Vaccin

Testarea primului vaccin împotriva COVID-19 a fost finalizat cu succes în Rusia

134
(reînnoit 08:10 23.07.2020)
Vaccinul împotriva coronavirusului nu a fost pus încă în folosință, utilizarea acestuia în afara cadrului studiilor clinice nu este încă posibilă.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Ministerul Apărării a finalizat oficial studiile clinice asupra primului vaccin rusesc împotriva coronavirusului. În prezent, al doilea grup de 20 de voluntari au fost externați din spitalul militar din Burdenko. Primul grup de persoane a fost externați acum câteva zile.

Medicii au urmărit timp de 28 de zile reacția la medicament și au ajuns la concluzia că vaccinul este unul sigur și nu provoacă reacții adverse grave.

Tuturor pacienților le-a fost făcută analiza de sânge înainte de externare, care a confirmat prezența anticorpilor și imunitatea la COVID-19.

Următorul obiectiv al cercetării este de a determina care este durata imunității dobândite la persoanele care au fost vaccinate.

De asemenea, una dintre cele mai importante probleme este momentul lansării medicamentului, acum se va decide problema înregistrării de către stat.

Vaccinul dezvoltat încă nu este utilizat în afara cercetărilor, au menționat reprezentanții instituției.

Amintim: mai devreme, oamenii ruși de știință pentru prima dată au fost capabili să obțină anticorpi care neutralizează virusul SARS-CoV-2 (agent cauzal al infecției cu coronavirus).

Aceasta este o adevărată descoperire în știință, deoarece rezultatele obținute vor ajuta foarte mult în îmbunătățirea atât a medicamentelor pentru COVID-19, cât și a vaccinului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

134
Tagurile:
Rusia, COVID-19, vaccin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (984)
Tematic
Suspiciuni fără precedent! Șefi de state cer garanții pentru acces la vaccin anti-Covid
Primul vaccin din lume împotriva COVID-19, finalizat în Rusia - detalii
Laborator, imagine de arhivă

Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor oferă detalii

66
(reînnoit 21:14 18.09.2020)
Rospotrebnadzor anunță de câte ori a suferit mutații coronavirusul și care sunt cele mai stabile mutații care au cunoscut o largă răspândire în lume.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Potrivir Rospotrebnadzor, astăzi, există câteva mii de mutații ale coronavirusului în lume, informează RIA Novosti.

În același timp, 22 de mutații sunt fixate și sunt moștenite stabil, a explicat autoritatea de reglementare.

”În prezent există aproximativ 22 de astfel de mutații unice. Trebuie remarcat faptul că aceste mutații au avut loc în ianuarie - martie 2020 și, ulterior, alte mutații în genomul virusului nu au fost detectate, care ar fi căpătat o largă răspândire”, a declarat instituția într-un comunicat.

Serviciul de presă a explicat că cea mai stabilă schimbare este apariția a două mutații unice; la 93 la sută din probele studiate se găsește această pereche. Primele variante ale virusului cu aceste segmente au fost detectate la sfârșitul lunii ianuarie în China, apoi în Australia, iar la sfârșitul lunii februarie au fost găsite deja în majoritatea țărilor din Europa de Vest, Arabia Saudită, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Maroc și Senegal.

Pe teritoriul Rusiei, această pereche de mutații este detectată în 99% din probele studiate, menționează Rospotrebnadzor. În același timp, după compararea cu genomurile străine, experții au ajuns la concluzia că variantele de tulpini cu mutații P314L (gena ORF1b) și D614G (gena S) comune în Europa de Vest au fost importate masiv în Rusia în martie și aprilie.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Rospotrebnadzor, coronavirus, mutații
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (984)
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare


Загрузка...
Мужчина в лицевой маске из-за распространения коронавируса

Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi

138
(reînnoit 21:06 17.09.2020)
Ministrul britanic al Sănătăţii a anunţat introducerea de noi restricții în mai multe orașe britanice pentru stoparea răspândirii coronavirusul. Anterior, ministrul a spus că în ţară se înregistrează o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri COVID-19.

BUCUREŞTI, 17 sept – Sputnik. Anterior, joi, ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a spus că în Regatul Unit continuă să se înregistreze o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19.

Astfel, ministrul a anunțat astăzi introducerea de noi măsuri restrictive pentru stoparea răspândirii coronavirusului în spaţiile de divertisment din nord-estul Marii Britanii, potrivit Sputniknews

Măsurile includ obligativitatea închiderii la ora 22:00 în cazul companiilor de ospitalitate, inclusiv al pub-urilor care erau de obicei deschise până la ora 23:00, și interzicerea socializării persoanelor din diferite gospodării. Restricțiile vor intra în vigoare vineri, a adăugat ministrul.

„De mâine, în Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Newcastle upon Tyne, Gateshead, Sunderland și County Durham, locuitorii nu trebuie să socializeze cu alte persoane din afara propriilor gospodării”, a spus Hancock.

Potrivit acestuia, ospitalitatea privind consumul de alimente și băuturi în aceste zone va fi limitată doar la servirea la masă.

Anterior, consiliile din cele șapte zone au solicitat impunerea de noi restricții în contextul unui număr tot mai mare de cazuri confirmate de COVID-19.

Potrivit datelor publicate de guvern, numărul de cazuri de coronavirus în Marea Britanie a crescut cu 3.991, ajungând la 378.219, în total.

Hancock a cerut, de asemenea, oamenilor să nu facă test dacă nu prezintă simptome, deoarece acest lucru pune o povară serioasă asupra sistemului de testare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

138
Tagurile:
măsuri restrictive, Măsuri, coronavirus, Marea Britanie


Загрузка...
Air Moldova

O navă a companiei Air Moldova a fost reținută la Istanbul

78
(reînnoit 22:30 18.09.2020)
O aeronavă a companiei Air Moldova a fost reținută astăzi pe aeroportul din Istanbul. Compania aeriană a venit cu explicații.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Operatorul aerian anunță că un avion din flota 9U a fost reținut pe aeroportul din Istanbul, Turcia, din cauza unei „datorii istorice acumulate în perioada în care Air Moldova era companie de stat”. 

Air Moldova susține că după suspendarea zborurilor în contextul pandemiei COVID-19 s-a confruntat cu probleme financiare, astfel nu a mai putut efectua plăți față de o companie ce presta servicii de alimentare cu combustibil.

În aceste condiții, astăzi, după ce a efectuat cursa Chișinău-Istanbul, nava a fost reținută pe aeroportul din Turcia și nu a mai putut efectua zborul de retur. 

„A fost reținută la sol, fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău”, menționează operatorul aerian printr-un comunicat de presă. 

Compania susține că nu s-a mai confruntat până acum cu astfel de situații. 

„Această acțiune este una fără precedent în istoria activității companiei Air Moldova. În momentul de față, managementul companiei duce un dialog cu reprezentanții companiei petroliere și ai aeroportului din Istanbul și întreprinde toate măsurile necesare pentru soluționarea cazului”, menționează Air Moldova.

Pasagerii cursei suspendate urmează să fie transportați la Chișinău abia mâine. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
Istanbul, reținută, AIR Moldova, navă
Tematic
Cunoscută companie aeriană, la un pas de naționalizare - legătura cu „Air Moldova”


Загрузка...