COVID-19

Coronavirus în Moldova: De astăzi activează încă două spitale pentru pacienți cu COVID-19

562
(reînnoit 11:41 26.03.2020)
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecțieii Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că de astăzi alte două spitale vor activa pentru pacienți cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. De astăzi în alte două spitale se vor putea trata pacienții infectați cu COVID-19. Este vorba de Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat. Informația a fost oferită de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

”De astăzi vom activa două spitale regionale pe care punem o miză foarte mare și le implicăm în acest circuit vizavi de persoanele care sunt suspecte sau infectate cu COVID-19. Este vorba de Spitalul Republican din Bălți și cel din Comrat. Spitalele respective sunt pregătite. Persoanalul a fost instruit. Ieri spitalele au ridicat echipamentele de protecție individuală”, a pecizat Viorica Dumbrăveanu. 

Ministrul Sănătății a mai precizat că în aceste zile se desfășoară instruirea medicilor de familie pentru a-i implica în lupta împotriva COVID-19. Dumbrăveanu a declarat că aceștia reprezintă un potențial enorm. 

”În zilele acestea desfășurăm instruirea personalului medical. Vreau să menționez că instruim medicii de familie care reprezintă un potețial enorm și care sunt în contact cu persoanele care sunt în regim de autoizolare. Ei reprezintă un element forte în tot lanțul sistemului medical. Realizăm instruirea medicilor reaumatologi și anesteziologi. Pe această cale, țin să-i mulțumesc OMS, dar și personalului medical calificat care este implicat în acest proces ”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Până acum, în Moldova au fost confirmate 149 de oameni bolnavi de COVID-19.  În Republica Moldova a fost instituit, în data de 13 martie, cod roșu de pericol de răspândire a coronavirusului. În data de 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență. O femeie care contractase coronavirusul a decedat în data de 18 martie. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după infectarea cu COVID-19.

562
Tagurile:
spitale, Moldova, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (325)
Tematic
Coronavirus în Republica Moldova: Noi informații prezentate de ministrul Sănătății


Загрузка...