Operație, medici, intervenție chirurgicală

Acuzaţii grave dosarele medicilor moldoveni ce au cetăţenie română, blocate la Bucureşti

488
Deputatul român ALDE spune că oficialii de la Sănătate ar putea rezolva problema deficitului de medici din România, numai că, din pricina unor funcţionari, lucrurile sunt blocate.

BUCUREŞTI, 11 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit declaraţiilor deputatului Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) din România, ţara noastră se confruntă, la momentul de faţă, cu un deficit de 13.000 de medici.

Din acest motiv, medicii existenţi sunt suprasolicitaţi, nevoiţi să efectueze mai multe gărzi pe lună pentru a acoperi acest deficit.

Totuşi, problema deficitului ar putea fi soluţionată, numai că, la ministerul Sănătăţii din România apare o situaţie cel puţin dificilă.

„Funcţionarii Ministerului Sănătăţii, unii dintre ei în funcţii de conducere încă din 1990, blochează sute de dosare ale unor medici din Republica Moldova, care au şi cetăţeni română, privind echivalarea şi recunoaşterea specializărilor în România”,a  scris Borza pe blogul său.

Politicianul a adăugat că sunt unele dosare care zac în dulapurile Ministerului Sănătății de mai bine de doi ani, în condițiile în care Ministerul are obligația de a soluționa aceste dosare în maximum trei luni.

„E o încălcare a unui drept constituțional, dreptul la muncă și, implicit, un abuz în serviciu din partea funcționarilor Ministerului Sănătății”, a explicat Borza.

Dimpotrivă, dacă un om ştie să deschidă anumite uşi, atunci drumul spre un post în sistemul medical românesc îi este deschis, mai susţine deputatul, amintind, în acest sens, de cazul falsul medicului estetician Matteo Politi, de profesie parcagiu, care a reuşit să opereze în clinici private din România.

488
Tagurile:
blocate, medici, dosare, grave, Acuzatii


Загрузка...