COVID-19

Record absolut: 626 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 într-o singură zi

539
(reînnoit 17:20 19.08.2020)
O creștere spectaculoasă a cazurilor noi de COVID-19 s-a înregistrat astăzi în Republica Moldova. La peste 600 de oameni a fost confirmat virusul într-o singură zi.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că astăzi a fost atins un record absolut al cazurilor noi de COVID-19 - 626 de cazuri au fost confirmate într-o singură zi. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import (Turcia). Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 31.415. În total au fost efectuate 2889 de teste, dintre care primar – 2311 şi repetat – 578.

Din numărul total de persoane la care astăzi a fost confirmată prezența virusului 29 sunt lucrători medicali: medici - 9,  asistenți medicali - 18, personal auxiliar - 2.

512 persoane sunt în stare gravă, dintre care 31 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1257 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Alte 284 de persoane au fost tratate și externate. În total, 22 169 de persoane au fost tratate de COVID-19. Astăzi au murit alte șase persoane din cauza complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

539
Tagurile:
COVID-19, record
Tematic
OMS a spulberat un mit despre transmiterea COVID-19
Bill Gates, convins de venirea unei noi pandemii

Gates, convins de venirea unei noi pandemii: A doua oară nu vom fi atât de proști

161
(reînnoit 20:22 22.11.2020)
Potrivit lui Bill Gates, o astfel de evoluție a evenimentelor, în conformitate cu cel mai rău scenariu, ar putea să se întâmple deja peste trei ani.

CHIȘINĂU, 23 ноя — Sputnik. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a prezis o nouă pandemie pentru omenire. Miliardarul a înregistrat un podcast în care a discutat cu actrița Rashida Jones și specialistul principal al SUA în boli infecțioase, Anthony Fauci, despre răspândirea coronavirusului și schimbările aduse de COVID-19.

În timpul conversației, Jones l-a întrebat dacă omenirea va fi lovită inevitabil de o nouă pandemie.

"Da. Și vom avea noroc dacă acest lucru se întâmplă peste douăzeci de ani", - a spus Gates. El a menționat, de asemenea, că există un scenariu în care acest lucru se poate întâmpla mult mai devreme - în trei ani.

Cu toate acestea, după cum a subliniat fondatorul Microsoft, data viitoare omenirea va fi mai „pregătită” pentru o pandemie. Potrivit acestuia, până în acest moment vor apărea algoritmi dovediți, în conformitate cu care va fi introdusă carantina, iar sistemele de testare a potențialilor purtători ai infecției se vor îmbunătăți.

„A doua oară nu vom fi atât de proști”, a conchis el.

Mai devreme în programul The Daily Show, Gates a avertizat că situația cu coronavirusul se poate complica iarna. În opinia sa, în sezonul rece, oamenii petrec mai mult timp în interior, se satură să ia măsuri de precauție, iar virusul se poate înmulți mai activ. Miliardarul consideră că infecția va bate în retragere odată cu creșterea producției de vaccinuri - după aceea, după cum a remarcat Gates, omenirea va vedea „lumina la capătul tunelului”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

161
Tagurile:
pandemie, Bill Gates
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates
Uluitor: Fondatorul gigantului Microsoft, Bill Gates, vrea să creeze „vaca ideală” - Video


Загрузка...
Putin: Rusia, gata să ofere tuturor vaccinul anti-COVID-19 - Video

Putin: Rusia, gata ofere tuturor vaccinul anti-COVID-19 - Video

160
(reînnoit 21:18 23.11.2020)
Moscova a susținut proiectul unei decizii cheie a summitului G20 - să facă în așa fel ca vaccinurile eficiente și sigure să fie accesibile pentru toată lumea.

CHIȘINĂ, 21 ноя - Sputnik. Vaccinul împotriva coronavirusului ar trebui să fie accesibil pentru toată lumea, Federația Rusă susține proiectul de document al Forumului G20 pe această temă și este gata să îl furnizeze tuturor țărilor care au nevoie, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în discursul său la summitul G20.

"Rusia sprijină proiectul de decizie cheie a actualului summit, care vizează punerea la dispoziția tuturor a vaccinurilor eficiente și sigure", a spus Putin.

Fără îndoială, a continuat el, medicamentele pentru imunizare ar trebui să aparțină domeniului public, „iar țara noastră, Rusia, desigur, este gata să ofere celor care au nevoie de vaccinuri dezvoltate de oamenii de știință”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

160
Tagurile:
vaccin, COVID-19, Putin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Venezuela cumpără 10 milioane de doze de vaccin din Rusia


Загрузка...
Anatolie Prohnițchi

Arderea frunzelor - pericol pentru sănătate: Amenzi usturătoare

0
(reînnoit 22:10 23.11.2020)
Specialiștii atenționează: nivelul poluării aerului atmosferic în urma arderii frunzelor ajunge la cote critice și poate avea efecte negative asupra sănătăţii populaţiei. Persoanele care vor recurge la acest proces vor plăti amenzi.
Arderea frunzelor - pericol pentru sănătate: Amenzi usturătoare

Odată cu venirea toamnei, tot mai des oamenii dau foc frunzelor uscate: atât în orașe, cât și în localitățile rurale. Substanţele nocive rezultate din arderea frunzelor se acumulează în stratul de aer de la suprafaţa solului, fiind emanate diferite substanţe toxice, precum monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, funinginea, oxizii de azot, hidrocarburile şi dioxinele - cei mai toxici şi periculoşi compuşi organici de compoziţie complexă.

Aceste substanţe chimice pot cauza intoxicaţii, afecţiuni ale căilor respiratorii și sistemului nervos central, ale mucoasei ochiului sau unele maladii severe.

"Aceste sunt niște deprinderi și obiceiuri ale oamenilor de a aduna frunzele și a le da foc, iar mai apoi respirăm acest aer poluat. Soluția corectă ar fi ca frunzele să fie adunate și ulterior să fie folosite pentru îngrășăminte. Cumpărăm adesea diverși compuși chimici, însă nu folosim ce ne oferă natura", a relatat într-un interviu pentru Sputnik ecologistul Anatolie Prohnițchi.

Mai mult, legislația în vigoare prevede amenzi pentru arderea resturilor vegetale. Conform Codului Contravențional al Republicii Moldova, art.154, persoanele fizice se sancţionează cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 60 de ore, iar persoanele juridice cu amendă de la 120 la 180 de unităţi convenţionale cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
amenzi pentru arderea frunzelor, frunze uscate, toamnă


Загрузка...