Ambulanță

Peste 8 mii de moldoveni au cerut ajutor medical în doar patru zile: Vezi ce s-a întâmplat

321
(reînnoit 18:34 23.11.2019)
Săptămână încărcată pentru specialiștii Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Peste opt mii de adresări au parvenit în doar patru zile.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Specialiștii Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost în alertă și săptămâna aceasta.

La CNAMUP au fost înregistrate, în perioada 18-21 noiembrie, peste opt mii de adresări. Dintre acestea, 28 au constituit intervenția echipelor AMU la accidente rutiere. În urma accidentelor, 33 de persoane au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital. Ulterior, 23 de pacienți au fost transportați la spital pentru tratament.

O ambulanță a fost vandalizată la Ștefan Vodă - Detalii>>>

Tot în aceași perioadă, „echipele AMU au acordat primul ajutor medical calificat la 1795 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 36 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1155 de cazuri, dintre care 130 de accidente vasculare cerebrale”, precizează serviciul de presă al Centrului.

Caz strigător la cer: Ce a pățit șoferul unei ambulanțe din Chișinău>>>

Asistență medicală de urgență prespitalicească a fost acordată persoanelor, care au solicitat primul ajutor medical calificat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

321
Tagurile:
Tratament, Spitale, Adresare, medicina de urgență, Ajutor
Tematic
Asta e prea de tot: Un medic legist înarmat până-n dinți – Video
Avem febră, cum procedăm: Stăm acasă sau mergem la medic
De ce o tânără plânge cu cristaluri în loc de lacrimi: Explicația unui medic rus


Загрузка...