Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Dumbrăveanu: Avem nevoie de toți medicii din Moldova, din sectorul public și privat

236
(reînnoit 12:56 25.03.2020)
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a subliniatat că în aceste momente grele Moldova are nevoie de toți medicii.

CHIȘNĂU, 25 mart - Sputnik. Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a făcut un apel către toți medicii din Moldova. Ea a subliniat că în aceste momente de criză pentru Republica Moldova este nevoie de implicarea tuturor medicilor, din sectorul public și privat, pentru a ajuta în lupta cu coronavirusul de tip nou. 

”Astăzi societatea are nevoie de toți medicii din țară. Indiferent dacă vorbim de sectorul public sau de sectorul privat. Astăzi cetățenii Republicii Moldova au nevoie de energia, dar și de profesionalismul medicilor, indiferent de anumite aspecte ce apar în mass-media. Stimați angajați medicali, noi vom întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura motivarea corespunzătoare, dar și protecția dumneavoastră în lupta cu COVID-19 ”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a declarat anterior că sistemul de sănătate publică primește ajutor și din partea unor prestatori de servicii medicale privați.

”Am primit un lot de donații, de teste, care vin din partea unui prestator privat de servicii medicale. Și îmi exprim recunoștința pentru acest suport care ne este acordat”, a mai adăugat Dumbrăveanu.

Țara noastră a mai primit un lot de teste din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a mai informat că autoritățile au semnate mai multe contracte de livrare a testelor pentru țara noastră pentru a avea rezerve în cazul în care situația se va înrăutăți.

De altfel, Avocatul Poporului a comunicat despre intenția unui număr impunător de medici de a depune cereri de demisie din cauza lipsei echipamentului de protecție care ar oferi o siguranță personalului medical în momentul acordării asistenței medicale.

Informațiile au venit nu doar din instituțiile medico-sanitare publice care asigură tratamentul și diagnosticarea cetățenilor infectați sau suspecți de COVID-19, dar și de la personalul medical din alte instituții medico-sanitare publice (inclusiv raionale), care consideră că nu este suficient protejat pentru eventuale intervenții medicale cu implicarea acestei categorii de pacienți.

236
Tagurile:
medici, Viorica Dumbrăveanu
Tematic
Dumbrăveanu: ”Haideți să fim responsabili - de asta depinde viața şi viitorul Moldovei”


Загрузка...