Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă

Care este starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19 - detalii

295
(reînnoit 11:04 24.03.2020)
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a oferit noi informații despre starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a venit cu date noi în ceea ce privește starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19. Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, starea a două persoane care sunt internate la Spitalul Clinic Republican este gravă. 

”Avem 8 copii care sunt la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii. La momentul actual starea acestora este de gravitate medie. În cazul adulților avem zece persoane a căror stare de sănătate este gravă, dar stabilă. Avem persoane a căror gravitate a stării de sănătate este medie, 7 persoane a căror stare de sănătate este satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Republican, la momentul actual sunt trei persoane care sunt spitalizate. O persoană este de gravitate medie-ușoară și în cazul a două persoane evoluția stării de sănătate este gravă”, a precizat ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a rămas neschimbat. Este vorba de 109 cazuri. Sunt 64 de femei și 45 de bărbați infectați cu coronavirus. Cazuri de import sunt 43.

Este vorba de Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România, Cehia. Până ieri au fost investigate 907 persoane care au prezentat simptome de infectare cu coronavirus. 

Guvernul a autorizat ieri măsuri drastice care intră în vigoare de mâine (25 martie). Va fi interzisă aflarea vârstnicilor de peste 63 în afara domiciliului, decât în situații de stringentă necesitate.

La fel, se interzice, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement. O altă interdicție se referă la prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere.

295
Tagurile:
sanatate, stare, informatii
Tematic
Detalii despre situația la frontieră: Unde au fost înregistrate cele mai multe traversări

Serbia a primit primul lot al vaccinului rusesc Sputnik V

56
(reînnoit 18:55 04.12.2020)
Primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” a ajuns în Serbia. La Belgrad au fost transmise 20 de doze de preparat pentru studii clinice.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că cercetările vor demara în curând. După aceea, Serbia va decide dacă va utiliza preparatul.

Sputnik V este primul vaccin anti-COVID-19 din lume. A fost dezvoltat la centrul Gamalei, fiind creat în baza platformei vectorilor adenovirali umani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, Serbia
Tematic
Președintele Rusei, despre furnizarea și producerea vaccinului ”Sputnik V” în țările OTSC


Загрузка...
Spital COVID

Simptomele unei îmbolnăviri de durată cu COVID specialiști

220
(reînnoit 08:15 03.12.2020)
Medicii britanici au enumerat simptomele care vorbesc despre faptul că pacientul suportă o formă de COVID-19 cu o evoluție îndelungată.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Medicii menționează într-un studiu publicat în British Heart Foundation că urmări negative de durată ale infectării cu coronavirusul de tip nou pot fi depistate nu numai la pacienții care au nevoie de spitalizare, comunică RIA Novosti.

Totodată, astfel de efecte îndelungate pot să aducă daune grave sănătății din cauza unei afectări extinse a organelor interne.

Specialiștii au relevat în total șapte simptome ale unei evoluții severe a infecției cu COVID-19:

Medicii au menționat că pacienții care suportă un COVID-19 ”de durată” pot avea îmbunătățiri temporare ale stării de sănătate, însă ulterior semnele bolii se fac iarăși simțite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

220
Tagurile:
simptome, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu
De ce nu trebuie vaccinată toată lumea împotriva coronavirusului – expert


Загрузка...
Donald Trump

Trump, o nouă decizie care va înfuria militariștii SUA!

0
(reînnoit 19:54 05.12.2020)
Președintele Trump își respectă promisiunea de a pune capăt ”războaielor fără sfârşit” în care sunt implicate SUA – a luat o nouă decizie care înfurie militariștii americani.

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Agențiile internaționale de presă au transmis azi noapte că preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat retragerea ”majorităţii" trupelor americane din Somalia până la începutul anului 2021”.

”O partea a forţelor vor putea fi redesfăşurate în afara Africii de Est, restul forţelor vor fi repoziţionate din Somalia spre ţările vecine, cu scopul de a permite operaţiuni transfrontaliere ale SUA şi forţelor partenere, pentru menţinerea presiunii asupra organizaţiilor extremiste violente”, a anunțat Departamentul Apărării al SUA.

La ora actuală, ”circa 700 de soldaţi ai forţelor speciale americane pregătesc şi consiliază armata somaleză în această ţară din Cornul Africii împotriva jihadiştilor din Al-Shebab, afiliaţi organizaţiei Al-Qaeda”, transmite Agerpres, citând surse internaționale.

În acest fel, președintele Trump își respectă promisiunea ”de a pune capăt războaielor fără sfârşit” în care sunt implicate SUA”.

Dar este o decizie care înfurie militariștii americani, astfel încât Departamentul Apărării a trebuit să de asigurări că ”Statele Unite nu se retrag şi nici nu se dezangajează din Africa”.

”Vom continua să slăbim organizaţiile extremiste violente ce pot ameninţa teritoriul nostru”, precizează DoD, ”va fi conservată capacitatea de a efectua operaţiuni antiteroriste în Somalia”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA, decizie, Trump
Tematic
Trump: Există o singură modalitate ca Biden să devină președinte


Загрузка...