Coronavirus

Foto: Încă o manifestare atipică a coronavirusului

318
Acest semn poate deveni unul cheie pentru depistarea virusului, mai ales în cazul celor care suportă COVID-19 fără alte simptome.

CHIȘINĂU, 3 nov – Sputnik. Medicii au publicat fotografii cu o manifestare atipică a coronavirusului: tuberculi roșii și violeți pe degetele de la mâinile și picioarele pacienților. Acest lucru a fost comunicat de Huffington Post.

Până la pandemie, astfel de tuberculi pe mâini și picioare erau considerați urmări ale degerăturilor. Însă odată cu creșterea numărului celor infectați cu coronavirus, tot mai mulți oameni au început să acuze astfel de simptome chiar și în perioada caldă a anului, ceea ce a îngrijorat medicii.

Cercetătorii au depistat 12 mii de oameni cu astfel de inflamații pe degetele de la mâini și picioare. Medicii i-au rugat să le prezinte fotografii cu aceste manifestări cutanate ale infecției.
Specialiștii au precizat că legătura dintre astfel de inflamații ale țesuturilor cutanate și coronavirus a fost descoperită datorită efectuării biopsiei pielii la copiii cu astfel de semne pe degete. În pofida faptului că testul lor la COVID era negativ, virusul a fost descoperit în celulele endoteliale, dar și în celulele sudorifice.

”Afectarea endoteliului ar putea fi mecanismul cheie care provoacă astfel de afecțiuni”, a menționat unul dintre specialiști, Niño Jesús.

Liga Internațională a asociațiilor dermatologilor și Academia americană de dermatologie au scos la iveală că aceste afecțiuni ale degetelor pacienților se pot păstra pe parcursul a 15 zile, însă uneori ele se pot manifesta chiar și pe o durată de 130-150 de zile.

Cercetătorii au adăugat că acest semn ar putea fi unul cheie în depistrearea virusului, mai ales în cazul celor care nu manifestă alte simptome ale COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

318
Tagurile:
degete, coronavirus, manifestări cultural-artisitice, simptome, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1249)
Tematic
O nouă mutație a coronavirusului, descoperită în Europa
Gripa sezonieră versus coronavirus: Avem sau nu cazuri în 2020
Premierul rus Mihail Mișustin

Premierul Mișustin a anunțat lansarea celui de-al treilea vaccin rusesc anti-COVID

39
(reînnoit 18:13 26.01.2021)
Premierul Federației Ruse, Mihail Mișustin, a dezvăluit când va intra în circulația civilă cel de-al treilea vaccin anti-COVID-19.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Ministerul Sănătății al Federației Ruse a primit documentele necesare pentru înregistrarea vaccinului împotriva coronavirusului, dezvoltat de către  Centrul Ciumakov. Luna viitoare, preparatul urmează să intre în circulația civilă. Premierul rus, Mihail Mișustin, a declarat acest lucru marți, scrie ziarul "Izvestia".

"Aceasta este a treia realizare a oamenilor noștri de știință. În luna apropiată, va intra și ea în circulația civilă. Acest lucru va permite extinderea vaccinării și o va face mai accesibilă, astfel vor fi protejate încă mai multe persoane de coronavirus", a afirmat el.

Premierul Federației Ruse a cerut, de asemenea, ca toate măsurile necesare să fie luate, astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să aștepte mult timp pentru vaccinare.

"Este important să organizăm procesul (de vaccinare în masă) astfel încât oamenilor să le fie confortabil și să nu fie nevoiți să aștepte prea mult", a spus Mișustin.

Pe 21 ianuarie a devenit cunoscut faptul că cel de-al treilea vaccin rusesc, dezvoltat de către Centrul Ciumakov, ar putea intra în circulația civilă în martie 2021.

În august, Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea virusului COVID-19, creat de Centrul Gamalei. A fost numit "Sputnik V". Din decembrie 2020, preparatul este utilizat pentru vaccinarea populației nu numai în Rusia, ci și în multe alte țări străine.

Ulterior, a fost înregistrat de către Rospotrebnadzor și vaccinul Centrului "Vector" – EpiVacCorona.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
Rusia, coronavirus, COVID-19, vaccin
Tematic
Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19
O nouă recomandare a apărut în instrucțiunile vaccinului "Sputnik V"


Загрузка...
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Bilanțul infectărilor este în creștere: Câte cazuri de COVID-19 sunt înregistrate

76
(reînnoit 17:22 26.01.2021)
Ministerul Sănătății anunță încă 546 de cazuri noi de COVID-19. Astfel, bilanțul infectărilor a ajuns la peste 156 de mii de cazuri. Totodată, 13 bolnavi au pierdut lupta cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU 26 ian - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță alte 546 de cazuri noi de COVID-19, după efectuarea a 2 548 teste primare. 

Printre noile cazuri au fost confirmate și șase cazuri de import din: Ucraina, Germania, Grecia, Kârgâstan și Marea Britanie. Bilanțul îmbolnăvirilor s-a ridicat la 156 972. 

Totodată, datele mai arată că alți 13 bolnavi au fost răpuși de noul coronavirus. Printrei cei decedați din cauza complicațiilor date de COVID-19 se numără și Leonid Gavriliuc, în vârstă de 84 ani, care a activat în funcția de conferențiar universitar la Catedra medicină internă-semiologie a universității de medicină. Astfel, până în prezent 71 de lucrători medicali au pierdut lupta cu boala. 

De la începutul pandemiei, 3 381 de oameni au murit din cauza complicațiuilor date de virus. 

Totodată, 41 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre 16 medici, 23 de asistenți medicali și doi infermieri. În prezent, 2 202 de pacienți sunt internați în spital, dintre care 226 în stare extrem de gravă, iar 48 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație artificială. Totodată, alte 202 de persoane au fost vindecate. Până în prezent, 147 380 de persoane s-au fost tratat de COVID-19. Ministerul Sănătății anunță că 3 463 au o formă ușoară a bolii și se tratează la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
bolnavi, spitale, pandemie, COVID-19


Загрузка...
Le Fonds monétaire international (FMI)

PIB-ul Rusiei va crește: FMI a îmbunătățit prognoza

0
(reînnoit 20:46 26.01.2021)
Fondul Monetar Internațional a îmbunătățit prognoza creșterii economice a Federației Ruse în contextul pandemiei.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Fondul Monetar Internațional (FMI) a îmbunătățit prognoza creșterii PIB-ului Rusiei în acest an, până la trei la sută.

În octombrie, FMI prognoza o creștere a economiei rusești în 2021 cu 2,8%, în contextul pandemiei.

În 2022, FMI prognozează o creștere a PIB-ului cu 3,9 la sută, față de prognoza din octombrie de 2,3 la sută.

“Aprobarea vaccinului și inițierea campaniei de vaccinare în unele țări în decembrie au insuflat speranțe în încheierea pandemiei”, este menționat în raportul Fondului.

De asemenea, FMI a mai adăugat că, în pofida creșterii numărului victimelor pandemiei, activitatea economiei se adaptează treptat la noile condiții.

În anul 2020, potrivit FMI, economia Rusiei s-a contractat cu 3,6 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, PIB, prognoză, FMI
Tematic
Ce se va întâmpla cu programul cu FMI după demisia Guvernului


Загрузка...