Persoana decedată din cauza COVID-19: Reprezintă sau nu pericol epidemiologic

Persoana decedată din cauza COVID-19: Prezintă sau nu pericol epidemiologic - detalii

377
(reînnoit 17:00 19.03.2020)
Ministerul Sănătății a venit cu explicații, precizând că persoana decedată din cauza noului tip de coronavirus nu prezintă pericol epidemiologic.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Consilierul ministrului Sănătății Cristina Stratulat a explicat că persoana decedată din cauza COVID-19 nu prezintă un pericol epidemiologic pentru cei din jur.

”Persoana decedată, care a fost infectată cu COVID-19, nu prezintă nici un pericol din punct de vedere epidemiologic pentru cei din jur”, a declarat Stratulat pentru Sputnik Moldova.

Recomandările ANSP în astfel de situații

1. Prezența unui număr mic de persoane (rude apropiate) la ceremonia de înmormântare, care să respecte distanța socială de minim 1m și recomandările autorităților.
2. Să evite organizarea slujbei de pomenire în cadrul bisericii sau în încăpere închisă, aceasta să fie realizată doar în aer liber.
3. Să renunțe la mese de pomenire.

Amintim că în noaptea de 18 martie, o femeie de 61 de ani, din satul Bălceana, Hâncești, a decedat la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu COVID-19. Până în prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 36 de persoane contaminate cu noul coronavirus.

377
Tagurile:
pericol, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (328)
Tematic
Ce nu este restricționat în Moldova în regimul stării de urgență: Detalii
Un avion survolează spațiul aerian din apropierea Chișinăului, mai bine de o oră - Foto


Загрузка...