneca fusese aprobat de OMS de urgență, ceea ce face posibilă vaccinarea locuitorilor din țările defavorizate și privați anterior de imunizare.

Guvernul sud-african a impus un lockdown din martie până în mai 2020 și l-a reintrodus în decembrie. Țara speră să vaccineze 40 de milioane de oameni, adică două treimi din populația sa. Conform datelor din 15 februarie, creșterea zilnică a cazurilor confirmate de Covid în țară este de 5.980, în total sunt 272.302 cazuri confirmate şi peste 10.000 de decese.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

169
Tagurile:
rusesc, Vaccin, Vaccinul Sputnik V, Canada
Vaccinul Sputnik V

Expert: Cât timp protejează de coronavirus vaccinul rus „Sputnik V”

839
(reînnoit 22:13 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

839
Tagurile:
imunitate, Vaccinul Sputnik V, Vaccin


Загрузка...

Expert: ”Sputnik V” poate proteja de toate tulpinele cunoscute

149
(reînnoit 07:49 21.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V poate proteja de toate tipurile de tulpine ale coronavirusului, cunoscute până la ora actuală.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V va proteja de toate tulpinele coronavirusului cunoscute până la ora actuală, a declarat directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg.

“Anticorpurile obținute în urma utilizării Sputnik V protejează de toate tulpinele cunoscute până la ora actuală, începând cu cea britanică, și terminând cu tulpina Delta, tulpina indiană”, a declarat Ghințburg la postul de televiziune Rossiya 1.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului se desfășoară în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei. Acesta a primit  numele de Sputnik V. De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile împotriva COVID-19 EpivacCorona, a centrului Vector, și CoviVac, dezvoltat de centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lunii mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccine rusesc – Sputnik Light.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

149
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...
Imagine din arhivă

Întâlnire între ambasadorul SUA și conducerea CEC în prag de alegeri: Care a fost motivul

16
Conducerea Comisiei Electorale Centrale s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereсk J. Hogan. 

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Oficialii au discutat mai multe aspecte referitoare la organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, inclusiv prin prisma acțiunilor întreprinse de CEC pentru desfășurarea proceselor electorale și a provocărilor existente.

Totodată, aceștia au discutat despre organizarea alegerilor în afara țării. Oficialii au realizat un schimb de informații și păreri în contextul deciziilor instanțelor de judecată pe marginea deschiderii secțiilor de votare în străinătate.

"Alte subiecte de interes s-au referit la asigurarea dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, acțiunile întreprinse de CEC pentru contracararea transportării organizate a alegătorilor la secțiile de votare, dar și realizările, de comun cu alte instituții ale statului, în vederea prevenirii răspândirii și infectării cu virusul COVID-19 în procesul de organizare a alegerilor", se arată într-un comunicat emis de CEC.

Amintim că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie. Oamenii sunt așteptați la urnele de vot pentru ași alege deputații care îi vor reprezenta în următorii patru ani în Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
Dereck J. Hogan, alegeri, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
Cum votează alegătorii fără înregistrare la domiciliu sau reședință - Decizia CEC
CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate
CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă
Important pentru cei care vor să voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință


Загрузка...