Poliția Rutieră

Uimitor: Iată un tip de alcool pe care nu-l poate depista Poliția din Moldova

3106
(reînnoit 00:11 22.09.2020)
Alcoolul endogen este etanolul produs de celulele corpului uman, în urma unor reacții biochimice. De regulă, alcoolul endogen este localizat în celulele plămânilor și ficatului.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Organismul fiecărui adult sănătos produce zilnic o cantitate de aproximativ 10 grame de alcool etilic.

Acest alcool, vital pentru funcționarea corpului uman, se numește „alcool endogen”, adică este „de origine internă”.

Cantitatea de alcool produsă de organismul uman crește în situațiile dificile din punct de vedere emoțional.

Aceasta se întâmplă din cauză că alcoolul endogen are rol de energizant, de protecție psihologică, de reglare a dispoziției – ne ajută să depășim situațiile stresante, să ne simțim bine.

”Alcoolul intern” contribuie la metabolismul sistemului nervos, fiind implicat inclusiv la sintetizarea serotoninei -„hormonul fericirii” și a dopaminei - o substanță ce asigură transmiterea informației între neuronii creierului.

Totodată, alcoolul ce se formează în organismul uman este responsabil de elasticitatea și permeabilitatea membranelor celulare. De regulă, alcoolul endogen este localizat în celulele plămânilor și ficatului.

Concentrația de etanol endogen în sângele unei persoane este individuală, dar rareori depășește 1 mg/l (un miligram per litru).

O cantitate atât de mică de etanol nu poate fi depistată de alcooltestul Poliției de Patrulare, a precizat, solicitat de Sputnik, medicul narcolog Anatol Marandici, de la Dispensarul Republican de Narcologie.

Prin urmare, conducătorii auto nu ar trebui să-și facă griji că vor fi amendați din cauza alcoolului endogen.

Potrivit literaturii științifico-medicale, atunci când omul consumă băuturi alcoolice, organismul își reduce în mod dramatic producția de alcool natural.

O cupă de șampanie reduce producția internă de alcool cu 20% timp de 30 de zile.

Oamenii de știință subliniază că doar alcoolul endogen îi face cu adevărat bine organismului uman, în timp ce „alcoolul extern” îi scade funcțiile vitale.

3106
Tagurile:
Moldova, poliția rutieră, Alcool
Tematic
Medic neurolog: Somnolența la volan este la fel de periculoasă ca alcoolul!
Producătorii insistă ca vinul să rămână „produs agro-alimentar”: Cine este împotrivă
Toţi şoferii trebuie să ştie: În cât timp iese alcoolul din sânge

Expert: ”Sputnik V” poate proteja de toate tulpinele cunoscute

148
(reînnoit 07:49 21.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V poate proteja de toate tipurile de tulpine ale coronavirusului, cunoscute până la ora actuală.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V va proteja de toate tulpinele coronavirusului cunoscute până la ora actuală, a declarat directorul Centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg.

“Anticorpurile obținute în urma utilizării Sputnik V protejează de toate tulpinele cunoscute până la ora actuală, începând cu cea britanică, și terminând cu tulpina Delta, tulpina indiană”, a declarat Ghințburg la postul de televiziune Rossiya 1.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului se desfășoară în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei. Acesta a primit  numele de Sputnik V. De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile împotriva COVID-19 EpivacCorona, a centrului Vector, și CoviVac, dezvoltat de centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lunii mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccine rusesc – Sputnik Light.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

148
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

1529
(reînnoit 17:19 20.06.2021)
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1529
Tagurile:
avertizare, COVID-19, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare


Загрузка...
Curtea Supremă de Justiție

CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă