coș cu legume, imagine de arhivă

(VIDEO) Planta miraculoasă care ajuta la refacerea ficatului

733
Specialiștii recomandă consumul zilnică acestui produs cu efecte miraculoase pentru sănătate

CHIȘINĂU, 19 aug — Sputnik. Cunoscută de ani de zile ca fiind „protectoarea" ficatului, noile cercetări arată că sfecla roşie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism, informează csid.ro.

Potrivit specialiștilor, sfecla roșie reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, ea este bogată în fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

Studiile arată că acest lucru se datorează componentelor sucului de sfeclă, care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Sucul de sfeclă este unul dintre alimentele cele mai bogate ca sursă de antioxidanţi şi nitraţi naturali. Nitraţii sunt componente care îmbunătăţesc circulaţia sangvină în corp — inclusiv la nivelul creierului, inimii şi muşchilor.

Cât de mult suc de sfeclă ar trebui să consum?

1-2 pahare de suc de sfeclă consumat în fiecare zi pare să aibă un efect semnificativ pentru îmbunătăţirea presiunii sângelui. Majoritatea medicilor au fost de-a dreptul surprinşi de cât de puţin consum din acest suc a fost nevoie pentru a vedea îmbunătăţiri reale.

În plus, acest „remediu miraculos" este foarte accesibil și nu ai nevoie de un buget exagerat. Sfecla roşie nu este un aliment scump şi se poate obţine de la orice supermarket şi prepara cu uşurinţă în condiții casnice.

Precauții

Sfecla este bogată în oxalaţi, iar organismul uman nu deţine enzime capabile să degradeze oxalatul, care în consecinţă trebuie eliminat prin rinichi. Persoanele predispuse la pietre sau nisip la rinichi, ar trebui să-l consume în mici cantități sau să-l evite.

Alte beneficii ale sucului de sfeclă

Betacianina, substanţă care se găseşte în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului.

Ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol şi la vindecarea gutei.

Împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.

Abundă în vitamine precum B1, B2, B2, C şi acid folic, extrem de benefice pentru organism.

Conţine aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea şi menţinerea ţesutului muscular.

Conţine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide.

Conţinutul crescut de potasiu din sfeclă, ajută la întărirea muşchiului inimii.

De asemenea, sucul de sfeclă roşie este cunoscut pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale şi, prin urmare, previne atacurile de inimă şi bolile cardiovasculare.

733
Tagurile:
vitamina, suc, planta miraculoasa, Moldova

Загрузка...