Testare la COVID-19

Medici, despre apariţia celui de-al treilea și chiar al patrulea val de Covid-19

167
(reînnoit 18:31 20.08.2020)
Președintele unei comunități ştiinţifice japoneze pentru boli infecțioase a avertizat cu privire la riscul apariţiei de noi valuri de contaminare cu Covid-19 în viitor și a sugerat că ar trebui să ne obişnuim cu prezența virusul în viața de zi cu zi.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. În contextul unei creșteri a cazurilor de infectare cu Covid-19, creştere înregistrată în multe țări, o comunitate științifică japoneză pentru boli infecțioase a avertizat cu privire la riscul unor noi valuri epidemice, relatează canalul de televiziune NHK.

„Acum suntem în mijlocul celui de-al doilea val. Evoluţia situației trebuie monitorizată atent. Se pare că țara și Tokyo trec de vârful contagiunii. Dar trebuie să fim atenţi dacă numărul crește din nou”, a spus președintele comunității, Kazuhiro Tateda, citat de Sputnik France

S-a descoperit mecanismul de infectare cu coronavirus>>>

Potrivit acestuia, este posibil să apară un al treilea și chiar un al patrulea val de infectări cu coronavirus. Din acest motiv, „va fi necesar să ne obişnuim cu o viață în condiţiile existenţei coronavirusului”, a adăugat Kazuhiro Tateda.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

167
Tagurile:
infectare, medici, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1168)
Tematic
Record absolut: 626 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 într-o singură zi

Serbia a primit primul lot al vaccinului rusesc Sputnik V

44
(reînnoit 18:55 04.12.2020)
Primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” a ajuns în Serbia. La Belgrad au fost transmise 20 de doze de preparat pentru studii clinice.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că cercetările vor demara în curând. După aceea, Serbia va decide dacă va utiliza preparatul.

Sputnik V este primul vaccin anti-COVID-19 din lume. A fost dezvoltat la centrul Gamalei, fiind creat în baza platformei vectorilor adenovirali umani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, Serbia
Tematic
Președintele Rusei, despre furnizarea și producerea vaccinului ”Sputnik V” în țările OTSC


Загрузка...
Spital COVID

Simptomele unei îmbolnăviri de durată cu COVID specialiști

220
(reînnoit 08:15 03.12.2020)
Medicii britanici au enumerat simptomele care vorbesc despre faptul că pacientul suportă o formă de COVID-19 cu o evoluție îndelungată.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Medicii menționează într-un studiu publicat în British Heart Foundation că urmări negative de durată ale infectării cu coronavirusul de tip nou pot fi depistate nu numai la pacienții care au nevoie de spitalizare, comunică RIA Novosti.

Totodată, astfel de efecte îndelungate pot să aducă daune grave sănătății din cauza unei afectări extinse a organelor interne.

Specialiștii au relevat în total șapte simptome ale unei evoluții severe a infecției cu COVID-19:

Medicii au menționat că pacienții care suportă un COVID-19 ”de durată” pot avea îmbunătățiri temporare ale stării de sănătate, însă ulterior semnele bolii se fac iarăși simțite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

220
Tagurile:
simptome, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1168)
Tematic
Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu
De ce nu trebuie vaccinată toată lumea împotriva coronavirusului – expert


Загрузка...
Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

VIDEO: Monumentul lui Ștefan cel Mare poartă mască de protecție

72
Pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului a fost aplicată o mască de protecție în această dimineață. Pe aceasta era imprimată abrevierea denumirii unui partid politic.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului purta în această dimineață mască de protecție cu însemnul Partidului Acasă Construim Europa. În fruntea acestei formațiuni politice se află fostul șef adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Gheorghe Cavcaliuc.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că în acest mod a vrut să atragă atenția asupra faptului că este necesară respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19 și a spus că, în opinia sa, guvernarea nu a gestionat așa cum s-ar cuveni criza pandemică.

La scurt timp, serviciile specializate au intervenit la fața locului și au scos masca de protecție de pe monumentul lui Ștefan cel Mare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tagurile:
mască, Ștefan cel Mare, monument
Tematic
FOTO: Un bust al domnitorul ''Ștefan cel Mare și Sfânt'' a fost inaugurat la IGSU


Загрузка...