Doses de vaccin

Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare

59
(reînnoit 13:19 21.12.2020)
Centrul rusesc Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare pentru a lupta împreună cu noul coronavirus și pentru combinarea vaccinurilor împotriva COVID-19.

BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik. Centrul rusesc de cercetare Gamaleia, compania biofarmaceutică britano-suedeză AstraZeneca, Fundația Rusească pentru Investiții Directe și R-Farm au semnat un memorandum de cooperare pentru combaterea coronavirusului.

“O astfel de dorință de cooperare ar putea servi astăzi un exemplu pozitiv și convingător al conjugării eforturilor, tehnologiilor, investițiilor în numele unui scop comun – protecția vieții, sănătății și securității ale milioanelor de oameni de pe toată planeta”, a declarat Vladimir Putin în regim online, felicitând toate părțile pentru semnarea documentului.

Apoi, directorul Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg, a anunțat demararea testărilor clinice ale unei combinații dintre preparatul rusesc Sputnik V și preparatul AZD1222, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford.

“Testele, din câte înțeleg, nu vor necesita mari investiții și o perioadă îndelungată pentru simplul fapt că cele două platforme tehnologice, în baza cărora au fost create vaccinurilor AstraZeneca și Sputnik V, sunt asemănătoare principial. Iată de ce componentele dintr-un preparat și altul sunt compatibile”, a adăugat savantul.

Ambele vaccinuri au fost create în baza vectorilor adenovirusurilor, în care este încorporată proteina Spike a SARS-CoV-2. În același timp, adenovirușii sunt privați de capacitatea de a se replina: aceștia servesc în calitate de transportori ai materialului generatic (antigen) în celulele umane.

Ghințburg a menționat că Sputnik V, care a demonstrat o eficiență de peste 91,4 la sută (și 100 la sută în cazuri grave de COVID-19), poate spori răspunsul imun la cei vaccinați cu AZD1222, ai cărei eficiență medie este de 70,4 la sută.

Potrivit șefului AstraZeneca, Pascal Soriot, combinarea celor două preparate va asigura o flexibilitate a programului de vaccinare. “Suntem dispuși să utilizăm capacitățile clinice rusești, e o cooperare minunată. Va fi o colaborare unică în lume între doi producători de vaccinuri și, sper, acest lucru ne va permite să asigurăm o protecție mai bună”, a spus Soriot.

De asemenea, el a anunțat că părțile lucrează asupra planificării unui program din care vor face parte câteva state.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
COVID-19, vaccin
Tematic
AstraZeneca face echipă cu creatorii vaccinului ”Sputnik V”
Vaccinul Sputnik V

Expert: Cât timp protejează de coronavirus vaccinul rus „Sputnik V”

857
(reînnoit 22:13 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

857
Tagurile:
imunitate, Vaccinul Sputnik V, Vaccin


Загрузка...

Expert: ”Sputnik V” poate proteja de toate tulpinele cunoscute

151
(reînnoit 07:49 21.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V poate proteja de toate tipurile de tulpine ale coronavirusului, cunoscute până la ora actuală.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V va proteja de toate tulpinele coronavirusului cunoscute până la ora actuală, a declarat directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg.

“Anticorpurile obținute în urma utilizării Sputnik V protejează de toate tulpinele cunoscute până la ora actuală, începând cu cea britanică, și terminând cu tulpina Delta, tulpina indiană”, a declarat Ghințburg la postul de televiziune Rossiya 1.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului se desfășoară în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei. Acesta a primit  numele de Sputnik V. De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile împotriva COVID-19 EpivacCorona, a centrului Vector, și CoviVac, dezvoltat de centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lunii mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccine rusesc – Sputnik Light.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

151
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...
Declaratia Suveranitatii

Maia Sandu de Ziua Suveranității: Libertatea nu este doar o declarație