Medicamente

Din 1 februarie, moldovenii vor primi medicamente gratuite

296
(reînnoit 12:05 30.01.2019)
Din 1 februarie 2019, cetățenii vor beneficia de o serie de medicamente gratuite. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat astăzi, la ședința de Guvern, că din 1 februarie 2019 cetățenii vor beneficia de o serie de medicamente gratuite. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

”Îmi pare bine că de la 1 februarie, practic fiecare om din Republica Moldova va beneficia de medicamente gratuite. Vorbim despre 148 de denumiri comune internaționale, dintre care câte un medicament va fi acordat gratuit”, a spus Filip.

Premierul a solicitat responsabililor de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să asigure o comunicare activă și să ofere mai multe informații la acest subiect, astfel încât cetățenii să cunoască cum pot beneficia de preparatele gratuite.

Pavel Filip a precizat că, pe parcursul ultimilor 3 ani, s-a reușit să dubleze lista medicamentelor compensate, ajungând la 148 de medicamente.

296
Tagurile:
spital, pacient, medicamente
Тема:
Viața în Moldova (31)
Tematic
Promovarea medicamentelor va fi reglementată: Ce a decis Guvernul
Avertismentul specialiștilor: Pericolul neştiut din medicamentele pentru imunitate


Загрузка...