Munca de farmacistă pe timp de pandemie

Farmacistă: Pastilele despre care se scria în presă tratează COVID-19 se vindeau masiv

456
(reînnoit 10:33 09.04.2020)
Farmaciștii spun că după ce a fost anunțată starea de urgență a fost epuizat tot stocul de măști și mănuși de la depozite.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Diana Șchipu muncește într-o farmacie din Capitală. Aceasta spune că lucrurile s-au schimbat din momentul în care a fost decretată stare de urgență și virusul COVID-19 a început să se extindă în țara noastră. Tânâra ne-a povestit că munca a devenit mai anevoioasă datorită faptului că trebuie să respecte niște reguli stricte de igienă și de protecție persoanală.

Munca de farmacistă pe timp de pandemie
© Photo : Diana Schiopu
Munca de farmacistă pe timp de pandemie
”S-a schimbat starea internă, ne simțim mai responsabili față de societate, este mai anevoios lucrul datorită echipamentului pe care îl purtăm”, a declarat Diana pentru Sputnik Moldova.

Potrivit Dianei, în momentul în care au apărut primele cazuri de COVID-19 în Republica Moldova oamenii erau foarte panicați. În câteva zile a fost epuizat tot stocul de măști și mănuși de la depozite. Unele preparate antivirale despre care se tot vorbea la știri că tratează această boala la fel au dispărut.

”Cei care nu au reușit să-și facă rezerve erau indignați. Spuneau: ”cum e posibil așa ceva”. Furnizorii locali au reușit să rezolve situația suplinid stocul de măști, mănuși și soluții antibacteriene. Acum, oamenii sunt mai liniștiți pentu că au cu ce se proteja. Adevărul este că acum eliberăm maximum 5 bucăți pentru fiecare persoană”, a mai adăugat tânăra.

Munca de farmacistă pe timp de pandemie
© Photo : Diana Schiopu
Munca de farmacistă pe timp de pandemie

Diana afirmă că deseori este întrebată dacă nu îi este frică să se îmbolnăvească de COVID-19 pentru că este și ea în prima linie, la fel ca cei din spitale, dar și cei care asigură ordinea publică. Ea spune că își face meseria și pune în prim plan datoria pe care o are față de oameni.

”Profesia nobilă pe care am ales-o mă face în primul rând să mă gândesc cum să-i ajut pe cei din jur, dacă la fiecare din sistemul medical i-ar fi frică, lumea ar rămâne neajutorată. Am grijă de imunitatea mea când este trecerea de la un sezon la altul. Clar e că riscul este înalt pentru că în farmacie de regulă nu vin oamenii care sunt sănătoși. Sunt mereu expusă, dar m-am informat ce reprezintă acest virus și cum să pă protejez corect”, a mai precizat Diana.

Chiar dacă interacționează zilnic cu sute de oameni, Diana spune că nu s-a izolat de familie. Aceasta spune că la muncă este echipată.

”Acasă am grijă să fac curat zilnic cu soluții dezinfectante. Aerisesc hainele, după o zi de muncă, le pun la spălat, am grijă ca mâinile să fie mereu curate”, a mai precizat tânăra.

Pentru toți este clar că oamenii, în această perioadă de pandemie, solicită cel mai des mănuși, măști și antiseptic. Pe lângă acestea, oamenii mai cumpără și pastile.

”În această perioadă pacienții solicită des: paracetamol, preparate antivirale, vitamina C, soluții antibacteriene și, desigur, clasic - măști și mănuși”, a mai precizar Diana.

Farmacista spune că, atunci când se află la muncă, încearcă să păstreze distanța față de colegi pentru a diminua riscul de infectare.

În țara noastră este în vigoare Codul Roșu de pericol de infectare cu COVID-19. Până la această oră au fost confirmate 1174 de cazuri de infecție și 27 de decese. Alte 43 de persoane au fost externate.

456
Tematic
Jaf într-o farmacie: Un bărbat înarmat a furat toți banii
Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак).

Rusia va furniza Nepalului până la 25 de milioane de doze de vaccin ”Sputnik V”

44
(reînnoit 13:32 12.01.2021)
Rusia intenționează să furnizeze Nepalului până la 25 de milioane de doze de vaccin rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Anunțul a fost făcut ce Zamir Kabulov, directorul departamentului al doilea din Asia al Ministerului rus de Externe, într-un interviu acordat ageției RIA Novosti.

"Aș dori să remarc faptul că și alte țări din regiune, în special Nepal, manifestă un mare interes față de aprovizionarea cu vaccin rusesc. Una dintre companiile farmaceutice nepaleze a semnat un memorandum cu Fondul de investiții directe din Rusia, conform căruia până la 25 de milioane de doze de ”Sputnik V” pot fi furnizate Republicii Himalaya”, a spus Kabulov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, doze de vaccin, Nepal, Rusia


Загрузка...

Testări în masă la COVID-19 în China, după depistarea a noi cazuri

50
(reînnoit 19:25 11.01.2021)
În China au loc testări în masă la coronavurs după ce au fost depistate noi cazuri de infecție în provincia din preajma capitalei Beijing.

Autoritățile chineze presupun că vor testa întreaga populație timp de trei zile. În Beijing, oamenii se aliniază în rând pentru a fi testați la coronavirus, 11 ianuarie 2021, în urma unor noi cazuri de infecție cu noul virus care au fost depistate în provincia care înconjoară Beijingul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
 • © REUTERS / Tingshu Wang

  Oamenii care poartă măști de față merg pe o stradă, după noi cazuri de coronavirus (COVID-19) depistate în țară, la Beijing, China, 11 ianuarie 2021.

 • © REUTERS / Tingshu Wang

  Scanarea în taxi înainte e călătorie, după ce au fost depistate noi cazuri de boală coronavirus (COVID-19), Beijing, China, 11 ianuarie 2021.

 • © AP Photo / Wang Xiao/Xinhua

  Un medic în costum de protecție testează un copil la coronavirus, în apropierea unei zone rezidențiale din Shijiazhuang, în provincia Hebei din nordul Chinei, duminică, 10 ianuarie 2021.

 • © AFP 2020 / Greg Baker

  Oamenii se aliniază pentru a fi testați la coronavirus (COVID-19) Beijing, 11 ianuarie 2021, în urma unor noi cazuri depistate în provincia din preajma Beijingului.

 • © AP Photo / Andy Wong

  Un bărbat cu mască pe o stradă din Beijing.

 • © AP Photo / Mu Yu/Xinhua

  Un medic chinez cu teste de laborator.

 • © AFP 2020 / Greg Baker

  Testări în masă la COVID-19 în China

 • © AFP 2020 / Greg Baker

  Testări în masă la COVID-19 în China, după depistarea a noi cazuri

Tagurile:
COVID-19, masă, teste, Test, coronavirus, Beijing, China


Загрузка...
Poliția

Alerta cu bombă la centrul comercial Poliția spune cine a făcut apelul

0
(reînnoit 23:07 15.01.2021)
Specialiștii ”Bomteh” a făcut verificări minuțioase la Centru comercial amplasat pe str. Arborilor după ce Poliția a fost alertată în legătură cu un obiect explozibil aflat acolo. Alerta s-a dovedit fam falsă.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Specialiștii ”Bomteh nu au depistat nici un obiect explozibil, anunță Poliția Capitalei.

”Urmare a verificării Centrului Comercial, de către specialiștii din cadrul serviciului ”Bomteh”, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate”, a comunicat serviciul de presă al instituției.

Totodată, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, a fost identificată persoana care a făcut apelul telefonic la Poliție. Acesta s-a dovedit a fi un minor în vârstă de 13 ani.

Oamenii legii anunță că pe caz a fost inițiat un proces penal pentru a fi stabilite toate circumstanțele.

Amintim că în această seară in individ a sunat la Poliție, la 20:20, și a comunicat că pe acoperișul unui centru comercial amplasat pe str. Arborilor din Chișinău se află un obiect explozibil. Forțele de ordine au intrat în alertă.

Forțele de ordine care s-au deplasat la fața locului au încercuit zona și au evacuat toți vizitatorii din centru comercial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
centru comercial, Chișinău, Poliția, alertă cu bombă
Tematic
Poliția oferă informații despre alerta cu bombă de la Judecătoria Chișinău


Загрузка...