Directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus

Pandemia ”accelerează”: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății

236
(reînnoit 08:58 24.03.2020)
Ritmul în care crește numărul cazurilor înregistrate de coronavirus este îngrijorător, în contextul în care avem deja peste 370 de mi de persoane contaminate.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Pandemia se accelerează, a avertizat directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă, iar acum este important ce vom întreprinde pentru a schimba traiectoria, a menționat el.

A fost nevoie de 67 de zile de la raportarea primului caz pentru a se ajunge la 100.000 de cazuri, de 11 zile pentru a ajunge următoarele 100.000 de cazuri și doar de patru zile pentru înregistrarea altor 100.000 de cazuri”, a subliniat Ghebreyesus.

Totuși, în ciuda acestor statistici, directorul OMS afirmă că încă este posibil „schimbarea traiectoriei”.

Însă pentru a câștiga, trebuie să atacăm virusul. Contează ce vom face în continuare, a mai spus oficialul, care a cerut tuturor țărilor să adopte testări riguroase şi să pună la punct strategii de urmărire a contactelor. El a menționat că doar măsurile de a ține oamenii în casă și de distanțare fizică au efect pentru încetinirea răspândirii virusului, însă nu sunt suficiente pentru a câștiga lupta cu COVID-19.

Pentru a câștiga, virusul trebuie atacat cu tactici agresive, precise, trebuie testat fiecare caz suspect, iar fiecare persoană confirmată trebuie izolată și tratată, dar și carantinizat fiecare contact apropiat, a mai specificat Ghebreyesus.

236
Tagurile:
avertisment, coronavirus, pandemie, OMS
Tematic
Coronavirusul îi lovește nemilos pe medici din cauza iresponsabilității pacienților
Interdicții dure din 25 martie: Dispoziția integrală a Comisiei Situații Excepționale
Медицинский работник демонстрирует флакон с вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac) во время вакцинации против коронавирусной болезни (COVID-19)

Comitet consultativ științific internațional pentru vaccinul Sputnik V

71
(reînnoit 07:32 19.01.2021)
Fondul rusesc de Investiții Directe (RDIF) și Centrul rusesc de Cercetare Gamaleia au anunțat luni înființarea unui comitet consultativ științific privind vaccinul Sputnik V, comitet care va include oameni de știință de top din nouă țări.

BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik. „Fondul de Investiții Directe din Rusia (RDIF, fondul suveran de avere al Rusiei) și Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie, numit după [omul de ştiinţă] N. F. Gamaleia (Centrul Gamaleia), anunță înfiinţarea unui Comitet consultativ științific internațional pentru vaccinul Sputnik V - primul vaccin înregistrat din lume împotriva coronavirusului”, a declarat RDIF într-un comunicat de presă, citat de Sputnik News.

Consiliul va include 16 oameni de știință din Argentina, Croația, Franța, Germania, India, Rusia, Suedia, Marea Britanie și SUA.

„RDIF și Centrul Gamaleia au inițiat înfiinţarea Comitetului consultativ științific internațional cu privire la vaccinul Sputnik V și crearea unei platforme internaționale unde dezvoltatorii de vaccinuri să poată face schimb de informații, opinii și expertiză cu colegii lor străini de frunte”, a declarat Kirill Dmitriev, CEO al fondului suveran de avere.

Sputnik V, dezvoltat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie „N. F. Gamaleia”, a fost înregistrat de Ministerul Sănătății din Rusia pe 11 august, devenind primul vaccin înregistrat împotriva COVID-19 din lume.

Vaccinul utilizează doi vectori diferiți pentru cele două injectări, oferind imunitate cu o durată mai mare decât în cazul vaccinurilor care utilizează același mecanism pentru ambele injectări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, Vaccin


Загрузка...

Ce cantitate de vaccin rusesc Sputnik V a fost produsă în Rusia

67
(reînnoit 17:20 18.01.2021)
Ministrul rus al Industriei și Comerțul a anunțat ce cantitate de vaccin Sputnik V a fost produsă în Rusia până în prezent și câte doze urmează să fie produse în următoarele luni.

BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Până în momentul de față, Rusia a produs aproximativ 6,5 milioane de doze ale celor două componente ale vaccinului de coronavirus Sputnik V. În total, în ianuarie vor fi produse peste 7 milioane de doze, în februarie – 11 milioane, iar în martie 15 milioane, a declarat ministrul Industriei și Comerțului al Rusiei, Denis Manturov.

“În general, industria a ajuns la un ritm de producție mai înalt decât volumele anunțate anterior. În prezent au fost produse aproximativ 6,5 milioane de doze ale celor două componente Sputnik V. În ianuarie vom avea 7 milioane, în februarie – 11 milioane și în martie planificăm 15 milioane de doze”, a declarat Manturov în cadrul unui briefing susținut luni.

Totodată, el a abordat și problema echipamentului pentru producția vaccinurilor în Rusia. Așa, au fost încheiate acordul cu furnizori străini, iar pentru semnarea operative a contractelor au fost implicate reprezentanțele pentru comerț ale Rusiei în afara țării.

“Echipamentul a fost adus, montat. Acest lucru vizează și mijloacele, sorbenți speciali, alte componente necesare pentru producție. Ne ocupă activ și de substituirea importului în această sferă, pentru a ne asigura și în viitor, nu doar în cazul vaccinului, cu acele componente, care sunt necesare industriei noastre farmaceutice”, a declarat oficialul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, cantitatea, rusesc, vaccin


Загрузка...
Primăria Chișinăului

Concurs lansat de Primărie: Câștigătorul va primi 10 mii de lei

0
(reînnoit 10:38 21.01.2021)
Primăria vrea să renoveze două scuaruri din Capitală, iar cel care va propune cel mai bun proiect va fi premiat cu zece mii de lei. Autoritățile au lansat un concurs pentru elaborarea conceptelor de reabilitare.

CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Primăria Capitalei vrea să reamenajeze scuarul de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, sin fața clădirii Kentford Business Center, și scuarul „Nicolae V. Gogol", din preajma Palatului Republicii. În acest context, autoritățile au lansat un concurs la care doritorii pot participa și pot veni cu idei și proiecte pentru renovarea celor două scuaruri. 

Cei care vor să participe la concurs și să elaboreze un proiect, vor trebui să țină cont de documentația de urbanism a orașului, normele în vigoare, precum și Ghidul de design al străzilor municipiului Chișinău. Participanții pot depune proiectele până în data de 4 februarie, atunci când va avea loc și prezentarea conceptelor. 

Autorii celor mai bune proiecte vor fi menționați cu premii bănești. Astfel, pentru locul I premiul este de 10 mii de lei, locul II - 7 mii de lei și locul III - 3 mii de lei. 

Premianții concursului urmează a fi desemnați și anunțați în data de 5 februarie 2021.

Detalii despre condițiile concursului le puteți găsi în dispozițiile nr.8 și nr.9.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
renovare, scuar, Primăria Chișinău, concurs


Загрузка...