Mihai Stratulat

Foto - Cunoscutul medic Mihai Stratulat, în cărucior, la mare

4998
Cunoscutul medic Mihai Stratulat a postat pe pagina sa de Facebook câteva poze care au provocat mari emoții în rândurile numeroșilor săi prieteni și pacienți.

CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Medicul care încă în luna iulie a criticat dur decizia autorităților de a menține închise grădinițele – Mihai Stratulat a ajuns în cărucior. Și nu acasă, dar fiind la odihnă undeva la mare.

Acum câteva ore el a postat pe pagina sa de Facebook câteva fotografii în care îl înfățișează pe el cu familia la mare, doar că el se află în cărucior.

"Toți pun poze de la odihnă, așa frumoase, pe plajă... Iaca am și eu niște poze de la odihnă: ieri și azi... Odihnă plăcută celor care se odihnesc, spor la munca celor care lucrează‼️ Sănătate, tuturor‼️", a scris Mihai Stratulat.  

Este evident că medicul a avut un accident ieri, în timp practica un sport extrem. Este vorba de Rafting, care înseamnă vâslirea pe ape repezi și care este un sport acvatic outdoor ce presupune coborârea pe râuri repezi de munte, cu bărci pneumatice, în echipe de două sau mai multe persoane. Exact asta și prezintă fotografiile pe care le-a încărcat medicul el pe Facebook.

Deși mulți internauți au încercat să fale ce i s-a întâmplat, Mihai Stratulat nu a dat un răspuns clar, dar a lăsat să se înțeleagă că are probleme de spate.

Ironia sorții, tot astăzi ministrul Sănătății a anunțat pe Facebook că are COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4998
Tagurile:
mare, cărucioare, Mihai Stratulat
Laborator

Testarea vaccinului împotriva COVID-19, suspendată de o companie americană

41
(reînnoit 12:00 29.09.2020)
O companie americană care lucrează asupra vaccinului împotriva COVID-19 a anunțat suspendarea temporară a studiilor clinice.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Compania americană de biotehnologie Inovio a suspendat parțial testările vaccinului său împotriva coronavirusului, anunță site-ul oficial al companiei.

Potrivit acestea, Administrația pentru Produse Alimentare și Medicamente (FDA) a notificat-o că are un șir de obiecții față de cea de-a doua fază a testelor vaccinului INO-4800.

”Cât timp nu vor exista răspunsuri la obiecțiile FDA la nivel satisfăcător, solicitarea Inovio de desfășurare a testelor clinice a noului preparat în cadrul fazei 2/3 va fi suspendată parțial”, este menționat în comunicatul companiei.

Deocamdată, Inovio lucrează asupra răspunsurilor la obiecțiile regulatorului și planifică să ofere toate răspunsurile în luna octombrie. După ce FDA va primi răspunsurile din partea companiei, va avea la dispoziție 30 de zile pentru a notifica Inovio cu privire la decizia de autorizarea continuării testărilor.

“Această suspendare parțială a testelor clinice nu a avut loc din cauza unor efecte secundare legate de prima fază a studiilor vaccinului INO-4800 al Inovio”, precizează compania.

Vaccinul INO-4800 vizează împotriva principalei proteine a virusului SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
suspendată, vaccin, testare, SUA
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
AstraZeneca a oprit testările pentru vaccinul anti-COVID - iată din ce cauză


Загрузка...
Vaccinare

De ce nu poate fi grăbită vaccinarea împotriva COVID-19

74
(reînnoit 08:41 29.09.2020)
Reprezentanții centrului Gamalei au explicat de ce nu poate fi realizată mai repede vaccinarea împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Procesul de vaccinare împotriva infecției cu coronavirus ar trebui grăbit, însă deocamdată acest lucru nu-l permit capacitățile tehnice, a declarat pentru RIA Novosti directorul centrului Gamalei Aleksandr Ghințburg.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

El a precizat că în Moscova sunt vaccinate acum câte 500-600 de persoane pe zi. Totodată, deja peste cinci mii de persoane au reușit să se vaccineze împotriva COVID-19.

Ghințburg a atenționat de asemenea asupra lipsei de argumente în favoarea unei amânări a vaccinării pentru o perioadă mai târzie.

De la declanșarea pandemiei, sa-u infectat cu noul coronavirus 33 273 720 de oameni, s-au vindecat după infectare 23 056 480 de oameni. Numărul celor care au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, potrivit datelor Universității Johns Hopkins, a depășit un milion de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74
Tagurile:
COVID-19, vaccin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Dodon explică de ce are încredere în vaccinul rusesc
Un prim lot de vaccin Sputnik V, livrat în Belarus - detalii


Загрузка...

Vor putea oare Azerbaidjanul și Armenia înceteze focul și se înțeleagă

0
(reînnoit 15:48 29.09.2020)
În Nagorno-Karabah situația s-a acutizat la maxim. Pe 27 septembrie au izbucnit ciocniri armate în republica nerecunoscută. Părțile aflate în conflict - Azerbaidjanul și Armenia - se acuză reciproc de provocări.

Ambele țări au declarat că inamicul a atacat și că au fost nevoite să recurgă la o contra-operațiuni. Ciocnirile duc la moartea militarilor și a civililor.

În Karabah nu a mai existat o situație atât de încordată din 1994 - atunci ciocnirile deschise s-au calmat. Dar confruntarea a continuat.

Din punct de vedere legal, Nagorno-Karabah este pământ al Azerbaidjanului, deși în 1991, în urma unui referendum, republica și-a declarat independența. Dar deocamdată independența RNK nu a fost recunoscută în lume.

Din punct de vedere istoric, în Nagorno-Karabah locuiesc în principal armeni. Despre agravarea actuală a situației din regiune aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Armenia, Azerbadjan, Karabah
Tematic
Azerii au preluat controlul asupra a 6 localități din Karabah


Загрузка...